Vapaapäivän haasteita viltin alta

Jätin yöllä verhot sulkematta jotta heräisin ihanaan vapaapäivään luonnollisesti valon avulla. Jos verhot olisivat olleet kiinni, olisin varmaan vieläkin peiton alla, mutta sen sijaan heräsin ihanan rauhallisesti, ilman herätyskelloa luonnon valoisuuteen. Voisipa tuon tehdä joka aamu…


Olen väkertänyt täällä myös haasteen parissa, joka onkin ollut kinkkisempi juttu, sillä minä en ole koskaan minkäänlaisia kollaaseja tehnyt, mutta tulipa opeteltua taas hieman lisää photoshopia… älkää siis antako kökköyden haitata. Ehkä innostun tässä harjoittelemaan vielä lisää!

Maria haastoi minut etsimään jostain nettikaupasta asukokonaisuudet arkeen ja juhlaan. En ole koskaan nettishoppaillut vaatteita, mutta tämä oli oikeastaan aika hauska haaste, sillä halusin löytää vaatekaupan jossa kaikki vaatteet kenkiä myöten olisivat eettisesti tuotettuja. Pitkän etsinnän tuloksena kivoimmat kokonaisuudet löysin fashion-conscience.comista.

Kaikki vaatteet ovat valmistettu eettisesti ja luonnonmukaisista materiaaleista.

Arkeen :

Nämä olivat oikeastaan vain kivoimmat vaatteet jotka löysin. Arkisin olen harvoin noin harmaa, jotain kirkkaita koruja ainakin on oltava! Arkena voisin mennä töihin farkuissa, topissa ja neuletakissa…kotona lojun yleensä shortseissa ja villasukissa… tällä hetkellä on kyllä viileässä kämpässäni sellainen kerrospukeutumisrepertuaari päällä, että pipo vain puuttuu!

Juhlaan:

Nämä olivat eniten miellyttävimmät ja juhlavimmat jotka löysin….tykkään kyllä kovasti tuosta värimaailmasta! Mekko ei ehkä ole malliltaan aivan sellainen, jonka välttämättä pukisin päälleni, mutta väri on ihana!

Innostuin tekemään vielä yhden vapaamuotoisen sekavan kollaasin, joka on siis sekavuudessaan enemmän minua!

Tässä siis samoja asuja, mutta hieman erilailla yhdistettynä…hmmm, vaaleanpunaiset farkut! Jotenkin nuo vain herättivät kiinnostukseni, aika ihanat tummiin väreihin yhdistettynä- organic jeans!
Kaikki vaatekuvat: http://www.fashion-conscience.com/

Pohdintaa:

Ostan todella harvoin vaatteita oikeastaan siksi että vaatteet ovat joko kovin kalliita tai sitten liian halpoja, joka kertoo myös vaatteen laadusta- en voi sietää sitä että vaatteet hajoavat tai nukkaantuvat muutaman käyttökerran jälkeen ja siksi en sellaisista vaatteista haluaisi maksaa penniäkään. Tällaisten vaatteiden eettisyydestä sitten puhumattakaan…
Koen että minulla on myös tarpeeksi vaatteita, joten en oikeastaan tarvitsisi yhtään lisää, mutta kirppareilta tulee joskus kuitenkin löydettyä jotain. Välillä myös vaatekaupoista, mutta nykyään niin harvoin, etten oikeastaan edes muista koska olisin ostanut jotain uutena. Vien myös muutaman kerran vuodessa omia vaatteitani myyntiin.

Nyt kun asiaa mietin niin oikeastaan voisin hyvinkin sijoittaa muutamiin laadukkaisiin vaatteisiin, joiden tietäisin olevan kestäviä ja eettisiä, esimerkiksi vaikka juurikin noihin valitsemiini…ainakin neuletakkeihin ja farkkuihin. Niitä käytän jatkuvasti.

Kiitos Maria haasteesta! Jos joku teistä innostuu myös “askartelemaan” kollaasia, niin vinkatkaa minullekin! Blogistani harvoin löytyy mitään vaatteisiin tai tyyliin liittyvää, mutta täällä viime keväänä tekemäni tyylihaaste, jos haluatte käydä kurkkaamassa.

6 thoughts on “Vapaapäivän haasteita viltin alta

  1. Eipä kestä! 🙂 Kivoja asuja kokosit. Itsekin olen vähentänyt hurjasti shoppailua, mielummin ostan sitten laadukkaampaa harvemmin. Enpä ollut tiennytkään tuosta putiikista aikasemmin, taidan käydä tutustumassa tarkemmin!

  2. Maria: Joo, laadukkuuteen täytyy alkaa itsekin enemmän satsaamaan…sillä eivät ne kirppareilta ostamani vaatteetkaan sen kauemmin kestä, jollei tee löytöjä huippumateriaaleista! En vain halua tukea massaketjuja…Jutta: Oi, kiitos! Oi, kun olisi jo kesä ja noin valoisaa joka aamu! 🙂 Paljettitoppi koristaakin seinää useimmin kuin minua, on sen verran överi!

  3. Kaylovesvintage: Thanks a lot! I like the light pink atmosphere too…Karmiini: Oi, kiitos kovasti…! Nyt minulla onkin taas melkoinen kevätjärjestely meneillään, sillä pienessä kodissa tuo raikkaus häviää helposti jos tavaraa on liikaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s