HerkkulautanenUusin suosikkini on tällainen hedelmäinen herkkulautanen! Kun tekee mieli nauttia jotain ihanaa ja herkullista pilkon lautaselle mitä tahansa lempihedelmiä ja päälle kookosmaitoa tai – kermaa. Tässä minulla oli cantaloupemelonia, banaania ja appelsiinia. Myös päärynää, omenaa ja avokadoa laitan usein.

Äitini toi minulle pääsiäiseksi ohraa, joka on minusta paljon kivempi juttu kuin rairuoho. Siinä se saa nyt rauhassa kasvaa ja leikkelen sitä leivän päälle tai salaatteihin.

Viime viikon keittokokeilu näyttää erehdyttävästi hernekeitolta, mutta raaka-aineksina oli muistaakseni selleri, avokado, inkivääri, idätetty vihreä linssi, idätetty herne, ( joo, olihan siellä hernettäkin…!), kurkku ja kookosmaito. Kaikenlaisia vihreitä juttuja. Uskokaa tai älkää, tuo oli oikeasti ihan tosi hyvää! Voin kuvitella, että kaikkien mielestä ei näytä maailman houkuttelevimmalta…mutta minua jotenkin kiehtoo noin voimakkaat värit ruoissa!


Hmm, no näissä kuvissa tuo keiton väri ei kyllä pääse yhtään oikeuksiinsa, aika karmean näköistä, mutta siihen on kyllä syynä tuo Teemu Muurimäki! En nähnyt kuvassa kuin Teemun silmät ja hymyn, joihin tarkensin joten kaikki muu jäi toisarvoiseksi, hihih! Klikatkaa ihmeessä isommaksi. 😉 (Uusin Divaani…)
Ihanaisen ohraruukun lisäksi sain lahjaksi violetin keittiöpyyhkeen kaveriksi kaksi sinapinkeltaista pyyhettä…

Äitini oli luonani pääsiäisen ja haettiin Hallista ruoka-aineksia salaattiin ja tortilla de patatasiin tai tortilla españolaan eli suomalaisittain espanjalaiseen munakkaaseen. Syön nykyään perunaa tuskin koskaan, mutta äiti halusi käyttää mukanaan tuomat perunat, jotta eivät menisi hukkaan. Minä taas rakastan soveltaa, joten munakkaisiin tulikin sitten kaikkea mahdollista muutakin, kuin vain sipulia ja perunaa, joten alkuperäinen ajatus muuttuikin ihan muuksi!


No, nyt niiden paperitöiden kimppuun….hmm, jos ensin kävisi lenkillä! Vai pitäisikö tiskata, vai oliko jotain muutakin? Ei, ei täällä pakoilla edelleenkin. Olisipa oma sihteeri tai ihan vain joku joka laittaisi töihin!

7 thoughts on “Herkkulautanen

  1. Kermaperse: Voi antaisin niin mielelläni reseptin, mutta kun minä en koskaan tee mitään ohjeiden mukaan vaan aina sovellan niin että maistelen vähän väliä ja sitten lisäilen mitä milloinkin tuntuu tarvitsevan!:) Mutta voin koittaa, eli ehkä kutakuinkin näin: 1/2 tölkkiä kookosmaitoa2 sellerin vartta puolikas avokado2 peukalonpään kokoista inkiväärinpalastan.7cm kurkkuakouralliset idätettyä hernettä ja vihreitä linssejälisäksi hieman oliiviöljyä ja mausteeksi esim. ruususuolaa ja pippuria, miksei valkosipuliakin…Ja sitten välissä pitää aina maistella!:)Blendaan nuo kaikki, joten se on ainakin hyvä mittari, että paljonko siihen menee esim. nestettä, eli sitä voi lisätä tarpeen mukaan ja lisätä kaikkea mahdollista muutakin jos tekee mieli!:)Hanna: On kyllä ihanaa koittaa tehdä mahdollisimman kauniin näköisiä ruokia, värit ovat tärkeitä! Olet oikeassa…ihmeellisesti vaikka mistä hassuista aineksista saa sovellettua jopa herkullisiakin ruokia!:) Tykkään muutenkin yhdistää esim. makeita ja suolaisia juttuja…kuten vaikka hedelmiä ruokiin…esim. ruisleivän päälle päärynää, hih!Jamssi: Suosittelen kokeilemaan hedelmäkookosmaitoyhdistelmää ja myönnän että keitto on lähinnä mielenkiintoinen, mutta lopputulos oli kyllä hämmentävän hyvää!Ihanaa viikonloppua sinulle!Karmiini: Oi, nam, kiitos vinkistä, kokeilen!

  2. Mä ostin Ruohonjuuresta vehnänorasjauhetta ja se on aivan kamalaa. Vedän aamuisin kuumana "shottina", siten että joukossa sitruunanmehua. Pitäis olla niimmaanterveellistä, mutta pthyi kun pahaa.

  3. Chatrin: Hihihih:D! Voi eiii, en oo itse koskaan maistanut sitä. Mietinkin että juuri tuolla tavalla johonkin sekoitettuna menisi varmaan paremmin alas. Vaikka joku hyvä hedelmäinen juoma, niin jos se sit ei maistuisi niin paljon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s