Oi aamut ja juoksemisen ilo!


Kuva: thehealthiesthabits.com

Aamu on kyllä minun niin lempivuorokauden aika! Se johtuu ehdottomasti tästä tilanteestani, sillä minulla on ihanasti aamuisin aikaa ottaa rennosti. Koitan herätä ajoissa lenkille, sillä aikaisin on ihana juosta kun on rauhallista, vähemmän ihmisiä ja ilmakin tuntuu vielä hieman kostealta yön jälkeen. Juoksu on uusin intohimoni. Aloitin lenkkeilyn uudestaan muistaakseni huhtikuun alussa kun joogakorttini loppui, eikä ollut varaa ostaa uutta. Lenkkeily onkin ihana, ilmainen harrastus! Tähän täytyy sanoa että niin olisi kyllä joogakin, mutta jostain syystä en vain saa siitä samaa oloa kun koitan joogata yksin! Minua auttaa niin paljon se ohjaus. Yksin joogatessa en pysty keskittymään kokonaisuuteen ja hetkeen, vaan jään miettimään teenkö minkäkin liikkeen oikein ja mitä tulee seuraavaksi. Tunneilla en sellaisia mieti. Haluaisin kyllä niin kovin saada joogankin elämääni pysyvästi, enkä vain kuukauden jaksoiksi silloin tällöin. No, uskon että sekin asia järjestyy jossain vaiheessa. Nyt siis juostaan!


Lenkin ja suihkun jälkeen maistuu aamupala, smoothie ja hedelmät tai marjat…


Harmittaa etten muista mitä laitoin tuohon smoothieen, sillä siitä tuli oikeasti noin violettia! Ihanan väristä! Täytyisi alkaa kirjaamaan joskus ylös smoothieohjeita, mutta kun teen ne aina vain fiiliksellä sen mukaan mitä sattuu kaapista löytymään….


Yhtenä aamuna supernälkäisenä teki mieli jotain “raskaampaa” ja päätin tehdä puuroa. Kaapista löytyi tattarihiutaleita. Koostumus on mielestäni aika outo, mutta maku ihan hyvä, vaikkei kylläkään lempparini. Päälle ripottelin kuivattua nokkosta ja auringonkukansiemeniä, sekä mustikoita ja mansikoita.

Harmittaa niin että ystävältä lahjaksi saadut Eco-kupit ovat hajonneet jo muutamaan kertaan. Olen ilmeisesti hieman kovakourainen tiskaaja. Nyt ne on liimattu ja koska ovat nätit, niin ajattelin että ihan hyvin niissä voi säilyttää jotain, kun eivät juomiseen enää sovellu.


Aamuihini kuuluu siis urheilun tuoma hyvä olo ja sen jälkeinen hitaus. Rauhallinen aamupala ja oleilua. Sen jälkeen työhuoneelle tekemään töitä tai vaihtoehtoisesti, jos on todella kaunis aurinkoinen päivä, lisää ulkoilua. Puistoon lukemaan kirjaa tai kameran kanssa ulos kuvailemaan, pyöräilemään tai tapaamaan ystäviä. Tämä on oikeasti luksusta ja pyydän jo anteeksi niiltä joita ärsyttää herätä aamulla aikaisin töihin. Täytyykin sanoa että on tässä ne vaikeatkin puolet, mutta on silti nautittava niin kauan kuin tätä kestää. Tiedän että minun on mentävä myös pian töihin, jos töitä saan. Taloudellinen tilanne on ollut suoraan sanottuna nolla jo monta kuukautta, mutta silti olen ollut onnellinen ja tässä huomaakin kuinka vähällä sitä tulee toimeen ja kuinka raha ei todellakaan tuo onnea.


Innostun aina jostain asiasta niin paljon että jään ihan koukkuun ja juoksemisesta on tainnut tulla nyt rakkauslaji numero kaksi. Jooga on siis edelleen ykköäsenä. Aluksi juoksin jollain halpiskävelylenkkareilla, jotka olivat aika huonot jalassa. Sitten äitini toi minulle omat juoksulenkkarini yläasteajoilta! No, eivät nekään ole mitkään kunnon prolenkkarit, mutta ehdottomasti paremmat jalassa!

Tadaa, saanko esitellä suoraan 90-luvulta! :

Ystäväni sanoi että aika retrot…hmm, no en ihan retroiksi sanoisi, mutta ovathan nuo nyt kyllä taattua kasariysäriä. Kuva on ylivalotettu, olivat hieman likaiset…mutta muuten kyllä oikein hyvässä kunnossa. Sehän tarkoittaa siis sitä että yläasteella on lintsattu liikuntatunnit. Kyllä, myönnetään. Ihanaa että jalka on pysynyt saman kokoisena!

Mikä on teidän rakkauslaji?
Advertisements

7 thoughts on “Oi aamut ja juoksemisen ilo!

  1. Aamulenkkeilyt on mullakin se ykkösjuttu. Koirat pitävät huolen, että joka aamu tulee lähdettyä metsään tai lenkkipolulle. Zumbaaminenkin kiinnostaisi, kun innostun aina uusista jutuista, mitä paljon hehkutetaan. Vielä en ole tunneille asti päässyt. Ihanat aamupalakuvat 🙂 Mä en voi sietää puuroa (paitsi mannaa ja vatkattuja marjapuuroja), mutta kuvissa puurolautasetkin saattaa näyttää herkullisilta. Jugurtin kanssa sitten väsäilen tommosia ihania marja- ja hedelmäjuttuja.

  2. Juokseminen on harrastus numero yksi. Olen kausijuoksija. Keväällä juoksuharrastus nostaa taas päätään ja taas olen saanut sen vaihteen päälle, että juokseminen kuuluu melkein jokaiseen iltaan. Minä en siis ole niinkään aamujuoksija, vaan tykkään käydä juoksulenkkini tekemässä siinä kahdeksan ja kymmenen välillä illalla. Ensilumien aikaan juoksuinto sitten hiipuu ja siirryn koiran kanssa vain kävelylenkkeihin. Yleensä olen ottanut sitten kortin joihinkin jumppiin, mutta viime talvena en harrastanut oikeastaan mitään aerobista liikuntaa, kun onnistuin katkaisemaan toisesta jalkapöydästäni luun, joka sitten vei liikuntamahdollisuudet pitkäksi aikaa. Ensi talvena taas sitten, mutta siihen saakka nautitaan juoksusta täysin siemauksin. 🙂

  3. Tiinatar: Itsekin olen joskus haaveillut koirasta ihan vain siksi että se saisi minut aina liikkeelle ulkoilemaan, säällä kuin säällä. Harmi vain ettei minulla ole aikaa koiran hoidolle, joten täytyy siis vastaisuudessakin lenkkeillä yksin. :)Minäkin kyllästyin joskus puuroihin täysin, lapsena kun sai yliannostuksen. 😉 Nykyisinkin tulee harvemmin tehtyä, mutta tykkään kyllä. Marjat ja hedelmät on kyllä parasta mitä olla voi! Marge: Saa nähdä kuinka pitkälle syksyyn itsekään jatkan juoksemista. Tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun olen innostunut niin kovin, sillä aiemmin olen aina aloittanut liian täysillä ja innostus on hiipunut. Nyt olen osannut aloittaa rauhallisesti ja tekee mieli juosta joka päivä. Harmittaa jo valmiiksi, jos tulee talven mittainen tauko. Hmm…en kyllä osaa kuvitella juoksevani talvella. Toisaalta jooga on sitten kiva talviharrastus.Hurjaa, että jalkapöydästä voi katketa luu!! Miten se oikein voi tapahtua? Liikunta on vaarallista! 🙂 Mutta ihanaa jos nyt voit taas nauttia juoksusta! Kivaa että sullakin on koira lenkkeilykaverina!

  4. Luu katkesi pienen tapaturman seurauksena. Jalka kipeytyi, enkä käynyt näyttämässä lääkärille, kun luulin vaan jalan muuten turvonneen. Lopulta itse katkeaminen tapahtui ihan perus kävellessä / muutaman juoksuaskeleen jälkeen. Mutta nyt taas jalalla mennään täysiä 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s