Villit vihannekset

Poissaollessani yrttitarhani oli alkanut mukavasti kukoistamaan. Nauttivat ilmeisesti siitä, etten ole ollut jatkuvasti kastelemassa ja nyppimässä niitä!

Tämä hassu tapaus osoittautui persiljaksi! Äitini antoi minulle joskus Ikeasta ostamansa basilikakipon, jota piti vain kastella ja minä iskin ne siemenet ruukkuun ja kas kummaa, basilikasta kasvoikin persilja! No mikäs siinä, oikeastaan kivempi niin, sillä basilikaa minulta jo löytyy!

Vehnänoraan olen kasvattanut kaupasta ostamastani valmiista yrttiruukusta. Taustalla näkyy myös pikkiriikkinen vesikrassi.

Keräsin kassillisen nokkosia ja voikukanlehtiä kotiseuduilta. Siellä on niin ihanaa mennä metsään, kun tietää ettei autoja ole lähellä ja voi huoletta poimia herkkuja kotiin.


Tein sitten tuoreista vihreistä juoman ja mukaan laitoin kaikenlaisia juttuja. Alku näyttää oikein hyvältä marjoineen, mutta voin kertoa että lopputulos oli aivan karmea! Minulla on taipumuksena laittaa liian paljon eri aineksia, ilman että mietin sopivatko ne yhteen. Joskus ei banaanikaan pelasta, niin kuin kävi tämän juoman kohdalla. Ensi kerralla ei siis samaan juomaan liikaa voikukan lehteä ja noriarkkia, huh, aika kelju yhdistelmä! Kaikesta oppii…

Merilevää siis varovasti…kauniin väristä tuo nori, tumman violettia…

6 thoughts on “Villit vihannekset

  1. Minä istutin myös tuollaisen Ikean "basilikan". Hauskaa, että sieltä ilmestyikin persilja! Omastani ei ole harmainta aavistustakaan koska se ehti kuolla alle kahteen viikkoon..kuten kaikki vihreä meillä 😀

  2. Anttis: Joo, oli aika hämmästys kun katsoin että mitä ihmeen lehtiä nuo ovat ja pitkään ajattelin että kai siitä basilika muodostuu, mutta eipä sittenkään!:D Voi harmi jos ei vihreät teillä menesty…minäkin olen kyllä aika huono noiden yrttien kanssa, sillä niissä on paljon enemmän hommaa kun pitää olla kastelemassa useammin. Kesällä kun ei tule paljon kotona oltua, niin jäävät hieman oman onnensa nojaan.

  3. Mulle käynyt muutaman kerran samanlailla smoothiee väsätessä…Viis vee poikani on paras makutuomari! ja meillä kanssa banaani on se joka varmistaa yleensä hyvän lopputuloksen. mutta kerran menin ja laitoin puolukkaa yhdistettynä voikukkaan… :X Ja kerran laitoin liikaa kaikkea sekaisin ja kiiviä..:X mUTTA kokeilemalla oppii…mun suosikki on banaani, mansikka, nokkonen.

  4. Heidi: Totta, kokeilemalla oppii! Yleensä onnistuu, mutta nyt kun on innostunut lisäämään karvaampia makuja, niin se yhdistely on paljon vaikeampaa. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s