Koti Kallion sydämessä

Ystäväni on löytänyt helmen Helsingin Kalliosta. Ihana huonekorkeus ja juuri sopivasti neliöitä yhdelle. Tervetuloa vierailulle!

 

Kirpparilta löydetyssä Kragar-rasiassa on aikoinaan säilytetty kravatteja.

 


Autoimme ystävääni asunnon remontoinnissa, lähinnä tapettien repimisessä ja seinien maalamisessa. Muovimatto vaihtui aikaisemmin laminaatiksi.

 

Kristallikruunu on 70-luvulta ja kuulunut aikoinaan ystäväni isomummolle ja kulkeutunut sitä kautta ystävälleni hänen äitinsä kautta.

 

Parvi on käytännöllisen kokoinen ja tekee asuntoon melkeinpä lisähuoneen. Parvelle mahtuu vuoteen lisäksi yöpöytä,  kirjoineen ja valaisimineen.

Pariisista ostettu pallovalaisin oli alunperin tarkoitettu eteiseen, muttei toiminutkaan värinsä puolesta, joten valaisee nyt parvella yhdistettynä vanhaan lampunjalkaan….

“Only in your dreams boy” on allekirjoittaneen vanhempaa tuotantoa.

 

Korurasia on lahja kummitädiltä. Se on kuulunut ystäväni mummolle, joka säilytti rasiassa itse tekemiään koruja. Mummo on virkannut myös kultaisen pitsiliinan.

 

 

Koti on täynnä aarteita. Kauniita, vanhoja esineitä. Varsinkin astioita löytyy isojen juhlien verran…

 

Suloinen lintukuppi on kuulunut ystäväni äidin lapsuuden leikkeihin.

Pienet valokuvateokset: Maria Jokela

 


Teos: Petri Eskelinen “Rakentajien aika”

 

 

10 thoughts on “Koti Kallion sydämessä

  1. Riehu: Kivaa, että pidit! On kyllä ihanaa että kaikkien ystävien kodit ovat juuri heidän näköisiään ja siksi niissä viihtyykin niin hyvin. :)Ilmapallomatka: Sä taidat tykätä pöllöistä? 🙂 Sormus on kyllä hieno, ystäväni osti sen matkalta, mutta apua, en muista mistä…

  2. Voi miten ihania ja inspiroivia kuvia! Kiitokset sinulle, ja tietty ystävällesi että salli kotiaan kuvattavan 🙂 Ihana aloittaa leppoisa kotilauantai tällaisella inspiraatiolatauksella!

  3. Hienoa kun päivität taas ahkerammin. Luin blogiasi viimeksi viime syksynä – ja jo silloin se oli paras tuntemani sisustusblogi. Miksikö? Koska sinulla on todella hyvä väri- ja sommittelusilmä, osaat löytää arjesta pieniä viehättäviä yksityiskohtia ja ennen kaikkea olet tiedostanut, että sisustusblogissa JOKAISEN kuvan on oltava mielekäs. Tämän viimeisen asian kun muutkin sisustus- ja muotibloggarit huomaisivat… 😉 Ja kiva kun postaat kuvat päällekkäin pienikokoisina – ja halutessaan ne voi klikata suuremmiksi. Näinollen blogi latautuu siedettävässä ajassa huonommallakin yhteydellä. Kiitos. 🙂

  4. Hienoa myös, että olet pitänyt persoonasi ja muun elämäsi (paitsi sikäli kun liittyy sisustamiseen) sivussa blogista. Mieluummin luen tällaista taiteeseen (sisustuskin ON taidetta :)) blogia kuin persoonan ympärillä pyörivää lifestylehuttua. ❤ ja kaikkea hyvää sulle! 🙂

  5. Nei: Kiitos, kivaa kuulla että pidit ja kivaa kuulla sinusta myös pitkästä aikaa!:) Ystävien koteja on kyllä ihana kuvailla, varsinkin kun niissä on kaikissa ihan oma persoonallinen tunnelmansa. Aurinkoista ja iloista syksyä sinulle!Anonyymi: Kiitos kovasti kauniista kehuistasi, jotka ilahduttivat minua suuresti ja kiitos muutenkin perusteellisesta kommentistasi! Kivaa että löysit blogini uudestaan. Minulla oli kyllä tosi pitkiä taukoja, mutta nyt olen löytänyt innon taas uudelleen. :)Minulle itselleni juurikin nuo mainitsemasi asiat ovat tärkeitä ja tekevät blogistani sen "omanlaiseni paikan", jossa toivon että muutkin viihtyvät.:) Haluan että kuvat ovat omiani (ainakin valtaosa), sillä kuvaaminen on intohimoni ja on ihanaa koittaa välittää kauneutta sen kautta. Juuri niitä pieniä väripilkahduksia kaikkialla, kun vain katsoo ympärilleen. 🙂 Kivaa, jos olen onnistunut siinä. Täytyy sanoa että olen itseasissa haaveillut isommista kuvista, mutta en ole osannut laittaa niitä isommiksi ja minua myös huolettaa että latautuisivatko sitten liian hitaasti…voi olla. Ehkä näin on tosiaan parempi.Olen tietoisesti halunnut pitää itseni suhteellisen "näkymättömänä", sillä blogi kertoo kuitenkin asioista ympärilläni, eikä minusta, paitsi tietenkin asoiden kautta, joista pidän. Kirjoittajan persoonahan tulee aina esiin juuri juttujen kautta ja ehkä tällä lailla juuri sopivassa määrin.Haluan silti kertoa sinulle, että olen kovastikin pohtinut sitä, että haluaisinko yhdistää tätä blogia enemmän myös taiteelliseen työskentelyyni. Tavallaan se on hassua, etten sitä jo ole tehnyt, mutta jokin siinä minua on jännittänyt ja siksi olen pitänyt taiteeni ja blogin erillisinä kanavina. Se kai johtuu juuri siitä että työni on minulle niin henkilökohtaista ja tämä blogi taas ihana harrastus. Aika näyttää.Toivotan kaikkea hyvää myös sinulle ja mietteitäsi ja kritiikkiäkin otan mielelläni vastaan jatkossakin. 🙂

  6. Pingback: Yöllä ystävän luona | Cosy Home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s