Back to basic

Tätä tapahtuu todella harvoin, mutta tuli suuri puuronhimo. Hassut halut, mutta mikäpä siinä. Helpoista helpoin toteuttaa!

Ostin luomua neljän viljan puuroa ja oikeaoppisestihan puuro valmistetaan niin, että kylmään veteen sekoitetaan hiutaleet, jolloin ne jo turpoavat ja puurosta tulee kuohkeaa ja valmistuu vielä todella nopeasti. Kuluttajia huijataan suuremman hiutalemenekin toivossa laittamaan hiutaleet kiehuvaan veteen, jolloin niitä tarvitaan paljon enemmän. 😀 Hiutaleet turpoavat hyvin jo kylmässä vedessä ja puurosta tulee oikeasti paljon parempaa ja koostumus on ihanampi ja hiutaleita ei tarvita niin paljon! Tämä on toki yksilöllinenkin makuasia. Mukaan nokkosta ja pieni tilkka hunajaa ja ruususuolaa. Tarjoillaan voisilmän, äidin tekemän hillon kanssa tai ihan sellaisenaan.



12 thoughts on “Back to basic

  1. Nam!! 🙂 Voi kiitos kun muistutit tuosta kylmään veteen hiutaleiden lisäämisestä. Nimittäin jo n.10 vuotta sitten muuan ysikymppinen pappa (asiakas kotihoidossa) neuvoi minua, osaamatonta hoitajaopiskelijaa kuinka OIKEA puuro tehdään ;)Hän oli asiakkaistamme ainoa joka halusi, vaati, että puurohiutaleet lisätään jo kylmään veteen. Tulee ainoa oikea puuro kuulemma vain niin, tarkemmin hän piti vellimäisistä puuroista.Tulipa puuronnälkä tässä!!!

  2. Riehu: Ne on kyllä hyviä, mutta nykyisin syön todella harvoin. Kivaa vaihtelua taas ainaisiin hedelmiin ja muihin. Olepa hyvä vinkistä, kandee kokeilla!A kiss from the past: Joo, nokkosta pitäis muistaa laittaa useamminkin. Sopii moneen ruokaan ja on terveellistä!Heidi: Pappa tiesi, mistä puhui!:) Joo, itsekin kuulin tuon vasta muutama vuosi sitten ja puurosta tulee todellakin erilaista ja mielestäni parempaa. Hassua että pakkauksissa ohje on väärin.

  3. Nokkosta, jännittävää! Ja kiitos tosta kylmä vesi -vinkistä, en oo jostain syystä tajunnut moista asiaa ikinä. Tosin syön puuroa tosi harvoin kun välttelen viljaa (maha ei tykkää), mutta kaapissa on ohrahiutaleita odottamassa inspiraatiota 🙂

  4. Aini: Saattaa olla että syksy teki tämän minullekin, että teki mieli jotain lämmintä ja perinteistä… :)Bubble: Mulla on itseasiassa sama juttu, että harvoin tulee syötyä, mutta nyt teki mieli. Ruis on itseasiassa lempparini, mutta ohraakin voisi testata. 🙂

  5. Kiitos erinomaisesta puurovinkistä, se on testattu ja hyväksi todettu.Olen pitkänlinjan puuronsyöjä.Lapsena isä keitti meille muksuille aamupuuron aina ennen töihinlähtöään, mutta sitten tuli niitäkin aikoja etten sitä osannut oikein arvostaa ja Corn Flakesit oli oikein in. Nykyään ei murot menisi alas mistään hinnasta (sokerista ja pahaa). Välillä laiskuuttani keitän puuroa myös päiväruuaksi.

  6. Janica: Puuro on kyllä superhelppoa ja siihen saa niin helposti vaihtelua vaikka marjoilla. Suosittelen turvotusta! :)Louna: Hienoa, ole hyvä!Itsellenikään ei murot kyllä iske, mutta myslit kyllä, sillä niitä saa onneksi nykyään sokerittominakin versioina ja parasta tietty jos kokoaa myslin itse! Muistan kanssa että pienenä "jouduin" syömään puuroa joka aamu ja oli kyllä monien vuosien tauko sen jälkeen. Itsekin on tullut testattua joskus puuropäivällisiä… 🙂

  7. Tein tänä aamuna Sinun ohjeellasi puuroa, eli laitoin kaurahiutaleet eilen illalla vesikattilaan likoamaan. Ihanan pehmeää puuroa tuli parissa minuutissa, ihan ku pitkään olis hauduttanut. Kiitos vinkistä!

Leave a reply to Saija Cancel reply