Kaakkua ja joulun odotusta



Hei ihanuudet ja anteeksi hiljaiselo! Se on tämä joulunalusaika, kun on miljoona asiaa mielessä yhtä aikaa ja niiden toteuttaminen järjestelmällisesti retuperällä. Lähden alle viikon päästä joulun viettoon kotiseuduille ja sitä ennen koitan saada asioita järjestykseen, jotta voin viipyä mahdollisimman kauan. Saattaahan se olla että koti-ikävä tai jännitys kaikista ensi vuoden jutuista ajaa kotiin jo aiemmin. On sanottu että “silloin kun on huolia, leivo kakku”. Ei minulla huolia ole, mutta ajattelin että saa kaikki työt väistyä sunnuntaiksi ja minä leivon “uuden kodin kakun”. Onnistui yllättävästi näin ensikertalaiselta ja vielä kaasu-uunin kanssa.

Kakku on nimeltään Pistaasilla ja hunajalla maustettu oliiviöljykakku

Ohje löytyi ystävän lainaamasta Olivia-lehdestä ja ensimmäisen kuvan kuvasin lehden sivulta. Ei mun kakku ihan noin juhlalliselta näyttänyt! 🙂

Laitan ohjeen, koska oli sen verran hyvää että voisin tehdä toistekin. Ehkä jouluksi.

1,5 dl oliiviöljyä
1,5dl sokeria ( suosittelen intiaani-tai ruokosokeria)
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja ( laitoin luomusämpyläjauhoja, joka sisältää myös kaurarouhetta-ja hiutaleita)
2tl leivinjauhetta
1,5dl rouhittuja pistaasipähkinöitä ( laitoin osaksi mantelirouhetta)
1 appelsiinin raastettu kuori
2rkl appelsiinin mehua
Pinnalle: 4rkl hunajaa, 4rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
Tarjoiluun kermavaahtoa

1. Vatkaa sokeri ja oliiviöljy kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää taikinaan viimeiseksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ( tilavuus 1,5litraa ). Paista 175-asteisessa uunissa n.70 minuuttia. Tarkista kypsyys coctailtikulla (tai kuten minä, haarukalla:) Kypsä kakku ei tartu tikkuun ja irtoaa kakkupohjan reunoista. Anna kakun hieman jäähtyä vuoassaan.
4. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä. Tarjoa kakun kanssa vatkattua kermavaahtoa. Kakku säilyy mehevänä kelmuun käärittynä viikon.

Tällainen tuli mun kakusta! Sitten vaan ystävät kylään ja syömään!

Advertisements

5 thoughts on “Kaakkua ja joulun odotusta

  1. Nelio: Mä vasta alan päästä kuivakakkujen makuun! En oo ennen tajunnut niiden ihanuutta. 🙂 Kandee testata, yllätyin itsekin miten toi edes onnistui noin hyvin. 😀 Olikohan aloittelijan tuuria…

  2. Kiireitä on nyt varmasti muillakin 🙂 Itsekään en ole ehtinyt blogeihin muutamaan päivään ollenkaan.Jam, Herkullisen ja lisäksi Terveellisen oloista (harvinaista) kaakkua, menee kokeiluun! =)Ihanaa ja rentouttavaa Joulua Saija!

  3. Karmiini: Juuri tuollaisia herkkuhetkiä viikkoihin välillä kaivataan, parasta! :)Maria: Joo, pimeyskin teettää sen, ettei ole kovinkaan tullut kuvailtua. No, pieni nettitauko tekee aina hyvää. :)Suosittelen kakkua lämpimästi!Kiitos paljon, Maria, kaunista ja tunnelmallista joulua sinullekin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s