Luonnonkosmetiikasta

Haluan kertoa teille miten olen aikoinaan päässyt eroon peilikaapin purnukkamerestä ja mitkä ovat luottotuotteitani nykyisin.

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muutamia vuosia ja huomannut kokemuksien kautta, että paluuta ja halua muuhun ei enää ole. Innostuin joskus Kemikaalicocktailin kosmetiikkapostauksia luettuani kokeilemaan Dr Hauschkan tuotteita ja siitä saikin koko ystäväpiiri kuulla hehkutusta ja julistusta ihan kyllästymiseen asti. Olisin kuulemma sopinut hyvin markkinoimaan Hauschkaa, sillä niin innostunut tuotteista olin. Tuntui erilaiselta laittaa kasvoille jotain, josta tiesi mitä se sisältää ja jonka koko hoitometodi oli kiinnostava. Ajatuksena että iho hoitaa itse itseään ja kaikki tuotteet painellaan kasvoille, eikä hinkata niin että ihon herkkä pintakerros kärsii kuulosti järkevältä. Öisin ei myöskään läträtä voiteilla, vaan se on juuri se aika, jolloin ihon annetaan levätä. Mukana oli myös hieman luksustuntua, sillä tuotteet ovat tyylikkäissä lasipulloissa ja hintakin on aika huumaava. Tuntui itsestäni ainakin aika hullulta sijoitukselta näin ei varakkaaksi-ihmiseksi ostaa sarjan lähes kaikki tuotteet, kun hintaa on yli 20 euroa per puteli. Huh. Hauschkan sarja sopikin minulle ihan hyvin, vaikka aluksi iho kuivuikin ihan korpuksi, mutta siihen auttoivat kuuriluontoiset ihokapselit ja pikkuhiljaa iho alkoi tottua uusiin kemikaalittomiin tuotteisiin.

kuva: drhauschka.fi

Jossain vaiheessa halusin kuitenkin kokeilla myös muita luonnonkosmetiikan tuotteita ja löytää mahdollisesti myös hieman edullisempia vaihtoehtoja. Se onkin loputon suo, että miten löytää juuri ne itselle sopivimmat tuotteet. Vaikeinta oli löytää kasvoille sopivaa kosteusvoidetta. Kaikki voiteet oli jotenkin todella hankalasti imeytyviä ja kuoriutuivat kasvoilta pois, varsinkin jos koitti laittaa päälle meikkiä. Monet kasvojen puhdistusaineet tuntuivat kuivattavan ihoa aika lailla tai sitten niistä jäi sellainen tunne, että ne eivät puhdista tarpeeksi, varsinkaan meikkejä pois. Toki joukosta löytyi paljon hyviäkin tuotteita, mutta testaaminen on aika kallista puuhaa ja välillä turhauttavaakin. Monia tuotteita pitäisi myös käyttää pidempään, jotta tietäisi oikeasti niiden toimivuuden.

Jossain vaiheessa alkoi myös kaikkien purkkien ja puteleitten määrä ahdistamaan, sillä kasvojenhoitotuotteita ei löydy täytettävinä pakkauksina, vaan aina joutuu ostamaan uuden. Hauschkat sentään on kierrätettävissä lasipulloissa, mutta lähes kaikki muut muoviputeleissa. Löydettyäni kasvoöljyt, ensin Dr hauschkalta ja myöhemmin esim. Providalta, olin ihastunut! Vihdoinkin jotain kosteutusta joka toimi ja imeytyi kunnolla ja on vielä niin ihanan tuntuista! Liian öljyn voi hetken imeytymisen jälkeen painella paperilla pois.

Luin jostain että öljy sitoo itseensä öljyä, joten se toimii siksi myös hyvin kasvojen puhdistuksessa. Aloinkin kokeilla kasvojen puhdistamista rypsiöljyllä. Sillä lähtee hyvin meikitkin. Kasvoveden tein omenaviinietikasta ja vedestä ja sillä pyyhin kasvoilta lopun öljyn pois ja varmistin että kasvot ovat puhtaat. En siis jättänyt sitä kasvoille, vaan huuhtelin vielä vedellä. Tämä toimi loistavasti ja se jäikin sitten ihan pysyväksi puhdistustavaksi.


Sain hetki sitten testattavakseni italialaista “luonnonkosmetiikkaa” (en blogin kautta) ja vaikka tiesin heti inci-listan perusteella että tuote on hyvin kaukana luonnonkosmetiikasta halusin silti kokeilla, sillä oli kivaa pitkästä aikaa testata jotain uutta ja antaa tuotteille mahdollisuus, koska olin ne saanut. No, kokeilu loppui kyllä heti ensimmäiseen päivään sillä silmiä kirveli niin paljon että oli pakko pestä kosteusvoide kasvoilta äkkiä! Samoin kävi jouluna shampoiden kanssa, kun päätin olla ottamatta omaa shampoota mukaan ja käyttää äidin tuotteita. No, käytinkin, mutta muutaman viikon jälkeen päänahka oli kuin tulessa ja kirveli kuivuuttaan! On kyllä vahvaa kamaa nuo kemikaalituotteet. Tuli todistettua pienillä kokeilla että luonnonkosmetiikassa pysytään vastaisuudessakin.

Ostin hemmottelulahjaksi itselleni juuri Hauschkan kasvoveden ja puhdistusvoiteen pitkästä aikaa, mutta tätä ennen olen yli vuoden pärjännyt loistavasti pelkästään rypsiöljyllä ja omenaviinietikka-vesiseoksella (kasvojen puhdistukseen) ja kookosöljyllä ( kasvojen ja vartalon kosteutukseen). Kookosöljy menee siis myös silmänympärysvoiteena ja eipä sitä sitten muuta tarvitakaan.

kuva: ecodeal.fi

Shampoiden kanssa olen tapellut pitkään, mutta päätynyt Urtekramin tai Ole hyvän täyttöshampoisiin ja hoitoaineena parhaaksi on osoittautunut Sante. Kuiviin latvoihin laitan välillä yöksi kookosöljyä ja aamulla pesen pois. Muita hiustenhoitotuotteita en käytä.

Myös deodoranttien kokeilu oli jossain vaiheessa loputon suo ja ihan kaikki mahdolliset alumiinittomat on tullut kokeiltua ja jossain vaiheessa päätin luopua deodorantista kokonaan, kun en löytänyt sopivaa. Tällä hetkellä käytän kuitenkin Hauschkaa, kun sellaisen äidiltäni sain ja se on osoittautunut ihan hyväksi. Talvella nyt ei hikoilekaan samalla lailla kuin kesällä.

kuva: drhauschka.fi

Jos joku jaksoi lukea vielä näin pitkälle, niin lyhyesti vielä meikeistä. Olen hyvin tykästynyt Lily Lolon mineraalimeikkeihin, joita olen käyttänyt kanssa muutaman vuoden. En ole jaksanut muita merkkejä edes testata kun nuo ovat osoittautuneet niin hyviksi ja kivoiksi ja tilaaminen on superhelppoa ja tuotteet tulevat parissa päivässä.


kuvat: lilylolo.co.uk

Helpolla siis pääsee kosmetiikan maailmassa, kun tuotteiden osto jää ihan minimiin ja kaappitilaakaan ei tarvita kilometrikaupalla. Nuo meikitkin kestää tosi kauan, joten harvoin tulee tilattua. Tuntuu myös paljon ihanammalta joskus ostaa joku hemmottelutuote rypsiöljyn rinnalle. 🙂
Tulikohan kaikki tuotteet käytyä läpi? Kysymyksiä saa esittää jos jotain tulee mieleen. Ai niin, on minulla vielä ei luomuja-tuotteita: ripsiväri ja rajauskynä. Lily Lololta olen kyllä tilannut mustan mineraaliluomivärin, jolla pitäisi saada rajaus tehtyä. En ole vielä opetellut.

Daniela kirjoitti hetki sitten Daily eko-blogissaan samasta aiheesta ja oli mielenkiintoista lukea Danielan tuotteista täältä. Sain kivoja vinkkejä sieltä, joten kiitos!
Myös Iskuryhmän Annelta olen löytänyt paljon hyviä vinkkejä sekä Quinoaa!-blogin Heidiltä.

Advertisements

18 thoughts on “Luonnonkosmetiikasta

 1. Luonnonkosmetiikka on varmasti hyvää. Itse puollan sitä kanssa. Mutta…. kestää varmaan aikansa, että iho näyttää hyvältä siinä siirtymässä pois noista muista tuotteista.. itse ainakin oon esim. korresin jutut kokenut silleen, että ovat alussa hyviä (1-2päivää) , mutta sitten tulee joku juttu että iho ei olekkaan hyvä, ja sitten hurauttaa tavallista tavaraa naamaan, niin on taas hyvännäkönen iho.. Oliko sullakin tällainen "siirtymä" ..taisi olla, kun tuolla oli että iho kuivi korpuksi välillä… Hauschaa olen kokeillut kans, mutta…mä en jakasanut odottaa sitä siirtymää loppuun, että olis iho ollut jälleen hyvä :S Ehkä se vaan vaatii sen, että odottelee….

 2. Tämä tuli kuin tilauksesta! Jaksoin helposti lukea koska aihe kiinnostaa kovasti!Etsin vinkkejä hyvästä luonnonkosmetiikasta koko ajan (Madaran kasvojenpuhdistusaine on ensimmäinen oma luottotuotteeni) ja LilyLolo valloitti minutkin täysin.

 3. Ihana postaus! Rypsiöljyt sun muut yksinkertaiset puhdistustuotteet kuulostaa huipulta, pakko kyllä testata!Ymmärsinkö oikein, onko Urtekramillakin täyttöpulloja? Haluaisin kovasti käyttää täyttöpakkauksia, mutta Ole Hyvän shampoot eivät ole kauheasti iskeneet. Olisi mahtavaa löytää joku toinenkin kosmetiikkafirma, jolta löytyy täyttöpakkauksia.Meikeistä itse olen tykännyt Couleur Caramelista – ehkä juuri täyttöpakkausten ansiosta 🙂 – ja Santelta olen löytänyt kelpo rajauskynän (sekä nestemäinen että kynämäinen löytyy).

 4. superhyvä postaus! jotain tällaista olen odotellutkin… Ü varsinkin deukkisten kanssa oon miettinyt vaihtoehtoja. kerran ostin body shopista, mutta tuntui ettei se auttanut ollenkaan. palaan aivan varmasti vielä lukemaan uudestaan ajatuksella tätä postaustasi, kiitos!

 5. Mukava merkintä! Olen kirjoitellut näistä samoista aiheesta itsekin moneen kertaan, ja moni postaus odottaa vielä kirjoittajaansa. 🙂 On aina mukava lukea tällaisia vinkkejä.Tuo rypsiöljy kuulostaa aika hurjalta ja hyvältä. Millainen ihotyyppi sinulla on? Olen käyttänyt rypsiöljyä tähän mennessä vain silmämeikin poistoon, kun epäilen, että se tukkisi sekaihoni.P.S. Löysin blogisi hetki sitten. Se on oikein kiva, ja meni heti seurattujen listalle. 🙂

 6. Suhtaudun positiivisesti luonnonkosmetiikkaan, mutta hesarissa ollut juttu huulipunien lyijypitoisuudesta alkoi epäilyttämään. Kyseisessä testissä isoimmat lyijypitoisuudet löytyivät luomu/luonnonkosmetiikasta! Eniten lyijyä oli Green People merkin punassa. Lyijyä ei löydetty Nivean, M.A.C:n ja Diorin punista. Lyijyn arveltiin päätyneen ekokosmetiikkaan väriaineena käytetystä maa-aineksesta.En luovu luonnonkosmetiikasta, mutta vähän kyllä mietityttää kuinka puhtaita tuotteet ovat kun ihminen on dumpannut jätteitä joka paikkaan :P-milla

 7. Kiitos vinkeistä, minäkin olen kiinnostunut viime aikoina enemmän luonnonkosmetiikasta. Ekodödöä olen käyttänyt jo joitakin vuosia ja Biothermin sellainen toimi pitkään hyvin, mutta yhtäkkiä ei sitten enää toiminutkaan. Nyt kokeilussa on Nuxen dödö, mutta ei taida hyvää alumiinitonta dödöä löytyäkään. Tavallista laitan vain jos on ihan pakko esim. juhliin.

 8. Hei, ja kiitos kivasta blogista ja postauksesta! En ole varmaankaan ennen kommentoinut vaikka pitkään jo olen blogiasi lueskellut.Itse olen atoopikko ja luonnonkosmetiikassa pysyttely on valitettavasti toisinaan mahdotonta, vaikka siihen suuntaan pyrinkin koko ajan. Kasvoni olen kuitenkin jo vuoden verran puhdistanut oliiviöljyllä, ja toimii hienosti! Viime kesänä rasvailin itseäni jonkun verran kookosöljyllä, mutta pidin sitä kylläkin hieman hankalana, kun piti pitkään hyöriä ympäri kämppää ilman vaatteita odottaen imeytymistä 🙂 Löytyykö hyviä vinkkejä tuohon, pyyhitkö ylimääräiset vartalolta pyyhkeellä tai jollain?Mineraalimeikeistä itse olen käyttänyt Everyday Mineralsia, ja ovat kyllä sopineet tavallisia meikkejä huomattavasti paremmin kuivalle iholleni. Ennen kuin tajusin luonnonkosmetiikan olemassaoloa hukutin järjettömät määrät rahaa kaiken maailman törkeän hintaisiin meikkivoiteisiin kun yritin löytää jotain joka ei kahdessa tunnissa kuoriudu pois kasvoilta..

 9. Eiiih, kirjoitin teille ihan hitsin pitkät kommentit ja sitten "pyyntöä ei voitu toteuttaa"…Bloggeri, argh! No, uusiks.A kiss from the past: Se on totta että kestää aikansa tuotteessa kuin tuotteessa, ennen kuin iho tottuu. Itse halusin siirtyä kemikaalituotteista luonnonkosmetiikkaan kertaheitolla, joten vaikka iho kuivuikin aluksi korpuksi niin onneksi Hauschkan omista tuotteista löytyi tasapainottavat ihokapselit, jotka toimivat sitten hyvin. Korresin tuotteet näyttävät tosi ihanilta, mutta harmillisesti ei oo täysin luonnonkosmetiikkaa, joten en ole kokeillut. Siirtymävaiheet on kyllä aina vähän rasittavia, mutta maltilla vaan ja pitää ajatella lopputulos positiivisena. :)Sanna: Tosi kiva kuulla! Kirjoittelen varmasti lisääkin kun tulee mieleen muuta! :)Nei: Kivaa että pidit! Suosittelen kyllä testaamaan ja on myös iisiä vaikka lähteä lomalle tai ystävän luo yökylään kun ei tarvitse ottaa mitään tuotteita mukaan. Jokaisen ruokakaapista yleensä löytyy jokin öljypullo. 🙂 Kävin juuri täyttämässä shampoopulloni Itiksen Ruohonjuuressa ja siellä oli vaan Ole hyvän shampoot vaihtoehtona. Itsekään en lämpene niille niin kovin. Oon varma että aiemmin oli muitakin vaihtoehtoja, muistaakseni juuri siis tuo Urtekram, kun sen pullo mulla on käytössä. Toivottavasti eivät oo lopettaneet…täytyykin kysyä ens kerralla! Kiitti Sante-vinkistä, tuota testaankin seuraavaks!Kerttu: Ihana kuulla! Joo, noi deodorantit onkin loputon suo! Oon kokeillut vaikka mitä merkkiä ja pitkään käytin kristallikiveä, mutta lopulta sekä minä, että kainaloni kyllästyivät testaamiseen ja päätin olla hetken ilman mitään. :)Noora Katariina: Kiitos, kivaa että löysit tänne! Täytyy käydä lukemassa pian sun juttuja kanssa. Mulla on myös sekaiho ja hyvin oikukas sellainen, herkkä, pintakuiva, mutta rasvainen. Eli sellainen etten oikein tiedä mikä olisi sille parasta ja miten hoitaa. En kuitenkaan usko että rypsiöljy ihoa tukkisi, sillä tukkeutunut iho yleensä kärsii juuri kuivuudesta ja epäpuhtaudet ei ns. pääse ulos ihosta, jolloin iho kaipaakin paljon kosteutusta. Näin ainakin olen jostain lukenut. :)Rypsiöljyähän en kuitenkaan myöskään jätä iholle…Milla: Joo luin kanssa kauhistuneena tuon jutun, vaikken itse huulipunia käytäkään. On se kyllä totta ettei koskaan voi olla varma oikein minkään tuotteen puhtaudesta. Mutta pysytellään nyt kuitenkin luomukosmetiikassa siinä toivossa, että se ainakin nuo kemikaalit voittaa. :)Pauliina: Kiitos kommentistasi, deodorantit on kyllä hankala juttu ja tosi kauan saa käyttää yhtä merkkiä ennen kuin tietää toimiiko se oikeasti vai ei. Tuo Hauschkan dödö on ollut nyt ainakin 1,5kk ihan hyvä, mutta tiedä sitten toimiiko esim. kesällä….

 10. Nanna: Kivaa että kommentoit, kiitos! 🙂 Musta on ihan hassua että kookosöljystä ja monista muistakin öljyistä sanotaan että "ei tahraa". No tottakai tahraa kun se on öljyä! 😀 Käytän kookosöljyä enimmäkseen kasvoilla ihan päivittäin, mutta talvisin iho on kaikkialta niin kuiva että rasvaan sillä myös vartaloni. Ylimääräisen painelen kasvoilta kyllä paperilla aamuisin, ennen meikkiä. Vartalolle laitan öljyä yleensä vain iltaisin, jolloin ei niin väliä jos öljy tahraa jonkun kotipaidan. Aamuisin en laita kun ei sitten öljyisessä paidassa voi mihinkään lähteä.:) Ymmärrän kyllä että atooppista ihoa joutuu rasvailemaan koko ajan ja se onkin sitten hankalaa että mikä olisi paras tuote siihen…harmi etten osaa sanoa. Luonnonkosmetiikastakin löytyy kyllä paljon vartalovoiteita ja monia paksujakin. En sitten tiedä ovatko hyviä?Mineraalimeikit on kyllä ihania kun ne on niin kevyitä, eikä tuu sellaista naamiovaikutelmaa. 🙂

 11. Itse en ole löytänyt sitä sopivaa voidetta luonnonkosmetiikasta; jotkut eivät kosteuttaneet ollenkaan ja jotkut taas liikaakin. Nehän ovat usein tosi tuhteja ja öljymäisiä. Mulla oli jatkuvasti ihon alla rasvamöykkyjä/-paiseita ja valkopäitä. Sitten puristelin niitä, ja iho tietenkin ärtyi ja punoitti lisää.Reilu kuukausi sitten ostin Biothermin tuotteet herkälle iholle ja paiseita ja näppyjä ei enää juuri oo! Oon vähän ihmeissäni.. kartoin monta vuotta kaikkea normaalia kosmetiikka ja sitten iho paraneekin niillä. Luulen että mun iho tarvitsi öljyn sijaan vain vettä kosteuttamiseen. Aion silti kokeilla vielä luonnontuotteitakin. Dödöstä tuli mieleen Nivean uusi luontodödö, oon tykännyt, ja se on tosi edullinenkin! Olehyvä shampoo ei mulla toiminut ollenkaan vaikka läträsin sitä kourakaupalla päähän. Värjäätkö muuten hiukset ihan tavallisilla väreillä vai joillain ekoväreillä?

 12. Maria: Joo, juurikin kosteusvoiteiden löytäminen minustakin on ollut hankalinta, mutta onneksi löysin öljyt, sillä ne sopii mulle paremmin kuin yksikään voide! En ookkaan huomannut tuollaista Nivean dödöä, onkohan se alumiiniton? Hyvä jos toimii!Ja hiukset onkin yks murheenkryyni! Aiemmin värjäsin kasviväreillä ja hennalla, mutta silloin olin tummatukkainen ja siitä on jo paljon aikaa. Nykyisellään olen vaaleaa ekoväriä kokeillut kerran, mutta hiuksista tuli vihreät, joten sittemmin olen värjännyt kaupan väreillä, mutta joka kerta tekee pahaa mitä myrkkyä sitä päänahkaansa laittaa. Ihan kaameeta. Pyrkimykseni oisikin että ei tarvitsisi värjätä ollenkaan, mutta siihen tarvittaisiin ensin kampaamon pelastus!

 13. Nivean dödö on alumiiniton, alkoholiton, säilöntä-ja väriaineeton. Tää on paras löytämäni alumiiniton dödö! Ja salillakin tuoksuin vain kukkasilta eli oikeasti toimiikin! 🙂

 14. Noora Katariina: kiitos Madaravinkistä! :)Vanilja: Mäkään en ennen käyttänyt rypsiöljyä oikein missään, mutta nykyään se on monikäyttöinenkin. ;)Kerttu: Kivaa että tulee vinkkejä tänne, kaikille!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s