Paastokuulumiset


Varoitus jos paastojutut ällöttää, niin älä lue…

Täytyy sanoa että aivot käy hieman hitaammalla, mitä yleensä, mutta kaikki on mennyt ihan hyvin ja hengissä ollaan. 🙂 Aloitin maanantai-iltana juomalla puoli litraa haaleaa vettä glaubersuolalla. Siitä olin lukenut monia kauhukertomuksia, kuinka hirveän makuista litkua se on, pahinta ikinä… ja eipä suolavesi nyt niin houkuttelevalta voi kuulostaakaan. No, jotain mussa varmaan on vikana, mutta ihan hyvin meni suolaliuos alas, eikä edes pahaa tehnyt! 🙂 Kuvittelin että keho on varmaan suolaa vailla, kun ei missään tunnu. Tosiasiahan on että tuo suola ei imeydy ollenkaan, vaan sen pitäisi tyhjentää elimistö hyvin tehokkaasti viimeistään noin tunnin päästä. No, tämä on näköjään sitten hyvin yksilöllistä, sillä kolme tuntia odottelin ja mitään ei tapahtunut! Jälkeenpäin ajateltuna se johtuu varmaan siitä, että oon syönyt liian vähän mitään kuitupitoista ja ehkä sitten kuitenkin valmistautumisviikkona liian epäsulavaa ruokaa. Menin sitten nukkumaan ja nukuin hyvin huonosti ja palelin kolmella peitolla.


No seuraavana aamuna piti tehdä suolihuuhtelu ja jatkossa käytän vain sanaa huuhtelu 🙂 ja se olikin paljon helpompi juttu kuin ajattelin, joten turhaan jännitin. Olo myös muuttui paljon paremmaksi. Tiistai oli siis ensimmäinen paastopäivä ja tässä on päivän menu ( joka on sama joka päivä) :

aamu:
2 dl rypälemehua
2 dl haaleaa vettä, jossa 1rkl molkosania ( se on pahaa! )
1-2 dl paastoteetä
5-10 tippaa Cynara-uutetta (artisokkauute)…ei hyvää myöskään

lounas:
2 dl porkkana-tai tomaattimehua
5-10 tippaa Cynaraa
( kasvisliemi, jota en ota)

päivällinen:
2 dl Digest- tai Wellness-mehua ( hedelmämehuja)
5-10 tippaa Cynaraa
( kasvisliemi kuuluisi tähänkin, mutta ilman mennään )

iltapala:
1-2 dl paastoteetä

Siinä se kaikessa lyhykäisyydessään. Välipalana voi juoda paastoteetä ja vettä tietysti päivän mittaan väh. 1 litra.


Päivät ovat menneet hyvin ja vaikka vatsa on kurninut, niin silti olo on ollut suhteellisen normaali, lukuunottamatta pientä hitautta ja sitä että väsyy aika helposti, joten pitää ottaa iisisti. Olo on oikeastaan sellainen kuin olisi kipeä. Siis hyvällä tavalla, niin kuin pienenä kun sai maata sängyssä ja katsoa piirrettyjä. Sellainen pehmeä ja pöhnäinen olo. En ole kuitenkaan maannut, vaan oikeastaan touhunnut koko ajan jotain, joten ehkä lepäilykin tekisi ihan hyvää. Tänä aamuna oli kyllä heikko olo ja koitin nousta kaksi kertaa aamulla, mutta pyörrytti. Join vettä ja päätin ottaa teelusikallisen hunajaa ( jonka on sanottu helpottavan) ja jatkoin vielä unia ja kolmannen kerran herättyäni, olo oli jo vähän parempi. Tein huuhtelun ja on tosi outoa miten se auttaa niin paljon. Olo on ihan normaali aina sen jälkeen. Teen sen kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla.Tämä on siis vasta toinen päivä, joten vielä en sen kummempia osaa sanoa, kuin että hämmentävän helposti se päivä kuitenkin menee syömättä ja huomaa että usein sitä syö vain pelkästä syömisen ilosta ( joka ei ole ollenkaan huono juttu, sillä tykkään syömisestä), mutta ehkei sitä tarvitsisi koko ajan olla mussuttamassa jotain. 🙂 Tälläkin hetkellä söisin jotain tässä kirjoitellessani, jos en olisi paastolla. Se on helppo tapa.

Palaan taas pian ja huomenna lupaan kirjoitella jotain ihan muuta kuin paastojuttuja!

4 thoughts on “Paastokuulumiset

  1. Sanna: Odotin että tämä olisi vaikeampaa, mutta toisaalta olin valmistautunut kunnolla henkisesti ja itse tätä halusin, niin toki se helpottaa. Väkisin ei kannata tehdä mitään. Vain jos oikeasti haluaa. 🙂 Silloin se on helpompaa ja osaa ottaa tulevat koitokset paremmin. Voin kyllä suositella jo nyt, sillä todellakin alkaa arvostamaan ruokaa ihan erilailla ja tajuaa että usein sitä syö vain ajankulukseenkin. 🙂

  2. Hei mulla meinas käydä sama juttu tuon suolan kanssa, mutta viime hetkellä tajusin, että heti kun rupeaa juomaan vettä n. puoli tuntia suolalitkusta, homma rupeaa (ilman sen suurempia yksityiskohtia) toimimaan.Tosi kiva lukea näitä sun paastokuulumisia. Henkinen valmiastutuminen on kyllä todellakin puolet koko paastosta. Niin ja ne huuhtelut lopultakin olivat koko paaston helpoin osio.

  3. S: No, oisinpa tajunnut tuon veden juomisen silloin, kas kun ei tullut mieleen! No, ensi kerralla sitten. :)Hämmentävän helpolla tämä on oikeasti mennyt, vaikka kyllä mulla vatsa kurnii vähän väliä. Mutta välillä se taas unohtuu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s