Paaston lopetus

Tänään on viides paastopäivä ja olen oikeastaan aika ihmeissäni siitä ajatuksesta, etten tosiaan ole syönyt viiteen päivään. Aluksi ajatuksena oli paastota neljä päivää, mutta koska paketit ovat viidelle päivälle, niin ajattelin käyttää ne loppuun. Hassua kyllä että mehuja on vielä paljonkin jäljellä, mutta toisaalta hyvä, sillä voin juoda niitä siirtyen pikkuhiljaa ruokaankin.

En oikeastaan tällä hetkellä tiedä mitä sanoisin olostani, muuta kuin että nälkäinen ja viluinen. Toisaalta ei silti oikeastaan tee ruokaa edes kummemmin mieli. Vatsa vain kurnii ja ilmoittaa että sen tekisi. Ei ole kuitenkaan huono tai heikko olo, mutta hieman painava. Heh, muilla ihmisillä tulee paastosta kevyt olo ja mulla painava! Odottelin kovasti sitä virkeää oloa ja ylipirteitä päiviä, mutta niitä mulla ei missään vaiheessa tullut. Sitä olen hieman ihmetellyt. Se on vain niin yksilöllistä. Voihan olla että tämä paasto ei myöskään välttämättä ole juuri minulle kaikkein sopivin. Toisaalta voin hyvin kuvitella, jos ruoka- ja muut tottumukset ovat aivan erilaiset kuin itselläni esim. syö paljon lihaa, polttaa, juo paljon kahvia jne. niin olo on varmasti supervirkeä paaston aikana, kun varsinkin myrkyt jäävät pois ja tulee niin iso ero siihen millainen olo normaalisti on. Itselleni siirtymä oli helppoa, mutta nälkä silti vaivasi.

Muutamina päivinä olen herännyt ihan hyvään oloon ja varsinkin päivät ovat menneet oikeastaan aika iisisti ja helposti. Parina aamuna sen sijaan olen tuntenut oloni todella heikoksi ja toisena niistä oli pakko ottaa teelusikallinen hunajaa, ( jota ehdotettiin vogelin sivuilla huonoon oloon) jotta pääsin sängystä kolmannella yrittämällä ylös. Huuhtelut ovat kyllä olleet kaikkein helpoin ja helpottavin juttu ja niiden jälkeen olo on ollut aina ihan normaali ja oikein hyvä. Hämmentävää että se toimii niin.

Yöt olen ollut todella viluinen ja viime yönä piti kolmen peiton alta kömpiä vielä laittamaan villasukkien ja topin lisäksi leggingsit ja neulepaita päälle. Silti palelin. Olen mennyt tosi aikaisin nukkumaan, mutta silti nukkunut noin yhdeksään tai kymmeneen. Tänään heräsin kuitenkin hämmentävästi jo puoli kuusi!

Vogelin juomista luumu-hedelmä, hedelmä-vihannes- ja tomaattimehu ovat maistuneet herkuilta ja rypälemehukin aamuisin on ihan jees, mutta porkkanamehu ällötti mua tänään tosi paljon ja onneksi sitä kamalaa Molkosania on tarvinnut ottaa vain aamuisin. 🙂 Jos joskus vielä paastoan, niin teen juomat ehdottomasti itse.

Paasto on ollut itselleni kokemuksena hyvä ja aika erikoinen. Se on osoittanut että usein todellakin tulee syötyä pelkkään mielitekoon tai ajan kuluksi ihan muuten vaan. Hyvä olo on myös siitä että olen oppinut kuuntelemaan kehoani vielä herkemmin ja siitä viestii myös se, että olen todella pohtinut mitä uskallan syödä ensimmäiseksi, koska en halua järkyttää kehoani millään vaikeasti sulavalla. Tunnen olevani jotenkin ihan tyhjä ja siksi pelottaa melkein laittaa suuhunsa mitään, kun mietin että mitenkäs sitten käy? Ehkä aloitan omenasta. 🙂

Paastohan ei ole mikään laihdutuskeino, vaikka voikin auttaa siihen että alkaa miettimään ravintotottumuksiaan uusiksi ja se voi edesauttaa parempaan syömisrytmiin ja itselle oikean, terveellisemmän ravinnon löytymiseen. Se kuitenkin edellyttää juuri sitä hyvin rauhallista siirtymistä takaisin syömiseen ja päätöstä paremmasta ruokavaliosta. Minulta kyllä ainakin lähti kaikki ylimääräinen pois, jos sitä ylimääräiseksi voi kutsua, mutta varmasti palautuu normaalimmaksi pian, sillä itselläni ei ollut tarkoituksena painon pudottaminen, vaan virkistyminen ja kuona-aineiden imurointi. 🙂


Nyt tiedän että sen virkeän olon saan sitten kun aloitan pikkuhiljaa syömisen, sillä tuntuu että jokin elinvoima minun tapauksessani nyt puuttuu. Odotan siis innolla että keho alkaa saada ravinteita ja virkistymään. Tietysti noissa mehuissa on ravinteita, mutta minun tapauksessani ei ehkä sitten tarpeeksi, tai sitten olen taas juonut liian vähän vettä, vaikka olen kovasti yrittänyt juoda tarpeeksi.

Tämä kuulostaa varmaan teistä ja minustakin siltä että näin ensimmäiseen kertaan tämä viisi päivää on oikein sopiva kokeilu. Joko nämä hyytävät pakkassäät vaikuttivat olooni hieman raskaasti tai sitten tämä paasto ei ollut se kaikkein sopivin itselleni. Missään tapauksessa ei jäänyt kuitenkaan huono fiilis, vaan päinvastoin suosittelen kokeilemaan, sillä mielenkiintoisinta se onkin, että miten oma keho reagoi! Enimmäkseen olenkin lukenut erittäin positiivisia paastotarinoita ja positiiviseksi omakin mieli tästä jää. Tavallaan juuri siksi tekisi mieli jatkaa vielä viikkoon, koska haluaisin tietää miten tämä tästä kehittyisi, mutta kuuntelen nyt itseäni kuitenkin ja aloitan syömään huomenna.
Kaikki kuvat: http://weheartit.com/
Advertisements

6 thoughts on “Paaston lopetus

  1. Upeita kuvia. mukava kuulla sun kuulumisia. Mä todella uskon, että viluttaa tuon jälkeen. mullakin kun kevyesti jos syö tulee kylmä. suosittelen bulguria ja pellavansiemeniä paaston jälkeisiksi päiviksi, kevyttä ja kumminkin aikasta hyvää. mä olen tykästynyt siihen. pellavansiemeniä vähän bugurin joukkoon ja kirsikkatomaatteja tai luumutomaatteja ja uunilohta. 🙂 nam. sitä on luvassa itselläni huomenna. Mä olen huomannut, että kun ei syö eineksiä eikä mitään liika lihaista ruokaa, niin voi todella hyvin kehossaan. se on näitä ahaa elämyksi.

  2. Kiitos, kun kokeilit paastoa ja jaoit kokemukset meidän kanssa. Uskon, että viluttaa ja väsyttää, ja on nälkä, kun kroppa ei saa tarpeeks polttoainetta ruoasta.. Mä olen huomannut, että heti kun tulee kovemmat pakkaset mun kroppa alkaa huutaa rasvan perään. Ihan sama oli viime vuoden pakkasilla. Mielessä pyörii vaan majoonesi, hampparit, sipsit… Ja kesällä sitten taas tekee mieli lähinnä salaatteja 🙂 Että sais se kesä jo tulla, ennen kuin kiloja kertyy liikaa.

  3. hienoa ja onneksi olkoon! ihailen ihmisiä, joilla on päättäväisyyttä paastoamiseen – itselleni se ajatuksena jo yhtä vaikea kuin avantouinti, heh. komppaan chatrinia, talvi+kylmyys=kilot kertyy, voi kun tulis jo kesä! Ü

  4. A kiss from the past: Oi kiitti vinkistä, kuulostaa hyvältä tuo herkku. En ole itseasiassa koskaan syönyt bulguria, joten siksikin pitää maistaa! Joo, pienellä saa kyllä hyvän olon, kun vain syö ihanaa, kunnollista ruokaa.Chatrin: Oli kiva kirjoitella tänne paastosta, niin jää sitten itsellekin kokemukset muistiin, jos joskus vielä vaikka kokeilee. Totta, kesä tänne ja äkkiä! 🙂 Varmasti se onkin tämä vuodenaika kun vaikuttaa paljon. Kaikkia ihania keittoja kanssa tekee mieli talvisin…Kerttu: Kiitos! 🙂 Avantoon en mäkään lähtis! Voin kuvitella sen upean jälkiolon, mutta mä just ja just pystyn juhannuksena saamaan itseni veteen, joten avanto ois jotain niin extremeä. 😀

  5. Olen kuullut kavereilta todella hyvia kommentteja heidan paastoistaan ja yritan tana kevaana itsekin paastota tuon 4-5 paivaa. Teinina kokeilin , mutta ei sitten onnannut ollenkaan… Nyt vanhempana, viisaampana ja terveet elamantavat omaavana uskon saavani siita paljonkin irti.Hauskaa viikonloppua!

  6. Katz NYC: Joo suosittelen kyllä kokeilemaan, sillä on todella yksilöllistä miten toimii ja hyvää asennoitumistahan siihen tarvitaan! Iloa paastoon ja kivaa viikonloppua sinullekin! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s