Yöllinen leipuri


Kaikki inspiraatiot, liittyi se sitten siivoukseen, leipomiseen tai muuhun säätämiseen herää mulla yleensä vasta iltaisin. Äsken tuli leipä uunista ja nythän on vasta keskiyö. Tai no “leipä”, kuten ystäväni haluaisi asian ilmaista, sillä tämä leipä on hiivaton. 🙂 Oli pakko kokeilla Minnan ja Meiran blogista tätä mausteista banaani-spelttileipää, jonka ohjeen kirjoitin ylös paaston aikana…tämänkin, kuten monia muita. Silloin teki mieli kaikenlaisia ruokia, joten innoissani kirjoittelin parhaimman kuuloisia muistiin. Kokeilin muuten tuolta samaisesta kivasta blogista myslipatukoita. Tein niitä viimeisenä paastopäivänä niin sanotusti varastoon. En ole vielä maistanut. 🙂 Niitä on helppo ottaa sitten evääksi vaikka työhuoneelle.
Syön leipää nykyisin aika harvoin ja jos syön, sen on oltava hiivatonta ruisleipää, usein Salosen leipomolta tai sitten suurta herkkuani Samsaran ruisvuokaa. Samsaraa ostan harvoin, koska se on niin koukuttavan hyvää etten voi olla syömättä sitä hetkessä melkein kokonaan. Voita vain päälle. Asia erikseen on sitten tietty taivaalliset leivät kuten tämä. Harvinaista herkkua.

Maistoin ihan pikkuruisen siivun, sillä en vielä saisi syödä tällaisia, näin paaston jälkeen. Olen aloitellut kevyesti lähinnä hedelmillä. Tämä leipä saa siis maustua rauhassa. Niin ja siitä mausta! Erikoista, sanoisin. En ole ihan tottunut banaaniin leivässä, joten tulee enemmänkin mieleen banaanikakku. Saattaisin laittaa vähemmän banaania ja enemmän muita mausteita. Toisaalta muutaman päivän päästä tuo leipä voi maistua ihan erilaiselta maustuttuaan. Hyvää se oli kyllä, ei siinä mitään!

4 thoughts on “Yöllinen leipuri

  1. Ilmapallomatka: Tuli ihan hyvä kakku…eiku siis leipä! Maistuu kyllä ennemminkin banaanikakulta. :)Karmiini: No niin on! Viimeisenä päivänä tein vielä niitä myslipatukoitakin maistamatta, kaikkeen sitä kykeneekin, huh! Onneksi jo saa syödä.;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s