Kahvia ja arkirealismiaMiten yksiössä kuivataan pyykkiä? Niin että täytetään koko koti henkareilla. Ripustellaan mihin ikinä keksitään. Allekirjoittanut hankkii ehkä joskus uuden pyykinkuivaustelineen. Edellinen koki sellaisen kohtalon joitakin vuosia sitten, ettette uskoisi jos kertoisin. Nykyinen rauhallinen luonteeni ei meinaa uskoa itsekään. No, sanotaanko niin että lensi ulos ikkunasta yhtä nopeasti kuin silloinen rokkaripoikaystävä kitaroineen ovesta. ;D

 

 

 

Aamulla keitin kahvia kotona ensimmäistä kertaa sitten kolmeen viikkoon. Olen tehnyt hyvän kahvin säännön. Että kahvia juodaan vain, jos tiedetään sen olevan hyvää / luomua ja mieluiten myös reilua kauppaa. Pahaa kahvia on turha juoda. Koska se on pahaa. Maailmassa on enemmän pahaa kahvia kuin hyvää. Tee kun on yleensä melkein aina hyvää. Ja terveellistä.

 

Kahvi säilytetään hyvin suljettuna kauniissa purkissa.


Mitallinen espressoa ja se menee hienosti näin. Kahvinkeitintä en enää halua, sillä en tee sillä mitään. Juon sen verran harvoin kahvia. Vieraatkin ovat pitäneet tästä, joten toimii. Saatan joskus ostaa mutteripannun vanhan pilaamani tilalle, mutta tällä tavoin kotikonstein olen huomannut, että tulee melkein parempaa.

 

 

 

Kaasuliedellä kuumennetaan soijamaito. Vaahdotetaan ihan vaan vispilällä.

 

 

Valmista. Nautitaan sisustuslehden kera. Banaanikakku loppui jo.

 

 

 
 


Iloista lauantaita ja viikonloppua teille! Minä sytytin kitscheimmät kynttilät tänne sekamelskan keskelle.

 

 

Advertisements

10 thoughts on “Kahvia ja arkirealismia

  1. Todella totta. yksiön pyykkihuollossa koko koti muuttuu pesulaksi. kokemusta on.. toi kahvin valmistus vaikuttaa mainiolle. saatko tuon soijamaidon pysymään paakkuuntumatta? mä joskus kokeilin soijamaidon kanssa, ja se paakkuintui..tuli semmosii klönttejä niin en sitten enää kokeillut kuin mustana vain. Paha kahvi aiheuttaa vaan mahanpuruja. Tarjoitin pisti silmään 🙂 onko siinä semmosii erivärisiä ruusuja sinisellä taustalla? mulla on tosi samannäköinen, ainakin se on samanvärinen 😀 mukavaa lauantaita sulle!

  2. A kiss from the past: Joo, terveisiä pesulasta. 🙂 Tuo alpron soijamaito ei paakkuunnu, joten se on ainoa jota käytän kahvissa. Mulla on kanssa huonoja kokemuksia muista paakkumaidoista. Outoa että ne jotkut käyttäytyy niin. Joo, tuo tarjotin on joskus löytynyt kirpparilta ja on sellainen turkoosinsininen, jossa ruusuja. Aika ihana! Vietä kiva viikomloppu!

  3. Oh! Olipa ihana kirjoitus! Tykkäsin varisinkin siitä miten kuvasit pyykkitelineen ja entisen poikaystävän lentäviä lähtöjä.Olen myöskin teen juoja. Viime syksynä ostin mutteripannun. Nyt se valmistaa minulle hyvää kahvia, kupin päivässä 🙂

  4. Minä en oo koskaan asunut yksiössä, mutta voin vain kuvitella ettei pesuhuone/wc oo kovin suuri, joten sinne ei mahdu mitään isoa telinettä. Oon kyllä asunut kaksiossa, jossa oli pieni pesuhuone/wc, sinne ei mahtunut pyykkitelinettä, joten se teline piti nostaa makuuhuoneeseen, laittaa mahdollisimman piiloiseen kohtaan, sillä siinä roikkui aina (kovasti puklaavan) vauvan vaatteita. Ei ollut kätevää mitenkään päin, joten voin vain kuvitella pyykinkuivausongelmasi.Mietin tässä kuitenkin että melkeinpä kätevämpää kuin pyykkitelineeseen ripustaminen on ripustaa suoraa henkareihin ja nostella siitä sitten henkareissa kuivat vaatteet kaappiin tangolle.Sinulla on ihana blogi, kirjoitat kivasti ja otat ihania kuvia!♥Pirtsakkaa sunnuntaita!

  5. Täytyy myöntää, että kaksionkin täyttyy mukavasti pyykkitelineillä pyykkipäivinä. Olohuoneeseen asti on pakko kantaa telineet, kun vessa on ihan mahdottoman pieni. Ja mikä kosteus siitä syntyykään, huh! no ainakin peikonlehdet saavat hetken elää hieman trooppisemmassa ilmastossa =) Mulla on kahvin juonti jäänyt jo 8 vuotta sitten kokonaan. Ei sopinut vatsalle. Joten teetä kuluu mukavasti ja vain vihreä sopii. Onneksi löytyy paljon hyviä makuja vihreästäkin teestä. Tsemppiä pyykkipäiviin ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  6. Sofie: Hih, kiva että tykkäsit. Joo, ennen oli lentäviä lähtöjä, onneksi ei enää. 🙂 Mutteripannut ovat käteviä kyllä ja jotenkin on tunnelmaa sellaisella keitellä. Tee on siinä mielessä ihanaa että löytyy niin miljoonia vaihtoehtoja ja eri makuja. :)Hipsu: Kiitos sinulle! Joo, minulla on niin pienenpieni kylpyhuone ettei sinne mahtuisi mitenkään telinettä. Olen miettinyt kyllä että kiinnittäisin katon rajaan pyykkinarun. Se voisi toimia. Itseasiassa tällä hetkellä tässä kodissa ei ole edes vaatekaappia, johon saisi henkareihin vaatteita. 😀 Ihanaa alkavaa viikkoa!Suveliina: Kasvit tosiaan varmasti tykkäävät trooppisista pyykkipäivistä! 🙂 Teet ovat kyllä ihania! Mun lemppareita ovat oikeastaan enemmän yrttiteet, joissa ei siis ole teetä ollenkaan, mutta vihreäkin on ihanaa ja valkoinen. Mustaa ei tule juotua. Iloista viikkoa sinullekin!Petra Ilona: Kiitos! 🙂 Olispa tässäkin talossa pyykkitupa! Minä käyn tällä hetkellä ystävien luona pesemässä pyykkini ja tulevaisuudessa on tarkoitus käyttää pesulaa, kunnes on joskus varaa omaan koneeseen… 🙂

  7. Maria: Hih, hyvä jos onnistuin viihdyttämään sua! 😉 Mua huvittaa toi näin jälkikäteen itseänikin….silloin ei kyllä naurattanut! 😀

  8. Pingback: Kartalla | Cosy Home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s