Betonia ja halkeamia
Tällä kertaa ei niin kauniita kuvia, sillä lupasin Heidille kuvata remppavaiheita ja täytyy sanoa että pakko näitä on kuvatakin. Haluan todella itsekin säästää ennen- ja jälkeen kuvat. On huippua nähdä eteneminen ja työn tulokset. Olen yllättynyt kuinka paljon nautin tästä puuhailusta! Parasta on oppia tekemään itse ja huomata, että haluaa tehdä asiat kunnolla, eikä hutiloiden, kun kerran on aloittanut. Olen huomannut rakastuvani tähän kotiin aina vain enemmän, kun voin hoitaa ja paikkailla tätä huolella. Hihi. Tavallisesti olisin vain maalannut tapetin päälle, mutta koska tapetit ovat noin repeilleet kuten ensimmäisestä kuvasta näkee, ne on poistettava. Vähän jänskää nuo tuollaiset sähkökotelot sun muut niin kuin juuri tuossa kuvassa toi nurkan pötkylä. Sen sisällä menee jotkut kaapelit. Ja toi pyöreä reikä on kuulemma kanssa joku juttu jota ei saa peittää, sanoi joku mies joka kävi tekemässä mun seinään toisenkin reiän. En tiedä miksi. Siihen saa kuulemma hankittua kyllä jonkun kotelon.

Nyt olen pilkuttanut, eli paklannut yhden seinän reiät. Niitä oli aika paljon. Tuossa näkyy nyt tuo outo muovinen “puuseinä”, eli levy. Se onkin nyt tämän hetkinen murheenkryyni. Nimittäin toiselta seinältä se irtosi oikein nätisti ja alla oli kaunis betoni, mutta kuvassa olevalta ikkunaseinältä revin sitä hieman irti ja siellä olikin alla aivan rikkinäinen raasu seinä! Isoja palasia lähtenyt. Nyt en siis tiedä että paikkaanko seinän oikein kunnolla vai liimaanko levyn takaisin. Täytyy pyytää apujoukkoja selvittämään asiaa. Ja jos se olisikin vain tuo kohta, mutta kun en voi tietää onko koko seinä rikki vai ei. Siksi täytyy hieman pohtia asiaa.

Näistä kohdista oon erityisen ylpeä, koska oon mielestäni paikannut ne niin hienosti. Tuossa näkee miten iso rako oli ja miten hienosti ihan itte oon tuon tehnyt. 🙂

Ihana, leveä ikkunalautani saa kerroksen päälleen, sillä se on tuollaista ankeaa lasikuitutapettia, joka on ihan mahdoton pitää puhtaana, kun lika tarttuu noihin epätasaisiin rakoihin. Nyt oon paklannut eli tasoittanut sen kokonaan ja sitten maalaan sen valkoiseksi. ( Ja ei tässä oo oikeen ollut aikaa noita yrttejä hoitaa! )

Tällaista levyä siis oon poistanut seinästä… ja keittiösyvennyksestä revin irti myös tuollaisen verhotankolaudan.


Ja ikkunan verhotanko lähtee myös. Lauta on vähän turha ja madaltaa huoneen ilmettä.

Sitten katto. Siinä on aika monta tuollaista hiushalkeamaa ja olen pohtinut mitä tehdä. Aluksi ajattelin jättää koko katon maalaamatta, mutta sitten tajusin että katto näyttää entistä harmaammalta kun seinät tulee valkoisiksi. Siispä katto on maalattava. Mutta ne halkeamat. Tulee iso homma alkaa rapsuttelemaan, tasoittelemaan ja paikkaamaan halkeamia, joten ajattelin jättää ne. Ja oikeasti ne on minusta kauniita. Siispä ajattelin ihan tosi tosi varovaisesti maalata niiden päältä pensselillä ja lopun sitten vaan tavallisesti telalla. Eli katsotaan kuinka käy.Ja sitten tämän hetkinen kauhistus, eli tuo mainitsemani rikkinäinen seinä. Siinä on siis todellakin isoja reikiä, kuten kuvista ehkä näkyy tai jotenkin saattaa saada selkoa. Ongelma on siis että revinkö tosiaan nuo laminaattilevyt pois seinästä ja paikkaan raasun betoniseinän kokonaan….vai liimaanko repimäni levyn takaisin ja maalaan päälle. Se tuntuisi tavallaan ihan tyhmältä, kun haluaisin tehdä kunnolla.

En myöskään tiedä yhtään miten nuo uudet pistorasiat ja kaapelit sun muut ( mitä lie nyt ovatkaan:)) menevät tuolla ton ankeuslevyn alla. Onneksi sain juuri kuulla, että ihana rakas sähkömiesystäväni tulee sunnuntaina katsastamaan asian. Oi että oon onnellinen kun saan niin paljon apua kaikilta! Oon taas rakkauspuuskissani kun ihmiset on niin ihania!

Että tällaista täällä. Huomenna juhlin ystäväni synttäreitä ja lupaan jotain kivoja kuvia ja juttuja ehkä sieltä tai jotain muuta ihanaa näiden remppailujen ohella, ettei mene vallan projekteiksi koko blogi.

11 thoughts on “Betonia ja halkeamia

  1. Kiitos Saija!!!Katseltiin mieheni kanssa kuvia (huom. ei ole mikään remppareiska) ja meidän mielipide on että revi kaikki romppeet pois, kaikki mikä irtoo. Paitsi betoni. Heh!Sitten vaan liippailet tasaiseksi. Eikös kuulosta helpolta ;)Eivaiskaan, hyvä jos saat sinne apureita arvioimaan tilannetta. Aikas mielenkiintoiselta (=pelottavalta) näytti se "mikäliemuoviseinä".. .Mutta sitkeys ja huolellisuus palkitaan.Me aikanaan oi`ottiin tässä olkkarinseinärempassa. Kun ei jaksettu repiä vanhaa haltexlevyä pois, sitten pakkeloitiin ja maalattiin ja tapetoitiin. Ja nyt harmittaa kun tulos ei ole niin hyvä kuin voisi olla.Mielenkiinnolla seurailen projektia! Kauhea homma, mutta mietippä miten hieno tulee 😀

  2. Voi KIITOS Heidi! Et tiedäkään kuinka auttoi sun kommentti, koska oon niin kahden vaiheilla että mitä teen! Tavallaan tuntuisi ihan vääryydeltä ihanaa vanhaa asuntoa kohtaan jättää paikkaamatta ja antaa levyjen olla. Kun kerran aloitettiin niin…! Mutta arvaapa tuliko vielä lisää mutkia matkaan, sillä yksi seinä, jolle on ole vielä tehnyt mitään, on kanssa KOKONAAN tuollasta karmeeta levyä! Siis kokonainen iso seinä. Voi hemmetti. Voin vain toivoa että sen alla olisi kaunis betoni, eikä halkeillut, reikäinen seinä. Tietty sen voisin vaan jättää olemaan ja maalata päälle….mutta mutta… Ja mä kun ihan vaan olin aatellu maalata seinät valkoiseksi, mutta tulikin hieman isompi projekti! 😀 Onneksi saan tosiaan apua ja mielipiteitä. Katsotaan mitä tapahtuu.

  3. Ihana urakka! Sellainen vaan tuli mieleen, että myös jalkalistat kannattaa irrottaa ja työstää seinä niiden alta, reunaa on muuten vaikea saada siistiksi (etenkin jos tapetointi yltää listojen taakse). Työniloa ja kärsivällisyyttä! Blogiasi on ilo lueskella 🙂

  4. Ella: Kiitti paljon! Mä mietin ihan samaa et pitäisköhän ne listat irroittaa, mutta sit en jaksanu. Mutta oot kyllä ihan oikeessa et ehkä se tosiaan ois järkevää! Kiitos kun sanoit! Uskomattoman paljon aikaa menee tosiaan kaikkeen tuollaiseenkin ja kärsivällisyyttä tosiaan tarvitaan. Onneks mulla ei oo mikään kiire, mutta tokihan ois ihana jos tulis joskus valmista. :)Sun blogi näytti kivalta, pitää tutustua paremmin!

  5. Levyt veke ja paikkaus pikabetonilla. Levyt on varmaan alun perin laitettu just paikkaamaan kärsinyttä seinää. Toinen vaihtoehto on levyttää se uudelleen, mutta jollain oikealla sisustuslevyllä, esim. kipsilevyllä.Ja katostakin kannattaa ne hajonneet kohdat kilkutella alas suosiolla ja paklata ennen maalausta. Siinä käy muuten helposti niin, että katto alkaa halkeilla pahemmin, kun kuivuva maali tuo halkeamaan kosteutta ja koko setti alkaa kevään+maalin kutistumisen myötä elää. Toisin sanoen, uusi katto saattaa varista niskaasi jo kesällä, jos huonosti käy. Ja pahimmassa tapauksessa vanha sen mukana. Me oltiin ihan ensikertaremppaajia, kun nykyisen kämpän kanssa aloitimme, mutta paikallisessa rautakaupassa on ihan tosi superavulias myyjä, joka neuvoi oikeat työkalut. Ja netistä löytyi jopa opetusvideoita. Kyl se siitä valmistuu! Ja tulee hieno.

  6. Anonyymi: Kiitos oikein paljon avustasi! Hyviä vinkkejä!No hitsit kun ajattelin ihan että vaan antaisin katon halkeamien olla, mutta saattanet olla oikeassa että noin siinä voipi käydä. Mä oon kyllä jo ehtinyt tehdä kokeilun muutamia päiviä sitten…maalasin pelkästään halkeamakohdat ja ajattelin katsoa mitä tapahtuu ja onneksi ne hyvin on siellä pysynyt. Mutta tosiaan eipä sitä voi tietää kuinka kauan ja kun muualta en ole vielä maalannut…Levyjen poistoa oon jatkanutkin, koska kyllä siitä betoniseinästä tulee nätti sitten kun joskus pääsen maalausvaiheeseen. Tällä hetkellä jännittää se, että yksi isoin seinä on tapetin alta myös tuota levyä ( en oo vielä poistanut )ja sen toisella puolella on naapurin asunto. Nämä kaksi asuntoa ovat olleet ennen yksi, joten toivotaan ettei löydy ovea! Hahah! 😀

  7. Chatrin: No on! Huh. Ja kun ei oikeastaan tiedä rempoista mitään, niin mielenkiintoista…tänään kolmatta kertaa k-raudassa mietin, että jo on meiningit. 😀

  8. Sattumalta tulin sivullesi.Huomasin tuon kohdan katon remontista.Näyttää olevan kysymyksessä ns. "vanhan talon" katto. Kannattaa selvittää millä maalilla katto on maalattu. Vanhat katot "tulevat helposti alas", jos ne käsitellään (eli maalataan) väärin.

  9. Anonyymi: Kiva, että kommentoit! Joo, vanha katto ja talo on kyseessä ja liikeessä neuvoivat kokeilemaan märällä paperilla pyyhkimistä. Jos katto ( maali? ) irtoaa niin sen mukaan sitten piti maali ostaa. Oli ihan uutta tietoa taas mulle, mutta paljon tässä oppii! Ei sille katolle mun mielestä mitään tapahtunut, joten vesiohenteista möivät.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s