Kodin laittoa

Oon puuhaillut monta päivää laitellen kaikkea mahdollista kodissa. En oikein osaa keskittyä yhteen asiaan vaan siirtelen asioita paikasta toiseen ja sitten taas toiseen. Siivoamista ja järjestelyä riittää. Pesin kaikki astiani, siis kaikki. Jokaikisen kipon ja kupin. Monessa erässä. Saa kyllä pestä pölystä vielä aina ennen käyttöä.

Sitten oon suunnitellut mun ” keittiötä “. Tarvitsisin jonkun keittiötason. Tai no taso löytyy, mutta lähinnä kaapiston, joka pitäisi tason paikallaan. En halua kiinnittää sitä enää seinään ja jääkaapin päällä se ei voi olla. Olisi myös kiva että olisi edes yksi laatikosto, mutta toisaalta säilyy ne haarukat ja veitset kipoissakin. Kävin viikonloppuna äitini kanssa myös Ikeassa siinä toivossa että olisin löytänyt jonkun laatikoston, mutta en sitten kelpuuttanut kuitenkaan mitään. Ikea on mulle aina se viimeinen vaihtoehto tai mieluummin ei vaihtoehto ollenkaan. Haluaisin että kaikilla kodin asioilla, esineillä ja huonekaluilla olisi jokin luonne ja mieluummin ostan asioita käytettynä. Se menee vähän niin että kirppareilta ja second handina on kivaa löytää asioita edullisesti, mutta uutena edullinen on usein sama kuin epäeettisesti tuotettu / laadultaan heikkoa. Ja niinhän se myös on että köyhän ei kannata ostaa halpaa. 🙂 Toisaalta ystäväni sanoi myös ihan hyvän pointin, että muiden kauppojen tuotteet eivät välttämättä ole yhtään sen eettisempiä kuin Ikeankaan. Sekin on totta. Taisin eksyä aiheesta, mutta mietin taas viikonloppuna kirpparilla hullaantuessani, että maailma on kyllä niin täynnä tavaraa, ettei uutta tarvitsisi.

No, mutta täällä mä oon nyt tehnyt puutöitä. Mulla on kaksi perunalaatikkoa ja ajattelin että hyödyntäisin niitä keittiössä. Toinen oli melkein sopivan kokoinen. Sain poistettua muutamien tikkujen kera nuo kantokahvat, jotta on sopiva tason alle. Niin ja mä tykkään muuten mun keittiöstä ihan tosi paljon! Jee! Haluaisin jo näyttää miljoona kuvaa, mutta maltan vielä ensin järjestellä, etten esittele teille pelkkää sekasortoa. Mutta sen verran paljastan että keittiöön ( ja keittiöllä tarkoitan ihan vain huoneen yhteydessä olevaa avointa keittiöosuutta) jätin näkyviin betoniseinää ja se on niin kaunis, että kurkistelen sitä ihaillen vähän väliä.

Tällä hetkellä tason alla on siis vanha jääkaappi, isoisoäidiltä peritty viininpunainen lipasto ja
perunalaatikko, johon ajattelin käydä etsimässä kierrätyskeskuksesta puuta hyllyiksi. Siinä voisi säilyttää kattiloita ja pannuja. Lipasto ei varmastikaan jää paikoilleen, vaan ajan kanssa koitan keksiä siihen jonkun paremman ratkaisun.

Kuvasin niin innoissani, että tuloksena on huomattavaa epäskarppia kohinaa, mutta edes jotain vilauksia, että täällä tapahtuu jotain ( kaikkea epämääräistä ). Viikonlopun aikana lisää kuvia.

Ja hei, tää on uusinta uutta! Puolikas verhotanko! Jos ei ole varma haluaako verhoja vai ei, niin tällainen kompromissi on oikein kiva. No joo, oli lievästi sanottuna hankaluuksia kiinnittää verhotanko itse suoraan ja porasin toiset reiät liian lähelle toisiaan ja päätin luovuttaa. Tuon tangon saa siis vedettyä pitkäksi ja se odottaa seuraavaa kyläilijää, jotta saan kiinnitettyä avustuksella loputkin tangosta. Parempi etten ala enää itsekseni sähläämään. 🙂


8 thoughts on “Kodin laittoa

  1. No kymmenen vuotta sitten, kun työkseni suunnittelin verhoja, oli ne pienet verhotangot ikkunoiden laidalla kovasti in… Oot oikeastaan ajastas jäljessä, jos nyt vasta laita tolleen. ;O)

  2. Hurjan kodikasta!! Tykkään keittiösysteemeistäsi, verhotangosta juuri noin (!), tykkään hyllystä jossa laseja ja tykkään siitä vehkapalmun-palmuvehkan oksasta vesilasissa. Ja tomaatistakin leikkuulaudalla 😀

  3. Katja: Oho, no hitsit, pitäskö jättää tolleen? 😀 Ois vaan pitänyt tajuta laittaa just sille toiselle puolelle, kun aurinko paistaa aamuisin just tuolta puolelta, jossa ei oo verhoa. :)Bubble: Kiitti!!Heidi: Hauskaa kuulla että tykkäät, vaikka on ihan puolitiessään kaikki! Toisaalta musta on kivaakin ettei oo liian aseteltua. 🙂 Palmuvehka-parkaa oon joutunut laittamaan moneenkin lasiin, kun on katkeillut ja kärsinyt. Mutta ilahduttaa sitten monessa osassa!

  4. Ravenwaves: Kivaa kuulla! Mäkin ootan että pääsen laittamaan keittiökuvia, kun se on mun lemppari tässä pienessä kodissani! 🙂 Kermaperse: Tarkempia kuvia luvassa takuuvarmasti! Mutta siis mun kamera ja Neiti Epäammattikuvaaja ei oo taas osannut säätää valotuksia, sillä lautaset on oikeesti sellaset öö turkoosinvihertävät. :)Kati: Kiitti paljon! Ootan että pääsen laittaan tauluja seinille ja kaikkea muuta… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s