Kitkerät porkkanat


Täällä kirjoittelee edelleen hieman rytmitön tyttö, jonka silmät lupsui jo klo 17.00, mutta sinnittelee hereillä vielä edes pari tuntia. Miten sitä onkaan niin univelkainen? Kello kuuden herätykset ovat silti olleet sen arvoisia ja olen oikeasti mennyt ihan ajoissa nukkumaankin. Kyllä se tästä pikkuhiljaa. Kaikenlaista kotipuuhastelua on tullut tehtyä, mutta silti on vielä raivattavaa ja järjesteltävää. Suurin ilon aihe on yrtit ruukuissa ja puhtaat ikkunat. Ikkunakuvissa toinen ikkuna ei ole auki, vaan se on pesty! Huh, mikä ero. Toisestahan ei näe edes kunnolla ulos. Nyt kodissa tuntuu siltä kuin ikkunat olisivat auki. On niin kirkasta.

Maalasin pari vanhaa kukkaruukkua harmaaksi ja laitoin niihin minttua, piparminttua, sitruunamelissaa ja basilikaa. Tuo vanha pinkki orkidearuukku taitaa kuitenkin joutaa kohta takaisin kaappiin, sillä kaupan basilika ei varmaan kauan säily, vaikka sen istutinkin.

Hoivasin myös sääliksi käyvää palmuvehkaani. Mua kauhistutti nuo matomaiset juuret. Kylmät väreet meni pitkin selkäpiitä. En oikein meinaa pystyä koskemaan tuollaisiin lonkeromaisiin kasveihin. 🙂

Eniten ihmetytti nuo hassut perunat ja ajattelin jo että nyt sillä on joku tauti. Mietin, että pitääkö mun tosiaan viskata vanha ystävä menemään. Onneksi googlaus auttoi ja sainkin selvitettyä että palmuvehka kasvattaa tuollaisia perunoita siksi, että se varastoi niihin vettä! Tulipa taas iloinen olo, kun oppi jotain uutta! Olisipa kiva opetella kasveista enemmänkin.

Rahapuulle ( älkää nyt sanoko, että kiviäkin kiinnostaa… mä kun innostuin näistä vihertouhuista niin! ) vaihdoin kanssa mullat ja ajattelin että jaan sen useampaan ruukkuun, mutta enhän mä sitten voinut. Kas kun se olikin tällainen ihan hassu jana! Eihän tuota nyt voinut katkaista kun tyypit on rivissä ton juuren kanssa. 🙂

Niin ja asioista porkkanoihin. ( Mua alkaa kohta hävettään nää mun postaukset:)) Sitä vaan oon ihmetellyt, että joka kerta kun käyn kaupassa, ostan porkkanoita. Niitä on nyt isolle perheelle. Eilen tein porkkanatestin, koska olen koittanut löytää hyviä porkkanoita. Eikö niitä ole tähän aikaan? Ostatteko te multaporkkanoita? Mä en oo kokeillut. Tässä on kahta eri luomuporkkanaa ja kahta tavallista. Kaikki suomalaista ja ne luomut tulikin samasta paikasta, mutta eri merkin vaan.

1. Luomu Haukivuorelta: Tylsä, vähän kitkerä, kuivahko.
2. Luomu Haukivuorelta ( Pirkka) : No samaa kamaa kai tää on, mutta kosteampi, mauton.
3. Perusporkkana Tiukalta/sta? Missä on Tiukka?: Kitkerä.
4. Perusporkkana Kristiinankaupungista: Maukkain näistä, mutta silti tylsä.

Pitääkö porkkananhimoisen tyytyä syömään näitä pahviporkkanoita vai odotella parempia satoja?

Advertisements

9 thoughts on “Kitkerät porkkanat

  1. Ihana postaus Saija! 😀 porkkanat on huonoja liian kitkerinä.. minäkin ostan porkkanoita aika usein. ja teen joskus smoothien pari porkkanaa, ananaspurkki ja vettä ja sekottimeen 🙂 maustaa voi milloin milläkin ;)ikkunan pesua aika on kyllä menossa! tosi iso ero noissa ikkunoissa! ajatella, että sumeiden lasien takaa on katsellut maailmaa jo koko talven..

  2. Mä syön paljon porkkanoita 🙂 Ostan jotain random kotimaisia, jotka ei oo jättikokosia ja vaikuttaa hyviltä. Nyt on taas ollu paljon maukkaita liikenteessä. Mutta en oo kiinnittänyt huomiota merkkiin, mitä tosta lähikaupasta nyt saa..

  3. A kiss from the past: Heh, kaunis kiitos. 😀 Mä en oo edelleenkään tajunnut laittaa smoothieisiin porkkanaa. Sitä pitää kokeilla, hyvä kun kerroit. On kyllä ihan eri näkymät ikkunasta nyt. Harmaampikin päivä näyttää kirkkaammalta!Tiinakaisa: Hyvä, purkkiin vaan! Mulle tulee aina keväisin istutusinto…talvisinkin toki piristävät.Kotilo: Suosittelen, tulee sellanen fiilis kuin ois kuurannut koko kämpän. Vaikkei ole! :)Bubble: Mä oon ehkä vaan törmännyt kuivakkaisiin yksilöihin. No, etsintä jatkukoon. Pitäisi saada vain syötyä nuo tylsät ensin. No, ehkä teen niistä jotain tai laitan juomiin. 🙂

  4. Minäkin syön paljon porkkanoita, ja nuo Pirkan luomuporkkanat ovat nousseet omiksi suosikeiksi. Ainakin omalle kohdalle sattuneet yksilöt ovat olleet tosi makeita.Toisinaan ostan myös multaisia irtoporkkanoita, mutta niiden kanssa se on vähän sellaista lottopeliä. Välillä tulee tosi hyviä, välillä taas ihan ankeita.

  5. tähän aikaan vuodesta porkkanat on kasvaneet kasvihuoneissa keinovaloissa ja se näkyy maussa. Yksi hyvä jippo saada maukasta porkkanaraastetta ympäri vuoden, on ostaa sitä parhaimpana sesonkiaikaan ja raastaa koneella isot määrät raastetta pakastimeen. sula anopsana ja maistuu muuten paljon paremmalle kuin kasvihuoneporkkana..

  6. Nuori nainen: Ehkä mäkin pitäydyn luomussa. On ne yleensä parempia ja mieluummin niitä syökin… 🙂 Vinnienna: Kiitos sinulle hyvästä vinkistä!

  7. Vaihdoin kans viime viikonloppuna multia kukkiin ja huomasin, että palmuvehka kukkii! Siinä oli sellainen keltainen minimaissin näköinen kukka. Se kuulemma lopettaa kasvunsa kun sen jälkeen kun on kukkinut :/Ps. Liikuttava tuo porkkanapotretti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s