Lossi


 

Rakastan retkiä oikeastaan mihin tahansa. Kunhan saa olla ulkona ja nähdä uusia paikkoja pyöräillen tai kävellen. Eniten nautin jos saa vielä hengittää raikasta meri-ilmaa. Kävin äitini kanssa Kustavissa, joka on kaunis, pieni rannikkopaikka. Tunsin itseni ihan pikkutytöksi kun hihkuin jännityksestä, kun lautta lähti liikeelle. Taidan olla aika tylsä, kun Linnanmäen laitteet ovat minulle ihan liikaa. Vene-ja lauttamatkat riittää seikkailuksi!

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime kesänä minulla oli mielessäni lista paikoista, joissa haluan käydä ja ehdinkin käydä ainakin Hangossa ja Hvitträskissä. Porvoo jäi, joten sinne on edelleen päästävä. Haluan käydä myös Billnäsissä. Missä te aiotte vierailla tänä kesänä? Onko joitain paikkoja, joita ehdottomasti haluaisitte suositella? Olisi ihana kuulla!

16 thoughts on “Lossi

 1. Moi Saija!
  Ihanaa ja kiitos kun olit jättänyt niin pitkän kommentin blogiini. Anteeksi, että kesti niin kamalan kauan vastata. Meillä meni tuo juhannuksen aloitus hieman erilaisissa jännittävissä tunnelmissa, kun mieheni isä houtui äkisti sairaalaan. Nyt kaikki hyvin kuitenkin. Vietimme lopulta juhannuksen Kökarissa. Aivan ihana paikka ja pääsee monta kertaa lautalla kulkemaan. Siinä on jännitystä kerrakseen. Juhannuspäivänä otimme seuraavan lautan Långnäsiin, josta ajoimme Marienhaminaan. Kyllä Suomen saaristo on kaunis! Kökaria voin suositella lämpimästi. Billnäs ja Fiskars ovat antikkimessujen aikaan visiteeraus listalla. Mukavia aurinkoisia päiviä sinulle!

 2. Heippa Saija!
  mahtavaa kun visiteerasit munkin blogissa 🙂 siitä tulee aina niin hyvälle tuulelle!
  sulla on upeet lossikuvat! mahtavaa että noinkin tavanomaisesta asiasta kuin lossi saa kuvakulmilla ihan taidekuvia! tosi upeita! näiden väreistä voisin taas höpöttää…noh, tiiät jo valmiiksi mitä niistä aattelen ^^
  Kesällä parhaat paikat löytyy aina vähän yllättäen. ja kun niitä kysytään ei mieleen tule niistä parhaimpia.. jospa palaan tähän teemaan vielä kun kaksi hernettä pyörähtää pääkopassa ympäri 😀 kivaa viikkoa!

 3. Keltainen kulkee hauskasti läpi koko postauksen.

  Kesän matkakohteita ovat kirpputorit eri paikkakunnilla. Huomenna kokeilen Forssaa, viikon päästä vuorossa Rovaniemi ja myöhemmin kesällä Jyväskylä. Ja siinä sivussa pääsee jaloittelemaan eri paikkakunnilla…

 4. Voi miten upeat kuvat! Siis kertakaikkisen mahtavat!!!

  Itselle Porvoo on sellainen paikka jossa on käytävä joka kesä. Aiemmin juurikin Bilnnäsin antiikkimarkkinat ovat olleet niitä must-juttuja, mutta tänä kesänä en kerkeä sinne mitenkään 😦 Tai ehkä jos otan jopon alle ja poljen sinne itse ensi viikolla? Nimim. en tykkää ajaa yksin autolla 😀

  • Niin ja sinua miettiessäni muistan aina sen kirjoituksesi miten entinen poikaystäväsi sai lentävän lähdön pyykkitelieen kanssa samanaikaisesti. Sitä miettiessäni tulee hymy pakostakin huulille 🙂

 5. Suveliina: Huh, hyvä kuulla että teillä on kaikki hyvin ikävien kohtausten jälkeen! Voi ei haittaa ollenkaan jos vastailut kestää. Niin tuppaa käymään minullakin koko ajan, kun päivät täyttyy vaikka mistä. 🙂
  Maarianhaminassa olen joskus käynyt, useita vuosia sitten, mutta Kökar, Lågnäs ja Fiskars ovat kokematta, joten siinä tulikin monta vinkkiä, kiitos! Ja Billnäsiin on ehdittävä tänä kesänä ainakin, koska haluan nähdä siellä olevan taidenäyttelyn. Oho, nuo antiikkimarkkinat olisivatkin jo ensi viikolla…! Ihania kesäpäiviä sinulle!

  Heidi: Kiitos paljon! Joo, on varmaan Kaitaistensilta nimeltään. 🙂 Voidaankin alkaa käyttämään tuota lossinkeltaista ja katsotaan moniko tietää mistä on kyse. 😉

  A kiss from the past: Kiitos, olipa kivasti sanottu! On muuten ihan totta, että yllättäen voi löytyä vaikka mitä kivoja paikkoja. Parasta oiskin vaan hypätä junaan tai pyörän selkään ja lähteä etsimään vaikka ihania piknikretkikohteita!

  Benglia: Joo, maakuntakirppikset on parhaita aarreaittoja! Hyvä idea! Sulla onkin pitkät ajomatkat tiedossa…tai millä sitten menetkään. 🙂 Mä olen käynyt noista ainoastaan Jyväskylässä ja siellä hengailin joskus pitkiäkin aikoja entisen poikaystävän kanssa. Muistelen että oli joku iso kirppis, jossa oli paljon hienoja huonekaluja. Sä ehkä käytkin sit siellä!

  Kotilo: Tuntuu ettei ollut missään pitkään aikaan nähnytkään mitään noin kirkasta. 🙂 Olin jo ihan unohtanut lossien olemassaolon, mutta onneksi tuli tuo retki.

  Bubble: Kiitti paljon! On todellakin kirkas.:) Perusvärejä näkee harvoin ja vielä tuon sinisen taivaan kanssa aikamoinen yhdistelmä!

  Sofie: Voi kiitos kovasti! Porvoo on kyllä niin kesäkaupunki. Tuntuu että kalenteri alkaa nyt jo uhkaavasti täyttyä, vaikka aluksi ei ollut mitään kesäsuunnitelmia. Haluaisin pitää mahdollisimman paljon kaikkea avoinna, jotta on tilaa ylläriretkille. Huomasin että antiikkimarkkinat on jo ens viikolla, 7-10pvä.
  Hihi, oot ihana, hauskaa että sulle on jäänyt tuo pyykkitelineen kohtalo mieleen…vaikka ei se kyllä minunkaan mielestäni katoa ja naurattaa yhä, vaikka silloin ei naurattanut yhtään. 😀 Ostin muuten juuri uuden, vasta nyt. 🙂

 6. Porvoo on tietysti ikisuosikki, samoin Hanko ja Tammisaari. Kotikaupunkini Helsinki “turistin silmin” voi olla myös uudella tavalla mahtava!
  Kesällä suosittelen ihan toiselta suunnalta Heinäveden seutua, Kuopiota, Punkaharjua ja Savonlinnaa – mahtavia järvisuomalaisia maisemia ja autolla liikkuessa voi valita myös lossireittejä 🙂 Heinävedellä on monta kaunista kanavaa ja Kuopiosta Heinävedelle pääsee myös sisävesilaivalla. Itse liikun näillä suunnilla joka kesä, mökki on Heinävedellä ja Kuopio on entinen rakas kotikaupunkini 🙂

 7. Tiina: Kiitos sinulle! Porvooseen menen varmasti tänä kesänä, vihdoinkin. 🙂 Hauskaa että mainitsit Hangon ja Tammisaaren, sillä olen syntynyt Tammisaaressa ja Hanko on syntymäkaupunkini (siellä kun ei ollut synnytyssairaalaa). Ne ovat siis tuttuja ja olisi ihana vierailla useamminkin. Siitä onkin aikaa kun olen ollut Tammisaaressa, Hangossa kävin viime kesänä. Kuopio on minulle myös hyvin tuttu, sillä siellä taas olen ollut lapsena, sillä se on äitini entinen kotikaupunki. 🙂 Heinävesi, Punkaharju ja Savonlinna laitetaan muistiin!

 8. Jos käyt Porvoossa, harkitse samalla myös vieressä olevaa Loviisaa. Sielläkin riittää vanhoja puutaloja ihmeteltäväksi ja kivoja kirpputoreja 🙂 Vähemmän hulinaa, hälinää ja turisteja kuin Porvoossa.

 9. Ihana lossi! Tulee ihan lapsuus mieleen – meidän mökkipaikkakunnalla kun oli lossi, jolla ajelimme joskus ihan huvikseen. Nykyisin se on tylsästi korvattu sillalla.

  Oi, Hvitträsk on ihana paikka! Suosittelen sitä kovasti! Meillä oli onni saada pitää siellä häämme kaksi vuotta sitten… Meillä ohjelmassa on Hvitträskissä fiilistelyn lisäksi ainakin Tammisaari.

 10. Kiki: Oi sulla on ollut jänskät lossiseikkailut lapsena! Hvitträsk on tosiaan kiva, olen siellä käynyt pari kertaa, mutta varmasti tulen vierailemaan vastakin. Upea paikka häille! 🙂

  Henna: Kaunis kiitos! Kaunissaari ei olekaan ollenkaan tuttu, täytyy heti googlettaa, kiitos vinkistä! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s