Haaveilua

 

Ulkona on  sateisen harmaata, joten minä haaveilen sisällä väreistä. Kotini on asuttavassa kunnossa, mutta muutamat jutut ovat vielä ärsyttävällä tavalla rempallaan. Valkoinen sohva ei ole ikuisesti valkoinen, vaikka kuinka pesisi, joten se kaipaa totisesti uutta päällystä! Koska haaveilu on sallittua, kuvittelen sohvalle nämä superihastuttavat Klaus Haapaniemen ja Tikaun tyynyt Crane ja Birds.

 

 

 

Haaveilen myös isosta peikonlehdestä. Palmuvehkani vetelee viimeisiään, enkä keksi mikä sitä vaivaa. Lieneekö vanhuus? Peikonlehdelle olisi jo paikkakin kirjahyllyn päällä.

 

 

 

Keittiöön tarvitsen valaisimen, sillä yksiön yksi kattovalaisin ei riitä valaisemaan kaikkea. Syksyllä tulee pimeät ruoanlaittohetket, jollen saa uutta valopistettä keittiönurkkaukseen.

 

 

Ja sitten kun vielä sängyn saisi jotenkin korotettua, vaikka niillä lavoilla ja taivaalta tipahtelisi pari Tikaun mattoa, niin oi oi!

 

Muutama sananen vielä  Tikausta, nimittäin olin onnekas kun sain kuulla taannoin kursseilla ollessani luennon, jonkaTaina Snellman piti heidän toiminnastaan! Olin ihastuksissani siitä miten hienoa, yhteiskuntavastuullista työtä he tekevät Intian maaseutualueilla asuvien ihmisten kanssa. Kaikki tuotteet tehdään käsityönä ja kemikaalit minimoiden, jolloin yritys ei ole riippuvainen suurista tuotantolaitoksista. Tikaun tytöillä on yritys nimeltä Tikau Share ja he viettävät itse paljon aikaa Intiassa työllistettävien naisryhmien ja kutojaperheiden kanssa. Työ ja apu on kokonaisvaltaista kyläläisten hyvinvoinnin turvaamista.  Tikau Share ottaa mielellään vastaan esimerkiksi kenkiä ja reppuja Orissan maaseudulle, jossa niistä on kova pula. Hieno tapahtuma on myös Design Helps-huutokauppa, jossa on huudettavana designtuotteita, joita eri yritykset ovat lahjoittaneet mukaan.  Kaikki tuotto ohjataan Intian Orissaan parantamaan kyläläisten hyvinvointia kaikin tavoin, terveydenhuollosta lasten koulutukseen. Jos olet kiinnostunut Tikaun toiminnasta tai Design-huutokaupasta, niin kurkkaapa linkit.

Ja tämä ei ollut maksettu mainos, vaan kynä sauhuten kirjoittelin luennolla juttuja Tikausta muistiin, kun olin niin innoissani siitä että tällaisiakin yrityksiä löytyy!  Nyt alkoi hävettämään tuo ” jos taivaalta tipahtelisi pari Tikaun mattoa “. Ei kai sitä tarvitse olla rikas ja kuuluisa taidemaalari ennen kuin voi hankkia jotain noin ihanaa. Priorisointia, sanoisin.

10 thoughts on “Haaveilua

 1. Juuri tuollaiset kurssit on niitä parhaita! =) Klaus Haapaniemen jutut on kyllä aina niin kivoja! ja mulla on muuten myös valkoinen sohva…joka ei ahkerasta hyysäyksestä huolimatta ole kohta kovinkaan valkoinen.. että sekin hurahdus piti kokea 😀
  Sulla on vaikka kuinkapaljon kivaa luettavaa tullut tänne! pienen paussin pidin blogien lukemisesta kun oli niin hyvät säät tässä välillä 🙂 toisaalta, se on vähän kuin laittas karkkia säästöön sitten on paljon herkkua kerralla!

 2. Henna: Joo, viherkauppaan syksyksi, ehdottomasti! 🙂

  A kiss from the past: Joo, mullakin on ollut aika paljon karkkia säästössä näiden ilmojen vuoksi. 🙂 Jossain vaiheessa niin paljon että piti oikein kahlamaamalla kahlata. Klaus Haapaniemeltä tosiaan huolisin kanssa vaikka mitä ihanuuksia!

 3. Mehiläismatto on aivan unelma, meillekin ottaisin, ainakin haaveissani. (Oikeasti tänne ei kannata hankkia mitään hienompia mattoja, kun koirat omii ne itselleen ja hetkessä on valkoinen muuttunut ruskeaksi.)

 4. Jutta: Mulla muuttuu valkoiset ruskeiksi ilman koiriakin. 🙂 Mutta jos ois noin ihana matto niin voisin koittaa varjella sitä paremmin!

 5. Meillä on nyt sitten korkea sänky. Itse olen 174 cm pitkä ja silti hypähdän mennessä ja tullessa pois sängystä. Seksiä emme ole vielä harrastaneet koska tykkään olla sängyn reunalla takaapäin ja nyt se onnistu enää.

 6. Pingback: Pitsiliinasta | Cosy Home

 7. Pingback: Lisää valoa! | Cosy Home

 8. Pingback: Tervetuloa taloon! | Cosy Home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s