Aamiainen Berliinissä

 

Kun tänään aamulla avasin jääkaapin oven ja sisällä loisti vain valo, muistelin haikeana Berliinin aamupalakahviloita ja ravintoloita.  Sain matkan synttärilahjaksi ystävältäni viime syksynä, kun täytin kolmekymmentä. Ihan Liian Kiva Lahja. Reissu oli huippu ja seura vielä huipumpi! Berliini vakuutti niin, että sinne on lähdettävä pian uudestaan pidemmäksi ajaksi.

 

 

Asustelimme Mittessä, jossa hintataso on kuulemma hieman korkeampi, mutta löysimme muutaman tyyriimmän aamiaisen jälkeen söpön kahvilan ihan hotellimme nurkilta, jossa runsas buffet-aamiainen maksoi viisi euroa.  Mieleen jäi erityisesti kahviloiden rennot sisustukset ja hyvä musiikki.

 

Paras tuorepuristettu appelsiinimehu, jota olen koskaan juonut!

 

 

 

 

Berliiniin ( tai mihin tahansa ) matkustaessa on hyvä, jos taskusta löytyy ystävien ja tuttavien vinkit parhaista paikoista tai mikä vielä parempaa, paikallinen suunnistusapu kivoimpiin paikkoihin. Meilläkin oli onneksi vinkkilappusia, mutta lisääkin olisi kaivattu.  Aamulla nälkäisenä aamupalapaikkaa etsiessä tuli aluksi eksyttyä vähän tylsempiinkin ja niihin kalliimpiin kahviloihin, mutta loppuviikkoa kohden löytyi jo monta ihanaa ja edullista paikkaa. Ensi kerralla siis tiedämme jo vähän minne päin kannattaa suunnata.

 

 

8 thoughts on “Aamiainen Berliinissä

  1. Hei!

    Aika tosi ihana lahja!! En ole ikinä käynyt Berliinissä, mutta se on kyllä seuraavana Euroopan kohteena ensimmäisenä listalla. Olen jo nyt varma, että tykästyn kaupunkiin ihan täysin. Luulen, että kaupungin omaleimainen fiilis ja kaupunkikulttuuri vievät sydämeni 🙂

  2. A kiss from the past: Välillä mietin että miten olenkin saanut lähelleni niin mahtavia ihmisiä. 🙂 Rakkaus Berliiniin syttyi kyllä!

  3. Berliini on ihana. Sain ystävältäni myös synttärilahjaksi aikanaan reissun sinne ja suuntaan Berliiniin taas syyskuussa. Hyviä vinkkejä siis kaivataan 🙂

  4. Chatrin: Kiitos! Jostain syystä sun kommentit on menny roskikseen (!) ja onneksi kävin siellä kurkkimassa. Ei mene enää! 🙂

    Henna: Ooh, sulla matka tiedossa! Toivottavasti mäkin pääsisin sinne uudestaan jo tänä vuonna. Berliinikuvia ja vinkkejä luvassa vielä monta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s