Vanhoja astioita

 

Taannoin lapsuuskaupungissa vieraillessani kiertelin äitini kanssa taas kaikki pikkukirpparit ja antiikkiliikkeet. Olen hulluna kauniisiin astioihin, värilliseen lasiin, kaikenmoisiin kippoihin ja kuppoihin. Jokainen astia on minulla käytössä. En kerää asioita kaappeihin pölyyntymään.  Erityisen iloinen olen kuviollisista lautasista, joita löytyi kolme kappaletta, euron kipale. Pohja paljastaa niden olevan ruotsalaiset ja nimi on Atos. Minulla on ennestään vain muutama kulahtanut, halkeillut Ikean lautanen, joten lautasia kaipaan kaappiini enemmän. Saa olla eri paria, kunhan sopivat yhteen muulla tavoin kivasti, vaikka värien puolesta.

 

 

Tämä todella ohut ja hieman kärsinyt sininen kuppi oli niin kaunis, etten voinut jättää sitä yksin pöytään. Maksoi myöskin euron.  Voisi sanoa, ettei ollut välttämättä järkevä ostos, sillä kuppi on niin hauras, etten tiedä uskallanko edes juoda siitä. Luultavasti laitan siihen yrtin.

 

 

Lasinen, vaaleansininen rasia maksoi kolme euroa ja näin sen mielessäni kylpyhuoneessa. Ei se kyllä sinne mahdu, mutta tulevaisuuden kylpyhuoneeseen. Siihen asti siinä voi säilyttää vaikka koruja.

 

 

Ruskeassa, pienessä kupissa on halkeama korvan kohdalla, mutta sitä voi silti hyvin käyttää  tarjoilussa.

 

 

Löysin myös muita kivoja juttuja, jotka haluan näyttää teille, sillä kerrankin olen tehnyt löytöjä jopa roskalavalta! Ihmettelen aina sisustuslehdissä esiteltyjä koteja, joissa asukkaat ovat löytäneet vaikka mitä ihanuuksia lavoilta. Miten se on mahdollista? Melkein en meinaa uskoa. Itselläni ei ole moista tuuria vaikka pääkaupungissa asustelenkin ja täällä lavoja riittää. En minä sentään mitään huippudesignia ole bongannut, mutta jotain mikä teki iloiseksi.

Advertisements

5 thoughts on “Vanhoja astioita

  1. meillä on tosi paljon astioita varsinkin puolentoista vuoden takaisten häiden jäljiltä, mutta silti tekisi jatkuvasti mieli lisää. ei yhtään helpottanut tämä postaus. (en kai unohtanut mainita, että meillä on myös poikkeuksellisen vähän kaappitilaa keittiössä)

  2. Ihana tuo pieni korvallinen lasi ja sen alla köllöttelevät kauniit lautaset. Myös sinivalkoinen kahvikuppi on ihastuttava! Haluaisin itsekin haalia enemmän käytettyjä astioita, sillä näyttäisivät mukavilta ruokakuvissakin, mutta kaappitilan puute pelottaa 😦

  3. Nna: Heh, tuo liian vähäinen kaappitila on kyllä tuttua. Mä oon koittanut laittaa mahdollisimman monta avohyllyä, joille saisi kaikkea kivaa. Täytyy itsekin aina uskotella että astioita ei voi olla liikaa, jos vaikka joskus pitää isot juhlat. Hmm, muutin jouluna ja vieläkin on tuparit pitämättä. 😉

    Mari: Eikös muutama avohylly astioille aina jonnekin mahtuisi? No joo, tiedän tunteen. Mä säilytin pitkään kulhoja uunissa, kun ne eivät mahtuneet minnekään. 😀 Mutta loppujen lopuksi mulla on aika vähän astioita, kun ei ole koskaan varaa ostaa mitään hienoja, mutta onneksi kirppareilta tekee ihania löytöjä!

    Ravenwaves: Eiks ookkin aika sievä! 🙂

  4. Pingback: Lähellä Tapiovaaraa | Cosy Home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s