Kartalla

 

Ai mitä löytyi roskiksesta? No vanha ruotsinkielinen karttapallo! Pyöräilin roskisten ohi ja siellä näkyi vaikka mitä tavaraa ja myös mies viemässä lisää. Silmät kiinnittyivät heti karttapalloon ja oli pakko kääntyä takaisin ja mennä jututtamaan. Kehuin karttapalloa ja mies kysyi haluanko sen ja sanoin tietysti että joo! Karttapallo oli hyvin likainen ja mustunut, mutta äiti tietenkin oli kysymättä sen mennyt puhdistamaan kunnolla. Äidit ovat sellaisia. Ihania. Kiitos! Jätin pallon ja muut aarteeni silloin vielä lapsuuskaupunkiin odottamaan, sillä junalla matkustaen ei kanneta aarrekokoelmaa.  Löydöt matkasivat tänne viime viikolla.

 

 

 

Hassua että sitä joskus törmää juuri siihen mitä on toivonut. Kodissani oli vuosia sitten karttapallo ( kuvassa ), josta tykkäsin kovasti. Silloisen poikaystävän aarre.  Mies lensi ovesta ja tavarat ikkunasta, ja hyvä niin! Mulla on nyt oma pallo ja hieno onkin!

 

 

Onko teillä ollut roskalavaonnea tai oletteko tehneet löytöjä jostain muualta?

22 thoughts on “Kartalla

 1. OI, OI, OI! Tuo karttapallo, mikä aarre! Olen haaveillut karttapallosta vaikka kuinka kauan. Vähän aikaa sitten näin sopivan yksilön Pelastusarmeijan ikkunassa, mutta puoliso empi enkä minäkään sitten mennyt hakemaan sitä ajoissa. Pian se oli jo hävinnyt ikkunasta, höh.

  Seuraavan vastaan tulevan kivan karttapallon hankin, jos vain mahdollista. 🙂 Onnea roskalavaonnesta!

 2. hieno karttapallo! Roskalavoilta löydän vaan roskia, mutta löysin kerran mökin perunapellosta kuparisen sormuksen. Kukaan suvusta ei sitä tunnistanut, hassua.

 3. Ihana blogi sinulla!
  Täälläkin suunnalla on huomattavissa outoa lämpenemistä karttapallojen suuntaan, vaikken aiemmin ole digannut niitä sen kummemmin. Kenties oman kirjahyllynikin päälle ilmestynee jotain vastaavaa.

 4. Hosuli: Kiitos! Toivottavasti saat omasi! Niin monta kertaa on itselle käynyt sama, että kun on jäänyt miettimään, niin seuraavassa hetkessä aarre onkin jo myyty. Tämä olikin ihan hassu sattuma että joku halusi luopua karttapallosta.

  Jo: Yleensä mäkin löydän roskalavoilta vaan roskia. Paitsi kerran näin tosi hienon puisen, turkoosin pöydän ja vieläkin harmittaa että se jäi lavalle. En olisi pystynyt kantamaan sitä kotiin. Oho, sormuslöytö kuulostaa onnekkaalta!

  Kultsinkämppä: Voi kiitos! Minusta sitä on kiva pyöritellä ja haaveilla matkustamisesta. 🙂 Tykkään myös pallon väreistä.

 5. WAu! Tein oman karttapallolöydön purkutuomion saaneesta kesämökistä..se on niin hieno, toimiikin vielä – nimittäin siihen saa valon. Se on silmäteräni! 😉

 6. Nna: Aika iso tuo kyllä on, eikä muualle minullakaan mahtuisi kuin kirjahyllyn päälle. Ihmettelen vieläkin että mitä se siellä roskiksilla nökötti. 🙂

 7. Okei, vihaan sua. Arvaatko, kuinka monta vuotta olen yrittänyt löytää karttapalloa kirppiksiltä? Ja sit toiset vaan menee ja löytää niitä roskalavoilta 😀

 8. Ravenwaves: En mäkään niissä yleensä muuta näe, kuin lautoja ja hiekkaa, vaikka kuinka kurkistelen jokaiseen. 🙂

  Mari: Äääh, sorry!:D Eikö niitä tosiaankaan ole kirppiksillä? Toisaalta itsekin olen törmännyt vain antiikkikaupoissa tai vastaavissa ja niissä ne on kalliita. Eipä tuollaista löytöä kyllä Helsingissä varmaan tekisikään. Ainakin joku ehtisi napata ensin. Eläköön siis pikkukaupungit! Mä alan nyt lohdutukseksi toivomaan että sullekin löytyisi.

 9. Onpa mahtava löytö ja pallo! Mäkin oon haaveillut karttapallosta monta vuotta. Kerran ostinkin yhden kirpputorilta, mutta se oli uudempi, ei ollenkaan noin hieno. Ja sen taru loppui aika pian, kun se räsähti hyllyn päältä palasiksi lattialle. Mutta ehkä mä vielä joskus löydän oman täydellisen karttapalloni.

 10. mahtava roskalavalöytö!!!! meillä myös tykätäään karttapalloista. Meidän poika, ekaluokkalainen diggailee maantiedettä tosissaan ja isi on paljon enemmän “kartalla” kuin minä 😀 Mun veljen vanha pallo me jo tuhottiin (noloo), siitä lähti muovit vaan irti näppärissä pikkusormissa ja jäi valkoinen pallolamppu jäljelle…
  Nykyinen on kahden euron kirppuostos!! Kaunis ja tällähetkellä koululaisen yövalo 🙂

 11. Kira: Oi ei, kävipä ikävästi! Mä toivon ettei mun pallo hypi kirjahyllystä alas. Olenkin nähnyt sellaisia uusia karttapalloja ja oot oikeassa että ne on vähän tylsempiä kun ovat niin uuden näköisiä. Ja varmasti löydät!

  Heidi: No oli aika yllätyksellinen löytö! 🙂 Heheh, voin kuvitella kun karttapallosta on pelkkä valkoinen pallo enää jäljellä innokkaissa leikeissä. 😀 Tuollainen yövalo ois ollut aika suosittu varmasti itsellänikin pienenä, vaikken olekaan koskaan ollut kovin kartalla. Olisi kyllä tullut veljen kanssa tappelu, jos ei ois ollut molemmilla samanlaiset…

 12. Upea löytö tosiaan! Minäkin aina ihmettelen, miten jotkut tekevät niitä roskislöytöjä, mutta olen itsekin päässyt osalliseksi hyvistä löydöistä, kun kaveri bongasi kasan Artekin lastentuokeja roskalavalla ja antoi minullekin kaksi. Siis ajatella, joku päiväkoti oli mennyt remonttiin ja sieltä heitettiin 70-luvun tuolit roskiin. Eihän niin hyvälaatuisissa tuoleissa ollut muuta vikaa, kuin että ne olivat tietysti pinnastaan kuluneita ja senhän sai korjattua hiomapaperilla ja lakalla.

  Itseäni taasen harmittaa, kun näin kerran hienon 70-luvun kuppimallisen lasikuitutuolin roskalavalla, mutta en ilennyt mennä sitä tonkimaan, kun roskalava oli silloisen suuren taloyhtiömme sisäpihalla. Heh. Mietin vieläkin, oliko tuoli kenties ehjä ja miten se olisi sopinut meille. Nyt en enää miettisi, näkeekö joku:D

 13. Kiki: No juuri tuollaisia Artek-löytöjä mäkin oon ihmetellyt ja kerroit juuri todisteen että tuollaista siis tosiaan tapahtuu! Huippua että sait itsekin pari tuolia. 🙂 Täytyy siis vaan sattua paikalle oikeaan aikaan.
  Voih, uskon että tuollainen jää kaivelemaan, muakin kismittää vieläkin turkoosi puupöytä jonka jätin kerran lavalle, kun en jaksanut kantaa, pöh.

  Henna: Ne on kyllä kauniita ja tunnelmallisia haavepalloja. 🙂

 14. Oih, mikä löytö! Upea karttapallo!

  Minä olen oikea roskalavojen kyttääjä! Helsingissä asuessani taloyhtiöni putkiremontin aikana kyttäsin roskalavoja ja löysin sieltä monta hienoa juttua esim. rottinkituolin ja vanhan upean matka-arkun. Täällä Australiassa ihmiset onneksi jättävät hyljätyt tavaransa kadun varteen, josta niitä voi halutessaan käydä ottamassa.

 15. Mirjami: Säkin oot tehnyt hienoja löytöjä! Pitäisi kai itsekin enemmän kyttäillä ja tehdä kävelyretkiä oikein sillä silmällä. Se on tavallaan hyvä kyllä että siellä jätetään tavarat kadun varteen, jotta eivät suoraan päädy roskikseen. Täytyy tietysti toivoa että tavarat löytävät myös omistajansa. Muistan itseasiassa saman asuessani Glasgow’ssa, että kaduilta löytyi kaikkea sohvista kodinkoneisiin…

 16. Juusans: Nooh, jos mies olisi ollut papukaija, niin luulen, että olisi lentänyt jo paljon aiemmin, mutta nyt minun piti hieman avittaa. 🙂 Toisin sanoen heitin miehen ihan oven kautta ja tavarat ikkunan kautta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s