Herkkuja metsästä

Muutaman viikon takainen retki Nuuksioon oli metsän tuoksuista haaveilleelle kaupunkilaiselle parasta aikoihin! Aivan ihana päivä kauniissa ympäristössä. Eväshetki kallioilla, luontokuvausta, viimeisten mustikoiden ja ensimmäisten puolukoiden poimimista ja sienestystä. Sieniä löytyikin niin iso kassillinen, että sen jälkeiset viikot on nautittu sienirisottoa, sienimunakasta, sieniä juuresmuusilla, sienileipiä, sienipiirakkaa ja kaikkea mahdollista sienilisukkeilla.

 

Saldona paljon suppilovahveroita ja vaaleaorakkaita, muutama kantarelli ja herkkutatti.

 

Sienestämiseen jää koukkuun ja metsässä voisin viettää aikaa ikuisuuksiin, kyllästymättä.  Eilen koitettiin löytää sieniä ja puolukoita hieman lähempää, Herttoniemestä, mutta löytyi vain pieni kassillinen suppilovahveroita. On lähdettävä siis pian uudestaan Nuuksioon!

10 thoughts on “Herkkuja metsästä

 1. Samaa menua tarjoillaan meilläkin! En ole varmaan koskaan ennen ollut sienestämisestä niin innoissani kuin tänä syksynä, ja mitä hittoa, metsissä ei varmaan ole moneen vuoteen ollut niin paljon poimittavaa kuin mitä nyt on.

 2. Enne: Mulla on ihan sama juttu! Koskaan aiemmin en ole ollut yhtä innoissani. Johtuu varmaan siitä etten ole vaivautunut opettelemaan sieniä. Nyt olen ihan fiiliksissä kun tunnistan muutamia. Koukuttavaa puuhaa! Ja ne maistuu ihan superhyviltä!

  Chatrin: JOO! 😀 Ja kuule oli sellaiset valkoiset juoksulenkkarit! Yäk. 🙂 Mutta ne oli hyvät. Lähdin ballerinoilla ja vaihdoin sitten vasta kun oltiin perillä siellä, hihih. 🙂

  Sofie: Sienet on kyllä niin ihania. Tuntuu etten kyllästy niiden makuun millään. Ja kivaa kun voi kokeilla kaikkia mahdollisia variaatioita. 🙂

 3. Mahtava saalis! Mekin oltiin eilen Nuuksiossa ja vastaan tuli ihmisiä sankot sieniä kukkuroillaan. Itse en ole sienestyksen saloihin vielä päässyt, mutta ehkä ensi syksynä.. 🙂

 4. Evakkosiili: Kiitti! Mulle tulee vähän mieleen vanhat julisteet…

  Katja: Terapiaa, todellakin! Oho, ihan huippua jos omalta tontilta löytyy sieniä, olet onnekas! Minä kanssa haluaisin löytää vielä paljon suppiksia pakkaseen syksyn varalle.

  Henna: Joo, sunnuntai on varmasti ollut vilkas sienestyspäivä ja kun oli hyvä ilmakin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s