Sunnuntain suunnitelma

 

Aamulla oli valoa. Se tuntui aikamoiselta. Tartuin heti kameraan ja kuvasin monta kuvaa varastoon. Jouduin kiirehtimään töihin puolijuoksua, kun en olisi malttanut lähteä. Oli niin kivaa tarkkailla pitkästä aikaa miltä koti näyttää valoisaan aikaan. Valo on sinistä, hieman violettiin taittuvaa. Talvisin huomaan monien keräävän ympärilleen lämpimiä sävyjä, tummia, murrettuja, viininpunaista, violettia, ruskeaa ja sen sellaista. Minä kaipaan vain valkoista. Kaikki muu tuntuu tunkkaiselta. Valon kaipausta se on. Yhtenä yönä valo syttyi myös päässäni. Sen jälkeen en olisi malttanutkaan enää nukkua. No, sinä yönä sitten mielessäni purin ison kirjahyllyni maan tasalle.  Se oli häirinnyt jo pitkään. Tuloksia myöhemmin.

Huomenna sataa vettä. Ainakin Helsingissä. Minä en aio antaa sen masentaa, vaan syön ihanan aamiaisen ihanassa seurassa. Suuntaan Ornamon joulumyyjäisiin ja sieltä Taikin joulumyyjäisiin ja toivottavasti ehdin vielä Galerie Forsblomiin katsomaan Katja Tukiaisen näyttelyn, sekä Galleria Amaan, jossa on esillä Jenni Ropen maalauksia. Ja jos on oikein rankkasade, niin sitten syön vielä leivoksen Kakkugalleriassa. Ei huono suunnitelma, sanoisin.

Ihanaa viikonloppua, murut!

10 thoughts on “Sunnuntain suunnitelma

 1. Mulla on ihan sama juttu talvella värien suhteen mutta valkoisen lisäksi olen lisännyt ripauksen auringon keltaista…

  p.s. tänään on myös naisten joulumessut 😉

 2. Mape: Keltainen kuulostaa hyvältä myös, raikkaalta. Minulle kelpaa myös kaikki pastelliset sävyt. Tai no ne kelpaa vuoden ympäri. 🙂 Hei, kiitti vinkistä! Katsotaan jos vielä sinnekin ehtisi. 🙂

 3. Oih, miten paljon meinaat ehtiä tänään! Kuulostaa kyllä tosi kivalta päivältä. Mä yritän selviytyä jossain välissä Messarin koiranäyttelyyn, piti vaan nukkua univelkaa pois ja tässä yritän pikkuhiljaa heräillä. Hauskaa päivää!

 4. Voi ihanuus miltä sinun sunnuntaisi kuullostaa. Onneksi on näitä ihania blogeja luettavana, kun itse viruu TYKsissä, blääh. Toivottavasti huomenna jo kotiin. Tuo valoasia on kyllä totta. Hyviä kuvia on vaikea saada, kun valoa on niin hetken. Kaikki näyttää keltaiselta valaisimien ollessa päällä. Eikä sitä photoshopissa loputtomiinkaan vääntää. Tunnelmakin kuvissa muuttuu, paitsi jos se on todella sen tarkoitus. Mukavaa alkavaa viikkoa ja kiitos onnitteluista =)

 5. Loistava suunnitelma…menikö noin? 🙂 Kateus ei kuulu lempijuttuihini lainkaan, mutta joskus kadehdin vähän sitä miten ilman lapsia pääsisi tekemään kaikenlaista, tuollaista, vaikka aikansa kutakin, kymmenen-viidentoistavuoden päästä on minun aikani 😀 useinkaan se ei lohduta, jos haluaisin nukkua pitkään esim. juuri huomenna tai kierrellä ajattomasti kaikkia kivoja paikkoja.
  No, marina ei todellakaan kuulu tapoihini, vähän huonosti ehkä osaan kirjoittaa mitä tarkoitan.
  Kiteytän vielä: päiväsi kuulosti kivalle!!! 🙂
  Ja ihanat kuvat, taas.

 6. Nalle: Sunnuntait on just täydellisiä galleriakierrospäiviä! Jos vielä aurinko paistais, vaikka meni se sateessakin ja rakeitakin vielä satoi päälle…

  Suveliina: Voi, toivottavasti olet päässyt kotiin ja kaikki hyvin! ❤ Joo, pitäisi opetella kuvaamaan pimeitäkin aikoja tunnelmallisesti, sillä sen asian kanssa on vain elettävä. Mutta kyllä sitä suorastaan hihkuu, jos aurinko välillä pilkahtelee!

  Heidi: Ymmärrän mitä tarkoitat. Onhan tämä vapaus ja riippumattomuus toki nautittavaa, vaikka puolensa aina kaikella. Mutta uskopa vain, että minäkin haikeillen lueskelen teidän puuhailuista, saunahetkistä ja pihatöistä omalla pihalla ja ihanassa talossa. Ne taas ovat sellaisia juttuja, joista minä voin vain haaveilla. 🙂 ❤ Päivä meni muuten suunnitelmien mukaan, mutta Taikin myyjäiset jäi välistä. Satoi ja oli niin pimeä jo kello kolme, että teki mieli vain kotiin kynttilöitä polttamaan. 🙂

  Suvi: Sunnuntaille on ihana keksiä jotain kivaa ohjelmaa tai sitten vaihtoehtoisesti olla tekemättä yhtään mitään ja laiskotella koko päivä. 🙂

 7. Chatrin: Kiitos! Oli kiva päivä kyllä ja huipentui vielä ekstemporee juhliin…tänään sitten vähän väsyttääkin. 🙂

  Rva Ruusunen: Tulipas hyvä mieli sun kommentista! Kiitos! 🙂 Sydän sykkii laivoille ja merelle myös. Tuo laiva oli itseasiassa mun päässä yksissä juhlissa! 😀 Olin liimannut sen kuumaliimalla pantaan. Tanssiminen oli hieman haastavaa, kun piti muistaa pitää hyvä ryhti, kun pelkäsin että laiva keikahtaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s