Eteinen

Kotini eteisestä ei ole tainnut vilahtaa kuvan kuvaa, mutta siihen on erittäin hyvä syy! Eteinen on ahdas siellä sijaitsevan pesukoneen ja kenkävuoren takia, mutta en valita, sillä pesukone on kaikkien aikojen paras ostokseni! Kengät ovat hujan ja hajan, koska eteisessä ei ole tilaa kenkäkaapille. Silti olen saanut mahdutettua kapeaan eteiseen pesukoneen lisäksi pienen kaapiston ja tuolin. Hosuli haastoi minut kertomaan viisi asiaa, jotka ovat tällä hetkellä hankinta / toteutus-listallani. Kaksi näistä asioista liittyy juuri eteiseen.

 

Kodissani ainoa säilytysratkaisu on eteisessä tuon verhon takana. Sieltä löytyy hyllyjä lattiasta kattoon. Säilytän siellä kaikkien vaatteiden ja asusteiden lisäksi kenkiä, vuodevaatteita, kodinkoneita, kosmetiikkaa, siivousvälineitä jne. Aikamoinen soppa, kuten voitte kuvitella. Haaveilen päivittäin siitä, että vaatteideni huolto pelaisi paremmin. Kaikki on ryppyisissä kasoissa ja koska olen laiska silittäjä, päädyn käyttämään aina niitä samoja vaatteita, jotka löytyvät helpoiten. Tähän toivon muutosta. Ja se alkaa nyt!

Hankinta /toteutuslista:

1. Vaatetanko. Ajattelin poistaa muutaman hyllyn ja laittaa tilalle pitkän vaatetangon. Tämä tulee auttamaan niin paljon! Vaatteet pysyvät parempana kun roikkuvat tangossa ja löydän vihdoinkin juuri sen vaatteen, jota olen etsimässä.

2. Paljon henkareita.

( Ja muut eteiseen liittymättömät hankinnat /toteutettavat asiat: )

3. Vitriinikaappi. Tämä on vain haave. Jos joskus on varaa ja satun löytämään etsimäni, niin sitten hihkaisen ilosta! Vitriinikaappiin haluaisin mahduttaa sekä kirjoja, että astioita. Sitten pääsisin vihdoin eroon nykyisestä kirjahyllystäni. Vihreän talon Annika oli löytänyt upean vitriinikaapin!

4. Tuolien kunnostus. Ostin ihastuttavat tuolit viime vuonna kirpparilta ja kotona huomasin, että ne olivatkin aivan rikki. Jokainen jalka on irti eikä niillä voi istua. Höh. Opinpahan taas tästäkin, että ensi kerralla tarkastan kunnolla mitä olen ostamassa. Jos on vinkkejä, missä tuolit voisi liimata kunnolla istumiskutoon, niin kertokaa! Olen siis koittanut liimata niitä ihan itse, mutta joka kerta kun niille istuu, ne lähtevät liitoksistaan uudelleen.

 

5. Sitten olisi vielä erään perintökaapin kunnostus. Viime muutossa teippasin kaapin ovet kiinni ja kun irroitin teipit maali lähti pinnasta. Kaappi saa siis pian uuden maalin pintaan. Mutta minkä värin?

Kuulen mielelläni teidän hankinta-ja toteutuslistoja!

8 thoughts on “Eteinen

 1. koita rapusttaa sitä entistä maalia pois vaikka jollain puukolla ja osta jotain hyvää puuliimaa ja sitten vaan tiukkaan kiinni. muoviliimoja ei kannata ostella, sillä puuliima on kai paras noihin tuoleihin. 🙂 itsekki joutunut liimailupuuhiin 🙂
  eteinen on vähän sama kuin mullakin, pikkurivi kaappeja ja kauhee sotku kaiken aikaa 😀 takit ja kengät ei mahdu mihinkään 🙂

 2. Kuinka monta neliötä sun kämpässä muuten on?

  Omalla hankintalistalla on isohko ja jykevä tumma täyspuinen senkki. Kirppareilta yritetään moista metsästää. Tarkoitus olisi, että sen lisäksi, että se olisi huikaisevan komea katseenvangitsija, se myös piilottaisi sisälleen kaiken roikkuvan krääsän. Tällähetkellä senkin/laatikoston virkaa toimittaa kyljellään makaava 200cm korkea ja 60cm leveä (tässä tapauksessa mitat pitäisi kai kuitenkin ilmaista toisinpäin :D) ikean billy-kirjahylly, josta haluaisin eroon.

 3. Hei, olen juuri muuttanut pieneen yksiöön ja katson myös tuumivaisena miniminieteistilaa. Olen lähtöpisteessä, vaan, ei ole mitään, mitä muuttaa, pelkät tyhjät seinät. Ei ole yhtään täydellistä ajatusta, eikä mitään kiirettä.

  Kiitos kivasta blogista, tätä on ollut ilo lukea!

  <3, Elina

 4. A kiss: Kiitos neuvoista! Ehkäpä vielä koitan omin avuin, vaikka muutaman kerran on tosiaan tullut liimailtua ja aina hetken päästä lähtevät taas liitoksistaan. Mulla on vaan erikeeperiä, jonka pitäis soveltua puuhun kanssa, mutta ehkei oo tarpeeksi tehokasta. Mulla on eteisen järjestys nyt käynnissä! 😀

  Tyyne: Mun kämpässä on 26 neliötä, joten tällainen hyvin kompakti. Oikein sopiva kyllä yhdelle, en valita, sillä olen asunut paljon pienemmissäkin. 🙂 Mutta kyllä kovasti haaveilen, että joskus olisi koti jossa olisi ihan oikea keittiö, makuuhuone ja kylpyhuone.
  Senkkihaaveet kuulostavat hyvältä, pidän peukkuja että se oikea löytyy!

  Elina: Kiitos! Kylläpä kuulostaa kivalta sinun lähtöpisteesi. Minusta se on aina se ihan paras vaihe, että saa alkaa laittamaan kotia pikkuhiljaa ja tuumia mikä toimii parhaiten! 🙂 Mulla on aina vähän väliä muuttokuume ihan vain siksi että saisi aloittaa “puhtaalta pöydältä”.

  Nalle: Se on yksi harvoja taideteoksia, joita omistan! Tykkään itsekin siitä kovasti! Tein kouluaikana vaihtokaupan kaverini kanssa. Hän toivoi minulta valokuvaa ja minä sain häneltä maalauksen. Sen on siis maalannut Varpu Lehtomäki.

 5. Hei miten olet eteiseen saanut pesukoneen :)? Onko pesukoneliitäntäkin siis eteisessä vai oletko jotenkin viritellyn jonkun poistoletkun wc-tiloista tms? Tiedätkö korvaako vakuutusyhtiöt esim vesivahinkoja jos pesukone on muualla kuin märkätilassa?

 6. En oo koskaan tajunnut haaveilla vitriinikaapista, mutta nyt se alkoi kiinnostaa. Ja sitten muistin, että puolisollahan on mummolassaan odottamassa täydellinen sellainen. Se on hänelle luvattu, muttei mahdu asuntoomme juuri nyt. Johonkin vähän isompaan kotiin sitten!

  Eli kiitos tästä ajatusketjusta. 😀

 7. Laa: Mun pesukone on tosiaan eteisessä, koska vessa on niin mini, että siellä mahtuu juuri kääntymään, ei paljon muuta. 😀 Mutta siellä on myös pikkuruinen kylpyamme, se on kiva. Olen hankkinut pidennetyn poistoletkun, joten vesi menee pönttöön. Koneen alla on sellainen muovinen turva-allas. En itseasiassa osaa vastata tuohon kysymykseen. Voihan hyvinkin olla ettei korvaa. Itse olen aina kotona vahtimassa, jos pesen pyykkiä, sillä olen aika vainoharhainen, koska kodissani on puulattia.

  Hosuli: Oi…teillä on siis kaappi valmiina, hienoa! 🙂 Itseasiassa ei minunkaan kotiin mikään vitriinikaappi mahtuisi. Tai ainakin jostain pitäisi luopua. Ai niin, siis tuosta kirjahyllystähän sitten luopuisin! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s