Linnunlaulun huvilat

Lisää tapetteja ja puutaloja! Viime tiistaina vietettiin Helsinki-päivää jolloin oli tilaisuus päästä kurkistamaan miltä Töölönlahden läheisyydessä sijaitsevat kauniit Linnunlaulun huvilat näyttävät sisältä. Yksi huviloista, se sininen, on tuttu lähinnä pihalla sijaitsevan kahvilan vuoksi ( ihanat näkymät kahvilan terassilta Töölönlahdelle! ),viereinen valkoinen Villa Kivi on kirjailijatalo ja yksi radan toisella puolella sijaitsevista huviloista nimeltä Eläintarhan huvila palvelee taiteilijaresidenssinä ulkomaalaisille taiteilijoille. Nämä sisäkuvat ovat sieltä. Olen vieraillut Eläintarhan huvilassa vuosia sitten erään ulkomaalaisen taiteilijan vierana ja mieleeni olikin jäänyt paikan tunnelmallinen henki, upeat tapetit, hieno terassi ja herkullinen illallinen kivojen ihmisten seurassa. Voisipa tuonne hakea residenssiin itsekin!

 

Ai niin, onhan sitten vielä tämä viimeisen kuvan ränsistynyt huvila, jossa Aulis Junes pitää luultavasti tavaramäärältään suurinta kirpputoria, jossa olen koskaan vieraillut! Lattiasta kattoon niin paljon tavaraa, että sieluni silmin jo järjestelin niitä uuteen uskoon. Toivottavasti moni sisustaisi kotinsa sieltä löytyvillä aarteilla, sillä soisi todella tavaran liikkuvan. Eihän tuonne huvilaan mahdu muuten kohta sisään.

7 thoughts on “Linnunlaulun huvilat

  1. Voi jumpe miten upeita nää talot on! Mä rakastuin oitis. Ja mitä upeuksia toi kirpputori pitää sisällään niin heti alkoi tämän hamsterin tassuja heilututtaa 😀
    näen jo viktoriaanisia pien esineitä, tuoleja, maalauksia…:) 🙂
    aivan upeita taloja. Jos koko usomi näyttäisi tältä niin ihmiset olisi varmasti onnellisempia 😀 hitusen jos paremmassa maalissa olisivat siis…

  2. A kiss: Jos vierailet Helsingissä, niin muista kertoa mulle, niin lähdetään kirppiskierrokselle tuonne huvilaan ja etsitään sulle hienoimmat aarteet! 🙂 Joo, hieman nuo maalikerrosta ( ja muutama vähän suurempaakin kunnostusta ) kaipaavat, mutta onneksi ovat pystyssä vielä ja toimintaakin riittää!

  3. Jonni: En tiedä aukioloaikoja, mutta aina kun on kävellyt kirpparihuvilan ohi, niin on ollut auki, joten uskoisin että varmaan joka päivä…

  4. Mikä on sen ihanampaa kuin vanhat huvilat?? Olenkin kuullut tuosta oudosta kirpparista joltain, mutten ole saanut aikaiseksi ottaa siitä sen enempää selvää. Pitää mennä!

  5. Johanna: Kandee mennä! Siellä on kyllä niin tuhansittain tavaraa, että jos jotain haluaa, niin voi olla vaikea alkaa purkamaan tavaravuoria. 😀 Mutta kiva sieltä on bongailla hienoja juttuja ja jännittävää kävellä tavaroiden välissä, kun ei tiedä koska vuori sortuu, hihi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s