Viime aikoina

Olen tuntenut syksyn lähestymisen. Tavallaan odotankin. On ollut niin kivoja päiviä täynnä ihan kaikkea mahdollista, että pää on oikeastaan aika pyörällä ja arki on ihan tervetullutta.

Vaihdoin kotona järjestystä, sillä ahdistuin kun en päässyt lähelle ikkunaa kastelemaan kukkia tai tuulettamaan. Pöytä oli ennen ihan ikkunan edessä ja ikkunalauta on niin leveä, ettei ikkunaan ylettänyt.  Aamupaloille riittää tarpeeksi valoa ( vielä ), vaikka pöytä ei olekaan ihan ikkunan vieressä.

 

Iso, synkkä maalaus on matkaamassa työhuoneelle, kunhan saan järjestettyä autokyydin. Maalaus on peräisin ystävän varastosta ja tarkoituksena on pohjustaa se uudelleen ja maalata päälle. Ripustin sen seinälle pois tieltä siksi aikaa.Välillä pidän siitä.

 

Olen leiponut kakkua. Onnistui jopa. Kuvassa äitini tutkii reseptikirjaa.

Olen haahuillut ympäri kaupunkia, valokuvannut, tavannut ystäviä, kahvitellut ja istunut puistoissa.

Olen nähnyt pitkästä aikaa niin monta hyvää näyttelyä, että tekisi mieli hypähdellä! Suosittelen Katri Monosen näyttelyä TM Galleriassa. Ilahduin kovasti kävellessäni galleriaan sisään, tietämättä mikä näyttely on kyseessä, sillä Katri on opiskellut kanssani aikoinaan samassa koulussa. Oli mielenkiintoista nähdä hänen töitään pitkän ajan jälkeen. Tykkäsin näyttelystä paljon!

 

Kaapelitehtaalla on vielä muutaman päivän ajan esillä Inspired by nature-näyttely, joka ehdottomasti kannattaa myös käydä katsomassa jos on mahdollisuus. Näyttelyssä on esillä mielenkiintoinen laboratorio esineistä ja materiaaleista, jotka ovat saaneet inspiraation luonnosta ja joita ihmiset imitoivat. Enpä nimittäin ole tiennyt, että esimerkiksi tarranauhojen ( joita on laukuissa ja vaatteissa ) kiinnitysmekanismi perustuu takiaisten koukku-ja silmukkasysteemiin.

 

Haluan vielä suositella Rauha Mäkilän näyttelyä, joka on parhaillaan Gallery Kalhama &Piipossa.  Pidin niin ikään kovasti.

Mitä te olette puuhailleet? Odotatteko jo syksyä vai pidättekö kesästä kiinni?

6 thoughts on “Viime aikoina

 1. Kesä on hurahtanut ohi nopeasti ja suurin osa ajasta onkin mennyt kesätöissä. Mikä on kyllä ollut mukavaa, olen nauttinut hommasta ja ihmisistä. Muutamassa näyttelyssä olen käynyt piristämässä arkea, yksillä festareilla ja monessa toritapahtumassa, kirppareita unohtamatta. Varsin onnistunut kesä siis.
  Odotan syksyä innolla, sillä tiedossa on pari mielenkiintoista kurssia 🙂 Viileä sää ei haittaa, on ihanaa kun voi sytytellä kynttilöitä ja kietoutua ulkona kaulaliinaan ja syystakkiin. Kunhan olisi aurinkoista niin syksy on mitä parasta aikaa! 🙂

 2. Olipas ihanan näköinen kakku! Mistä kakusta on kyse? Olisiko sen ohje mahdollista saada? Sunnuntaina valmistujaisjuhlat ja sopisi vielä leivottavien listalle 🙂

 3. Iinatti: Olepa hyvä! Olen kanssa ihan valmis syksyyn. Löysin kirpparilta jo syystakinkin. 😉

  Hietzu: Kivaa, että kesäsi on ollut hyvä ja olet ehtinyt lomaillakin töistä huolimatta! Olen kanssa iloinen, että on tullut tehtyä paljon kivoja retkiä ja on ollut aikaa nähdä ystäviä.
  Syksy on minustakin ihan tervetullut, sillä oikeastaan odotan pientä rauhoittumista kaikilta menoilta. 🙂

  Katerina: Hei! Löysin kakun ohjeen Kauhaa ja rakkautta -blogista. Tässä sinulle linkki, jos innostut kokeilemaan: http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/06/16/kesainen-juustokakku-ja-kysymys-liivatteesta/
  Kivoja juhlia teille!

 4. Juustokakku mustikoineen näyttää superhyvältä 🙂

  P.S Pidin aiemmin sitä “pukukoodi”-blogia, jota kävit silloin tällöin kommentoimassa, ihana, mutta pidän nyt tosiaan vain valokuvablogia/popkulttuuriblogia. Sisustuskuville täytyy perustaa varmaan ihan oma bloginsa, sillä se into ei ole todellakaan kadonnut (kuola valuen käynkin täällä seuraamassa yhä kuviasi ja taiteilujasi, onnittelut näyttelyistä!).

 5. Ada: Kiitos! Kivaa kun kommentoit! 🙂 Toi juustokakku oli kyllä superhyvää ja helppo tehdä, joten varmasti tulee tehtyä uudestaankin.
  Sun blogi näyttää hyvältä, mun tarvii tutustua siihen oikein kunnolla ajan kanssa! 🙂 Mäkin välillä mietin useampaa blogia, mutta täytyy sanoa ettei taitaisi aika riittää. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s