Tunnelmallinen Porvoo

Juuri ennen jouluhäslinkejä sain Porvoon matkailutoimistolta kutsun päivämatkalle Porvooseen.  Eihän tuollaisesta kutsusta voinut kieltäytyä, sillä Porvoo kuuluu lempikaupunkeihini, vaikka olen vieraillut siellä vain muutaman kerran. Toisaalta ne kerrat ovat olleet sitäkin ikimuistoisempia. Tykkään Porvoosta ainakin kolmesta syystä. Se on kotoisa ja tuo mieleeni kotikaupunkini Uudenkaupungin punaisine makasiineineen ja puutaloineen. Porvoonjoen ympäristö muistuttaa Uudenkaupungin Kaupunginlahden ympäristöä paljon, silläkin erotuksella, että  Uudenkaupungin lahti on lempinimeltään Pasklahti.

Niin ja ne kaksi muuta syytä. Ystäväni asuu Porvoossa. Siinä on jo yksi syy käydä siellä useammin. Ja lapsuusystäväni, joka on mielessäni usein, asuu ( ehkä ) myös edelleen Porvoossa. Toivon törmääväni häneen vielä joskus.

Porvoosta suosittelen lämpimästi vanhankaupungin putiikkeja, erityisesti Design deliä ja herkkupuoti Skafferia. Kahviloista kannattaa valita ihastuttava Cafè Cabriole, jossa tunnelma oli jonotuksen arvoista. Vierailimme Taidetehtaassa ja söimme Bistro Sinnessä, joka sijaitsee aivan tehtaan kyljessä. Sinnen brunssi siintää haaveissa, joten sinne on ehdottomasti päästävä joskus uudelleen. Viimeistään kesäretki siis tiedossa!

Kiitos reissusta ja kuvista (4,5 ja 9 )matkaseuralle, eli Ernolle, henkilökohtaiselle Porvoo-oppaallemme Iinalle ja Pumpkin Jamin Marille.  Kaukokaipuun, WhiteTrashDiseasen, La Vida Locan ja Days of V:n blogeista voitte lukea lisää Porvoon suosituksia.

 

3 thoughts on “Tunnelmallinen Porvoo

  1. Porvoo on niin kaunis, Café Cabriolessa on parhaat leivokset ja herkut, etenkin macaronsit:) suosittelen ehdottomasti käyntiä kesä-aikaan Porvoossa, Sinne on huippuravintola, paikalliset raaka-aineet ja maukkaat annokset:) tulee ihan porvoota ikävä:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s