Keittiön siivous

in-the-kitchen

Meihin iski tänään joku äkillinen siivousvimma, jota todellakin oli harvinaisuudessaan käytettävä hyväksi. Valitettavasti virtaa riitti vain keittiön siivoamiseen, mutta kiilteleepä edes yksi paikka kotona. Samalla muutimme hieman järjestystä ja teimme kaappeihin ja laskutasoille tilaa. Yllättävän paljon kertyy kaikenmoisia öljy- ja etikkapulloja ja mausteita, jotka kaikki pitäisi saada jotenkin käytännöllisesti esiin tai sitten piiloon. Joulutähti roikkuu yhä tyytyväisenä ikkunassa, en taida raaskia ottaa pois.

keltainen-tulppaani

Matkustan perheeni luokse huomenna viettämään pääsiäistä, joten pääsiäinen näkyy kotona oikeastaan vain tulppaaneissa ja mämmituokossa. Meillä ei kyllä ole koskaan vietetty pääsiäistä kummemmin, joten se on ehkä hieman vieras juhla minulle. Miten teillä?

keittokirjat

fruits

tarjoiluvaunu-keittio1

 Iloisia juhlapyhiä, ystävät!

14 thoughts on “Keittiön siivous

 1. Mullakin on Carmen Pääsiäskoristeena :).
  Jäin miettimään miten meillä on Pääsiäistä vietetty: hyvää ruokaa ja rentoutumista.
  Kuten eräs facebook ystäväni totesi “paremmat safkat, pidemmät vapaat, eikä stressiä lain”.

 2. Hosuli, kiitos! Kirjat olivat ennen kaapissa, mutta toivotaan, että niitä tulee nyt enemmän lueskeltua, kun ovat näkösällä.

 3. Hyvältä näyttää. Minäkin vietän pääsiäistä nyt lapsuudenkodissa, joten omaan kotiin en viitsinyt pääsiäistä laitella. Muuten meillä on kyllä pääsiäiseksi aina koristeltu, lapsena käytiin virpomassa ja nytkin käydään sukuloimassa ja katetaan pääsiäisateria.

 4. Hietzu, me käytiin kanssa lapsena virpomassa ja silloin oli enemmän pääsiäistunnelmaa. Aikuisena se on jotenkin jäänyt, mutta on täällä äidin kodissa kyllä tulppaaneja, rairuohoa, tipuja ja pajuja. 🙂

 5. Osaatko kertoa jotain tuosta keltaisesta maljakosta. Mistä olet löytänyt sen? Näyttää etäisesti tutulta jostain lapsuuden ajoilta 🙂

 6. Kirsi, maljakko on Tamara Aladinin Carmen. Hauskaa, että sullakin tulee lapsuus mieleen, sillä minullakin tuo liittyy lapsuuteen. Äidilläni on sama maljakko vähän pienempänä ja myöhemmin sain häneltä lahjaksi tuon oman, löydettiin se kirpparilta.

  • Minultakin löytyy sama maljakko – lapsuusmuistoja täälläkin! Maljakko päätyi minulle vastottain ja tänä pääsiäisenä se on ollut ekaa kertaa käytössä. Äitini myös mainitsi, että maljakolla on toinenkin käyttötapa: jos kääntää maljakon ylösalaisin, niin se on kynttiläjalka pitkälle, kapealle kynttilälle. Täytyykin testata – mutta vasta syksyllä sitten. 🙂

 7. Tanja, kivaa! Unohdan aina, että maljakkoa voi käyttää myös kynttilänjalkana, vaikka siitä on joku aiemminkin maininnut. Mainion monikäyttöinen! Testataan siis syksyllä yhdessä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s