Oma ranskalainen parveke

ikkunalla-1

Oi mikä ihana tunnelma syntyikään, kun vihdoin uskalsin avata ikkunat kadulle! Tämä saa nyt olla meidän ranskalainen parveke tämän kesän. Oli muuten aika työ saada nuo auki, sillä talven jäljiltä tiivisteet olivat paisuneet, vai liekö tarkoituksellakin olleet niin paksut, ettei varmasti vedä mistään nurkasta. Siinä sitten aikani revin ja riuhdoin ja vihdoin harmaa pöly pöllähti päälle ja ikkunat aukesi. Ahkeroin ne puhtaiksi ja jännitin lentääkö linnut sisään.

kotona-3

kotona-1

ikkunat-auki

kotona-2

Ensimmäisen kerran, kun kurkin avoimesta ikkunasta tuli sama tunne kuin ulkomailla, kun aamulla avaa ikkunat, hengittää raikasta ilmaa ja katselee alhaalla näkyvää katua ja miettii mitä päivä tuo tullessaan.

17 thoughts on “Oma ranskalainen parveke

  1. Ihanat ikkunat ja olen todella kateellinen tuosta upeasta ja leveästä ikkunlaudasta (ja suurista ikkunoista!). Tuollaisia aamukahveja auringonvalossa kaipaisin itsekin. Seitsemännestä kerroksesta kyllä avautuu upeat maisemat ja parveke toimii,mutta kyllä noissa leveissä ikkunalaudoissa on tunnelmaa 🙂

    • Hietzu, vanhoissa taloissa ja leveissä ikkunalaudoissa on kyllä tunnelmaa, mutta ei sitä oikeasti tule ikkunalaudalla niinkään istuttua, vaan ennemminkin noilla nojatuoleilla. 🙂 Mutta kivaa, että saa raikasta ilmaa ja kivan tunnelman ikkunat avaamalla. Mä taas haaveilen oikeasta partsista, jonne voisi laittaa kukkia ja yrttejä ja jossa voisi istuskella vielä illallakin. Joten nauttikaa partsista!

    • LPP, se pitäisi olla vaatimuksena kaikissa taloissa, leveät ikkunalaudat, isot ikkunat ja puulattiat, kiitos! 🙂

  2. Ihanan tunnelmainen postaus. Ja voi herranen aika, miten upea erkkeri. Olen täysin samaa mieltä, uudistuotantoon lautalattiat, leveät ikkunalaudat ja kolmen metrin huonekorkeus.

    • No sen verran monta, että kun äitini halusi istuskella ikkunalaudalla ja kurkotteli alas, niin minä aloin kiljumaan. Eli mieluiten istuskellaan kuitenkin ihan vaan tuoleilla… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s