Pellavaa petiin

bedroom

Siitä tietää, että kesä on täällä, kun uskallan vihdoinkin nukkua ilman villasukkia (välillä) ja luopua jopa peitoista ja vaihtaa pelkkiin pussilakanoihin. Olen yleensä ihan uskomaton vilukissa ja mistään ei saa yhtään vetää tai tärisen kylmyydestä. Talvisin nukun pahimmillaan kolmella peitolla. Yhtenä yönä kuumuus oli kuitenkin tuskallista, eikä avoimista ikkunoista käynyt pientäkään tuulenvirettä. Aamulla kaivoin pellavalakanat esiin ja ah, miten ihanan vilpoisilta, pehmeiltä ja hengittäviltä ne tuntuukaan! Sain Vihreän talon kesäkemuista lahjaksi Finlaysonin lahjoittaman kauniin, valkoisen pussilakana- ja tyynyliinasetin. Onneksi meiltä löytyi myös ennestään pellavalakanat, joten molemmille saatiin kevyemmät kesäpeitteet.

Löysin varastosta myös vanhan tuulettimen, joka onneksi toimii vielä. Harmi vain, etten saa sen hurinalta unta. Saanee jäädä siis vain hellepäivien varalle.

mags

divaani-lehdet

greys

bedroom-1

finlayson-pellavalakanat

bedroom-2

13 thoughts on “Pellavaa petiin

 1. Oi ja voi, näitä olen ihastellut ja fiilistellyt. Väristä en ole vielä päässyt selvyyteen, mutta kyllä nuo taitavat meidänkin sänkyyn päätyä.

 2. Maaria, päiväpeitto on Hemtexistä jokunen vuosi sitten ostettu. Ehkä sieltä voisi löytyä vielä jotain vastaavaa?

 3. Nämä kesäyöt ovat kuumuudessaan todella haastavia. Mukavuuteen kannattaa todella satsata. Minunkin mielestäni pellava on tässä ylitse muiden.

 4. Kivaa että Finlaysonilla on tarjolla pellavaa, mutta multa ne jäi ostamatta kun kuulin että ne tehdään Kiinassa… ei tietty ihan sama ku Bangladesh, kait, mutta silti….

  • Kippura, höh, niinpä. Harmi, että pellavaa ei paljon Suomessa viljellä, mutta voisihan sen lopputuotteen edes ommella Suomessa. Valitettavan harva suomalainen tuote on tehty kokonaisuudessaan Suomessa…. :/

  • No samaa mietin. Surkeaa. Mielelläni suosisin suomalaista, jos se vain tosiaan olisi suomalaista. Euroopassa tehty tai reiluksi sertifioitukin tietysti kelpaisi.

 5. Ihana kuvakollaasi sängyn yläpuolella 🙂
  Pellavalakanat, nepä ne voisivat olla vastaus tämänkin unettomuudesta kärsivän sängyssäpyörijän petiin…

  • Johanna, kiitos! Suosittelen kyllä! Mä kärsin kanssa unettomuudesta. Saatan maata tunteja hereillä, pyöriä, miettiä ja odottaa unta. Se on ankeaa, mutta olen koittanut löytää keinoja parempiin uniin. Ainakin pellavalakanoissa on mukavampi pyöriä kesähelteillä. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s