Taidetta ja herkkuja Gumbostrandissa

gumbostrand-1

Vietimme eilen tosi kivan päivän Sipoossa Gumbostrandissa. Lähimatkailu todellakin kannattaa, kun voi löytää näin ihania paikkoja muutamankymmenen kilometrin päästä! Gumbostrand Konst & Form on kaunis yhdistelmä taidegalleriaa, muotoilua, sisustusta ja hyvää ruokaa idyllisen vehreässä maastossa meren äärellä. Oli mielenkiintoista kuulla, kun taidepuolesta vastaava Marjukka Uusitalo kertoi meille rakennuksen historiasta. K. Hartwall Oy:n entinen tehdasrakennus on vuodelta 1954 ja toimi aikoinaan metallitehtaana, jossa tehtiin esimerkiksi ne vanhoissa limpparipulloissa olevat metalliosat keraamiselle korkille.

Ehdimme nähdä Outi Heiskasen ja Janne Laineen näyttelyn, sillä satuimme paikalle juuri viimeisenä päivänä. Tykkäsin näyttelystä tosi paljon ja varsinkin Heiskasen ja Laineen yhteisteoksista, mutta en viitsi kehua näyttelyä enempää, koska se on tosiaan jo ohi, mutta uusi näyttely starttaa pian.

gumbostrand

gumbostrand-7

gumbostrand-8

gumbostrand-9

gumbostrand-10

gumbostrand-3

gumbostrand-12

Kuvista voittekin nähdä mitä kaikkea kivaa paikan myymälästä löytää. Sen lisäksi kannattaa vierailla Gumbostrandissa nälkäisenä, sillä lounas oli tosi herkullinen!

gumbostrand-23

gumbostrandissa-2

gumbostrandissa-1

gumbostrand-30

gumbostrand-14

Ja taas yksi nuppineula kartalle! Tänne tulen takuulla uudelleen, varmasti jo heti seuraavaa näyttelyä katsomaan.

 

13 thoughts on “Taidetta ja herkkuja Gumbostrandissa

    • Nalle, tein pienen ostoksen: koivuiset “eväsviilut”, eli sellaiset ohuet koivunpalat, joita voi käyttää lautasina tai asettaa jotain tarjolle. 🙂

  1. Moikka! osaatko sanoa tuosta tarjotinpöydästä? Mikä merkki? Välillä aina muuallakin kuvissa vilahtelee ja nyt päätin kysäistä, kovasti haluan semmoisen kotiini!

    Kiitos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s