Tunnelmallinen Villa Villingenäs

villa-villinki-5

Koitimme keksiä sopivia päiväretkikohteita Helsingin läheisyydestä ja muistimme, että ystävämme oli ehdottanut jo alkukesästä Villinkiä, saarta itäisessä Helsingissä. Otimme pyörät alle ja suuntasimme Jollakseen, josta lähti venekyyti Villingin saareen. Ajatuksenamme oli syödä Villa Villingenäsissa ja tutkia saarta. Reissu todellakin kannatti, sillä saarihan on aivan mahtava!

Päädyimme lopulta tarpomaan saarta oikein urakalla, vaikka olin ajatellut, että retki on lähinnä idyllistä kävelyä saaren ympäri. Miehelle jokainen retki tarkoittaa patikoimista kaikkein hankalimpien ryteikköjen läpi yksityisalue-kylttejä kaihtamatta. Tulipa sitten heitettyä ballerinat kassiin ja käveltyä paljain varpain metsät, kivet, kalliot ja kävyt jalkojen alla. Lopulta tuo paljasjalkakävely tuntui oikeastaan vain ihanalta ja seikkailujen jälkeen ruoka maistui.

villa-villinki

villinki-ravintola

Napsin saaresta luontokuvia niin paljon, että niistä riittäisi taas tusinaan luontokirjaan, mutta ajattelin että teitä ehkä kiinnostaa kuitenkin enemmän Villa Villingenäsin ihanan rento miljöö ja tunnelma kokonaisuudessaan. Edelleenkään kesämökki- ja puutarhakuume ei ota laantuakseen, kun näkee näin kauniita paikkoja.

villa-villinki-1

villinki-5

villa-villinki-2

villinki-ravintola-3

villinki-ravintola-4

villa-villinki-7

villa-villinki-4

villinki-ravintola-takka

Ruoka oli oikein maittavaa (ja kaunista) ja miljöö niin viihtyisä, että uusi retki on taatusti tehtävä. Suosittelen lämpimästi!

5 thoughts on “Tunnelmallinen Villa Villingenäs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s