Jääkahvia helleaamuihin

making-ice-coffee-2

Viime kesänä ihastuin kovasti Tiian jääkahviohjeeseen ja ilokseni Tiia kaivoi ohjeen esille tänäkin kesänä, kun en sitä googlettelemalla enää löytänyt. Tänä kesänä olen tehnyt tätä vain muutamia kertoja sillä kun on kahvilassa töissä, tulee kahvia juotua kotona vähän harvakseltaan. Ja tätä jääkahvia olen halunnut panttailla juurikin niihin ihaniin hellepäiviin, jolloin kuumaa kahvia ei tee mieli, vaan on kiva pakata jääkahvi reppuun ja lähteä kirjan kanssa puistoon. Eilen Erno vihjaili kuitenkin selkeästi, että sitä jääkahvia olisi kiva juoda vielä tänä kesänä, satoi tai paistoi, joten päätin laittaa illalla purut likoamaan.

making-ice-coffee-4

Käytin tällä kertaa jotain kaapista löytynyttä tummapaahtoista suodatinkahvia, jota laitoin lasipurkkiin kylmän veden kanssa suhteessa 1/3 jääkaappiin hautumaan yön yli. Päätin tehdä kahvia ison satsin kerralla, sillä ajattelin viedä sitä tänään myös ystäville työhuoneelle maisteltavaksi.

making-ice-coffee-3

Kahvi valutetaan aamulla suodatinpussin läpi astiaan ja valmiiseen kahviuutteeseen lisätään maito. Käytimme tällä kertaa kauramaitoa, joka toimii oikein hyvin. Makeutusta emme laittaneet ollenkaan, mutta hunaja olisi oiva lisä! Kannattaa kurkata Tiian blogista tarkemmat ohjeet, jos mielitte kokeilla jääkahvia, sillä meillä ollaan aina vähän suurpiirteisiä mitä tulee kaikkiin ruoanlaittoon liittyviin ohjeisiin (puhun vain itsestäni).

making-ice-coffee

making-ice-coffee-1

making-ice-coffee-5

Miehen hauskaa huumoria lätkiä noita Iittalan tarroja yllätyksellisiin paikkoihin, kuten Anttilan neljän euron lasipulloon.

 

9 thoughts on “Jääkahvia helleaamuihin

    • Tiia, kyllä! Jääkahviresepti on nyt aina kirjanmerkeissä. 😉 Jep, mies repii ne pois Iittalan laseista ja liimaa jonnekin muualle. 😀

  1. Aika rohkeaa kertoa tuollaisesta Iittala-tarrojen väärinkäytöstä! Nehän tuntuvat olevan blogimaailmassa suorastaan pyhä asia ja ikuinen riidan aihe. 😀

    • Hosuli, heh totta! Otin riskin! 😉 Mulle nuo tarrat ovat lähinnä neutraali asia. En revi niitä pois, saavat lähteä pesussa ihan itsekseen. Poikaystävä taas mielellään repii tarrat irti ja luo uusia Iittala-astioita. 😀

  2. Kiitos vinkistä, mä olen tehnyt aina vähän erilailla 🙂
    Soijamaito vois olla hyvä kanssa, tulisi makeutus ja vaniljainen maku samalla!

    • LPP, olepa hyvä! Soijamaidon kanssa tulee varmasti hyvää ja ei tosiaan makeutusta kaipaakaan. Mä oon laiska blendaamaan, joten oon jättänyt makeutuksen siks vaan pois. Sokrua tai hunajaa ei meinaa kylmään juomaan muuten saada sekoittumaan. Kiinnostaisi sinunkin jääkahviversiosi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s