Olohuoneen uusi sohvapöytä

uusi-sohvapoyta

Muistatte varmaan kompaktin työpöytäni, joka muodostuu vain pukkijaloista ja työhuoneelta löytyneestä puulevystä? Työhuoneeltani löytyi toinenkin puulevy, sopivasti neliön muotoinen ja eilen raahasin sen vihdoin kotiin, sillä mielessäni oli jo pitkään ollut pieni sohvapöytä, johon laskea teekupponen ja lueskeltavat lehdet. Ajatuksena on etsiä levyyn sopivat jalat, mutta pakkohan pöytä oli kuitenkin heti ottaa käyttöön, joten se sai alleen pari pientä hyllyä. Tämä on taas näitä hitaasti eteneviä projekteja (kuten kaikki meillä), joten saatte nähdä kuinka tuo jää vielä pysyväksi ratkaisuksi. Pöytään ei kyllä parane kompastua tuolla virityksellä, joten ehkä parempi saattaa tämä projekti kuitenkin loppuun asti.

uusi-sohvapoyta-1

Minua inspiroi tällä hetkellä aurinkoiset aamut, Stellan tekemä ihana soittolista jota kuuntelen repeatilla toista päivää, maustetut vihreät teet, minttu värinä ja yrttinä, vaaleat ja hempeät jutut kotona, kuten mielettömän kauan kestäneet neilikat ja pastelliset astiat, sekä tuo sininen pilkkutyyny, jonka sain hyvällä alella Kodin ykkösestä käydessäni tutustumassa uusiin Anno-tuotteisiin. Harmaan torkkupeiton sain samaisella reissulla lahjaksi ja se on ollut käytössä jo monena iltana. Vanhat sisustuslehdet inspiroivat myös. Ihan kuin niitä lukisi ensimmäistä kertaa, aina löytyy kiehtovia juttuja. Mikä teitä inspiroi?

sohvapoyta

minttua

sohvapoyta-1

Kukas keksisi minkälaiset jalat tuohon pöytään voisi laittaa? Ehkäpä vähän tämänmoiset, kuin näissä HAY:n pöydissä?

15 thoughts on “Olohuoneen uusi sohvapöytä

  • Hanna-Katariina, hei kiitos! Mainio ehdotus! Tekikös joku suomalainen heppukin tuollaisia, vai muistankohan ihan väärin…? Olen joskus noihin törmännyt ja mielestäni tosi kivoja ja hauskaa, että saa myös eri väreissä. Ainoastaan huteruus mietityttää, sillä joskus muistan eräässä kahvilassa olleen nuo jalat ja pöytä heilui ja huojui. Mutta se oli ehkä vain maanantaikappale.

   Ja tuosta matosta…se on todellinen rakkaus. Poikaystäväni vanhempien matto, joka ajautui meille ja koitamme pitää sitä hyvänä.

 1. Minuakin tuppaa inspiroimaan tuo mintunväri, etenkin keittiössä, nyt paljon! Sen lisäksi kaikki syksyiset jutut; omena-kaneli-rusina-manteli maut sekä uusi työpöytäni, jonka sain juuri duunattua ja raahattua kämppääni. Niin, ja ainahan ne erilaiset blogit inspiroi… Etenkin tämä sinun!

  • Lusikka, syksyiset maut kuulostavat ihanilta. Ja suomalaiset omenat suoraan puusta pitää lisätä listaan! Se sun mintunvihreä tuoli on hieno, mäkin haluun! Pitäisköhän ostaa maalipurkki…? 🙂 Olen iloinen jos onnistun inspiroimaan, kiitos!

 2. Linie58 oli mullakin mielessä. Meillä on käytössä sohvapöydän kanssa eikä yhtään heilu, tosi tukevat. Riippuu aika paljon levystä, sen täytyy olla tietyn paksuinen. Jalkojen suunnittelija Jakob Schenk opiskeli aikanaan Taikissa ja suunnitteli jalat lopputyönään, sitä ehkä muistelet. Jälleenmyyjiä löytyy Suomesta ihan kivasti.

  • Annukka, hyvä kuulla, että on tukeva pöytä. Täytyykin tutkia jälleenmyyjiä. Ihan oikein arvasit, Taikissahan mä noihin juuri ekan kerran törmäsinkin!

 3. Tällaiset diy-jutut on parhautta! Tohon sopisi mun mielestä esim. tämänkaltaiset jalat: http://pinterest.com/pin/251216485435694229/

  Pastellivärit pyörii mielessä ja silmissä täälläkin, vuodenaikaan nähden tosi sopimattomasti (mutta miksi sitä pitäisikään kotia synkistää tummilla väreillä, kun muutenkin illat pimenee ja maisemat on kohta marraskuuta..?). Etenkin meidän uusi mintunvihreä seinä tuottaa hymyjä nykyään, ja kaikki ranskalaisten pastellien väriset pienet jutut sekä pale pink- ja aqua -sävyiset Koko-kipot. Mä olen myös nyt lukenut vanhoja sisustuslehtiä, ja löytänyt sieltä uusia juttuja. Etenkin viime talven ja kevään lehdet on lähes ennenlukemattomia, sillä tuohon aikaan remontoimme kaiken vapaa-ajan.

  ps. Todella kaunis toi teidän sohva! Minkä valmistajan se on?

 4. Annika, onpa sievä tuo pöytä, pinnasinkin sen heti muistiin! 🙂 Samaa mieltä kanssasi, että vuodenaikaan “sopimattomasti” just kaikki vaaleus viehättää kun kotona alkaa olla hämärämpää. Sitä kaipaa raikkautta ja haluaa jotenkin pitää kiinni siitä kesän valosta.
  Sohva on HT Collectionin Donna, hankittu Kuusilinnalta. Muistelen, että siihen sai valita jalat ja kankaan…

 5. Minusta nuo hyllyt ovat jo itsessään oivat. Pöydästä ei ehkä tule niin täysin teidän tyylinen, mutta itselleni ainakin kelpuuttaisin tuon. Täytyy pitää idea mielessä 🙂

  • Petra, hyllyt ovat meillä usein käytössä vähän milloin missäkin, joten en taida raaskia jättää niitä pöytälevyn alle. Toisaalta ne ovat myös vähän huterat kun eivät ole mitenkään kiinni, joten täytyy keksiä joku hyvä ratkaisu. 🙂

 6. Hmm, tuli mieleen, että jos tuonne kasaisi kirjoja ja lehtiä niin sittenhän se pysyisi ainakin paikallaan ja kävisi samalla säilytystilastakin… tietty se ei auta pitämään levyä paikallaan. 🙂

  • Joo, säilytyspuoli mullakin oli mielessä. Ja saisiko levyn naulattua tai ruuvattua alapuolelta kiinni hyllyihin? Tosin sitten hyllyihin tulee kyllä reiät ja niitä ei enää voi muussa käyttää. Hyllyt ovat jääneet jo aiemmissa postauksissa mieleeni, kun ovat niin monikäyttöisiä.

 7. Hei! Kiitos kauniista blogista ja inspiroivista postauksista! Pakko astiafriikkinä kysyä: mistä olet saanut käsiisi tuollaisen ihanan violetin Kastehelmi-lautasen? En ole muistaakseni koskaan nähnyt moista missään.

  • Pohl, kiitos itsellesi, kun luet ja kommentoit! 🙂 Tuo violetti Kastehelmi onkin yksi aarteistani, sillä näin sen joskus Töölössä Sibeliuksenkadulla pienen Secondhand-liikkeen ikkunassa. Muistaakseni maksoin siitä 15euroa. En ole itsekään nähnyt tuota väriä aikaisemmin, joten tuo on varmasti niitä välivärejä, joita muodostuu kun koneeseen vaihdetaan uusi väri. Olisikin hauska löytää noita lisää!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s