Pilkkukuppeja ja teekannuja

kitchen-stuff-1

Kauniita tai ennen kaikkea suloisia kahvikuppeja on vaikea vastustaa. Suloisella tarkoitan rähjääntynyttä, ehkä vähän rikkinäistäkin kuppia joka on niin kivan värinen tai hienosti kuvioitu, ettei sitä voi olla hankkimatta. Ja tietenkin se maksaakin vain euron tai vähemmän. Eikä siitä voi juoda, kun siinä on lovia ja korvakin puuttuu, mutta siitä voi tarjota sokeria! Ai niin, enhän edes käytä sokeria, mutta ehkä siihen voi laittaa pähkinöitä. Näin ajattelen aina, kun näen tuollaisen kuppiparan. Sen verran monta poloista on meidän keittiöön pelastettu sokerikipoiksi, että nykyisin koitan sulkea silmäni näiltä pikkukupeilta.

kitchen-stuff-2

cups

Juon teetä ja kahvia aina isoista kupeista ja sekin on tarkkaa minkälaisesta. Teetä voin juoda lähes kaikista isoista kupeista, mutta mieluiten sellaisesta laakeasta jättikupista, jota on kiva pitää kädessä. Kahvin kanssa olen vähän tarkempi. Ennen lempikuppini oli vanha, keltainen Habitatin kuppi, mutta kun sen kaveri hajosi, se on jäänyt vähemmälle käytölle. Nykyisin juon kaffetta lähes aina valkoisista KoKo-kupeista, koska se on täydellisen mallinen, eikä liian korkea. Kuppi on saatava aina tiskistäkin käyttöön.

kahvikuppeja-1

kahvihetki-1

kitchen-stuff

kuivunut-kukka

Pienet, siniset mokkakupit ostin aikoinaan kirpparilta, koska ne olivat vain niin hehkuvan väriset. Ja ihan ehjät, tällä kertaa!

mokkakupit

kahvihetki

Muistan lapsuudesta, että äidilläni oli aina oma kahvikuppi, pitkään sellainen punavalkoinen sydänkuppi, johon muut eivät saaneet koskea. Onko teillä lempparikuppi kahville ja teelle vai oletteko vähemmän rajoittuneita tällaisissa astia-asioissa?

20 thoughts on “Pilkkukuppeja ja teekannuja

 1. Siskolla on juuri tuollainen KoKo-kuppi jota käytin viime talven teen juontiin kun sisko oli vaihdossa hihi. Totesin että se on ihan täydellinen teekuppi: ei liian suuri (mulle riittää vähempikin kuin puoli litraa teetä kerrallaan, meidän mukit kun on jättisuuria :D) ja sopivan laakea, että tee jäähtyy inhimillisessä ajassa (mie aina poltan suuni teehen). Ainoa vika siinä on, että haluan mukini ihanan värikkäinä tai jotenkin muuten persoonallisina. Perusvalkoinen KoKo on vähän liiankin elegantti meikäläisen makuun. 🙂

  • Unia, no ollaan sitten ihan samoilla linjoilla tee-tai kahvikupin mallista ja koosta! Noita KoKoja on kaikissa kivoissa väreissä, mutta meiltä löytyy vain valkoisia. Marimekolla on niin ihania kuviollisia ja värikkäitä kuppeja, mutta ne ei koskaan muodostu ihan mun lemppareiksi juuri mallin takia… 🙂

 2. Kupit, ne on sitten tärkeitä!
  Minä pidän siitä, että voin vaihdella vaikka joka päivä. Mutta pitää niiden tuntua hyvältä kädessä, Teeman peruskupit on ihan liian tavallisia. Sitten taas yhdestä arctican valkoisesta vähän laakeammasta on tullut yllättävä lemppari. Kokokeltainen maailman hienoin ja paras, mutta täydellinen kahvikuppi olisi hakusessa.

  Hienoa tämä tämmöinen kuppianalysointi. : ) Ja ihania kupposia sinulla!

  • Niina, tärkeitä on! Minunkin tulee joskus vaihdeltua, varsinkin jos juon espressoa, niin pienempikin kuppi kelpaa silloin. Vähän riippuu juonko maitokahveja vai ihan mustana. Oispas kiva nähdä sunkin kokoelma! Ja tosi hieno blogi sulla!!

 3. Teetä Teema-mukista, kahville käy muutkin mukit. Suosikki ehkä kuitenkin Rörstrandin Filippa K:n mukit. Kahvikupit on käytössä oikeastaan vain kun kahvitetaan vieraita. Siivouspäivänä sain onneksi kuppivarastoa vähän pienemmäksi.

  • Nalle, kuulostaa kivalta! Mekin käytetään sellaisia pienempiä kahvikuppeja lautasineen yleensä vain kun on vieraita. On kiva kun välillä pääsee kunnolla kattamaan. Voisi sitä varmaan muutamista kupeista itsekin päästä eroon… 😉

  • Laura, kävinkin kurkkaamassa ne sun Arabiat ja ne on just sellaisia ihania, joita mun on vaikea vastustaa! 🙂 Mä haaveilen, että mulla ois mökki, jonne voisin keräillä ihan erilaisia kupposia, enemmän sellasta retro-osastoa. ..

 4. Hahaa, sokerikupit muistuttaa lapsuudenkodista, jossa aina säästettiin erinäisiä vaatekappaleita postilaatikolla käyntiä varten 🙂 “Nämä on vielä ihan hyvät postinhakukengät!” Nuo sinun kuppisi on kyllä huomattavasti esteettisempiä 🙂

  Silloin harvoin kuin teetä juon, kuppi on sellainen valtava 24h-ämpäri (eli -teemuki). Kahvia taas aina turkoosista Nipsu-mukista, josta taitaa kohta lähteä korva, kun siinä on särö ja se natisee välillä pahaenteisesti… 🙂

  • Tiia, postinhakukengät, hauskaa! 😀 Toi on varmaan vähän samaa osastoa, kuin mun hamstraamat huonommat t-paidat ja topit, joita säästän urheiluun. Hah! Ihan kuin mä urheilisin niin paljon, että oikein kasoittain tarvitsisin toppeja sitä varten… 😉
   Tee tarvitsee ämpärin minunkin mielestäni. Paitsi jos hienostellaan, niin sitten juon oikein fiinistä kupista lautasineen kaikkineen. Toivotaan, että Nipsu kestää!

 5. Hauska juttu!

  Minä juon kahvini vaihdellen eri Muumi-mukeista mielialan mukaan ja mökillä on sitten ihan tietty muki, mutta aika iso kahvikupin tulee olla. Hyllystäsi pilkistää ohut kiinalaistyyppinen sinivalkoinen kuppi – minun äidilläni oli sellainen teekuppina. Kahvikuppeihin liittyy enemmän nostalgiaa kuin muihin astioihin. Aikanaan vanhempien mökillä kaikki lapset taistelivat vanhasta ruusukupista, sillä se vaan oli se ainoa oikea.

  • Ume, minustakin kahvikuppi saa olla iso, varsinkin jos juo maitokahvia. Tuo kiinalaistyyppinen on kirpparilöytö, juurikin niitä pakko saada-kuppeja. Se on minusta niin kaunis, mutta en ole sitä voinut käyttää, kun on niin säröinen ja ohut. Tyydyn siis ihailemaan. Voihan siihen laittaa sokeria! 😉
   Ruusukupit on ihania! Mua harmittaa, että äiti antoi kokonaisen ruusuastiaston pois aikoinaan, kun en silloin huolinut. Nyt huolisin!

 6. Mä rakastan kaikkia kuppeja. Olisin aina ostamassa niitä lisää. Mutta meille ei mahdu, ei kertakaikkiaan enää yhtän kuppia. Nytkin osa on vintillä pahvilaatikossa. Kesällä jätin sydäntä särkien ihanat kupit ostamatta, jotka näin Toistossa, koska tilaa vaan ei ole. Byääh.

  • Katriina, onko mahdollista, ettei kupeille ole enää tilaa?! Vääryys! No mä voin tulla tonkimaan niitä teidän vintin pahvilaatikoita… 😉 Mä voisin tällä hetkellä jopa olla valmis luopumaan muutamista ei niin käytetyistä kupeista, jos saisin täydellisiä tilalle…

 7. Tästäpä sain hyvän aiheen, taidankin tehdä kuppipostauksen ja kertoa omistani. Sen jälkeen ehkä juomalasipostauksenkin. Astiat ne saavat kyllä astiafriikin kehräämään ja joskus jopa kiehumaan. Tykkään tutkiskella ihmisten asiakaappeja, tietenkin siis luvan kanssa, en minä kenen tahansa kaapeille säntäile. Minusta kokoelmat on niin kauniita ja miltei poikkeuksetta astiakaapit ovat hyvässä järjestyksessäkin ihmisillä, kun niitä ei tarvitse viikata tai silittää.

  • Tuikkis, joo, tee kuppipostaus! Odotan mielenkiinnolla! On niin hienoja jo nuo sinun peltipurkit. Kauniit astiat ovat kyllä niin arjen ilo. Ainoa asia melkein, joita annan itseni keräillä, sillä ovat kuitenkin käytössä koko ajan, eikä pelkästään kaapin täytteenä. 🙂

 8. Kivoja kuppeja 🙂
  Minä vaihtelen kuppia aina fiiliksen mukaan: joskus muumimukit oli kova juttu kahvimukirintamalla ja niitä vaihtelin usein, sitten oli joku vintagekuppi arabiaa ja englantilaista posliinia.. ja nyt löysin kirpprilta japanilaisia kuppeja niin nyt semmoisesta tuli mun lemppari 🙂 kunnes lemppari taas vaihtuu..
  kovin kauaa en samaa kuppia jaksa käyttää.. mutta on se hienoa kyllä jos on semmoinen ikuinen lemppari jota käyttää.

  • A kiss, siinä sen näkee, että kuppeja ei voi olla liikaa, koska niitä tarvitaan jokaiseen fiilikseen! 😉 Japanilaiset kupit kuulostaa ihanilta. Minullakin lempparit vaihtelee, mutta nyt on KoKot olleet käytössä jo pitkään.
   Hei, mulla on jo ikävä sun postauksia! 🙂

 9. Suloisia tosiaan! Hauska analyysi ja tosiaan, on minullakin eri kupit eri juomille. Kahvin juon 24h kupista, koska siihen mahtuu tarpeeksi maitoa (paljon!) Kaakaon juon muumimukista, vähän fiiliksestä riippuu minkälaisesta. Ja kuumat mehut isosta Taika-mukista 🙂 Tarkkaa puuhaa on.

  • Jutta, hauskaa että melkein kaikilla on tosiaan eri kupit eri juomille ja fiiliksellä valitaan. Huomaa siis, että tee-ja kahvihetket ovat tärkeitä, tunnelmallisia hetkiä. Mahtavaa! Mä muuten ehdottomasti joisin kanssa kaakaon muumikupista. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s