Mikä päivä! / What a day!

sunday-breakfast-3

Eilen oli ihan tavallinen päivä, paitsi että se tuntui jotenkin erilaiselta. Kaikki meni putkeen, siis ihan kaikki. On nimittäin kivoja päiviä ja vähän vähemmän kivoja. Yleensä kivoja, mutta joskus jopa täydellisiä. Eilen illalla sanoin ääneen, etten toivoisi tämän päivän koskaan loppuvan. Kaikkihan on kuitenkin omasta mielentilasta kiinni ja päivä on juurikin sellainen kuin sen toivoo olevan, mutta eilen taisin olla hyvin vastaanottavainen hyvälle ololle. Viikko oli pitkä ja työntäyteinen, joten olin hyvin onnellinen tyttö, kun sain nukkua niin pitkään kuin huvitti ja herätessäni aamiainen oli jo valmiina.

sunday-breakfast-2

Aurinko paistoi kirkkaasti ja koska joku sääheppu oli ennustanut sen jäävän viimeiseksi lämpimäksi päiväksi tänä syksynä, päätimme lähteä aamiaisen jälkeen ulkoilemaan ja kuvaamaan syksyistä Helsinkiä. Kamerat olalla kävelimme kohti Katajanokkaa ja nappasimme kahvit lempisunnuntaikahvilastamme Johan & Nyströmiltä.

johan-nystrom-1

johan-nystrom

Katajanokkaa kierreltyämme ehdotin retkeä Suomenlinnaan. Lauttaa odotellessa kiersimme viimeisen päivän silakkamarkkinat ja mahtavat purjelaivat kannelta kannelle.

suomenlinna-11

pink-wall

suomenlinna-3

suomenlinna-5

silakkamarkkinat-7

silakkamarkkinat

Suomenlinnassa oli niin idyllistä, että taisimme molemmat vähän seota. Päivä oli yhtä huokailua ja ihastelua. Kotiin palatessmme saimme kutsun poikaystävien vanhempien luokse syömään, joten vältyin vielä ruoanlaitoltakin koko päivän.

pink-sky-1

Joskus (usein) sitä on vain niin onnellinen siitä, että aurinko paistaa, kahvi on hyvää, taivas on upea, puut värikkäitä ja on vapaapäivä. Kuukauden ihmeellisen ankeilun jälkeen tuntuu, että yksi täydellinen sunnuntaipäivä sai jonkun pysyvämmän muutoksen aikaan.

10 thoughts on “Mikä päivä! / What a day!

 1. Olen ollut niin samanlaisissa fiiliksissä että meinaan ihan pakahtua. Kaunis taivas, jalokivenlailla hohtavat lehtipuut, aurinkoiset päivät, mitä sitä muuta ihminen hyvän päivän alkuun tarvitseekaan? Nyt tosin huomaa että puut ovat varisuttaneet lehtiään ahkerasti joten kohta on tiedossa se harmaa ja ankea aika ennen joulun iloa. Onneksi on sinun blogi, täältä löytää AINA väriä ja iloa 🙂

  • Hietzu, kuvailitpa ihanasti! Juuri niin, eipä sitä sen kummempaa tarvitse. Luonto on kyllä paras inspiraation lähde ja onnellisuuden tuottaja. 🙂 Ja KIITOS, toivotaan, että väriä löytyy niinä harmaina ja ankeina aikoinakin….lupaan yrittää parhaani! 😀

 2. Ihan mahtavia värejä noissa kuvissa! Suomenlinna on tosiaan ihana. Jos et vaihda blogin nimeä An even cosier homeksi, Cosy Sunday vois olla hyvä vaihtoehto. 🙂 Sun sunnuntaipostaukset on niin kivoja.

  • Hosuli, hei kiitos hyvästä nimi-idesta! 🙂 Blogin nimi varmaan tulee oikeastikin vaihtumaan tuossa marraskuun aikana, mutta katsotaan miksi. 😀 Sunnuntait on kyllä mun lempipäiviä, niissä on sellaista rauhaa, jota soisi osaavan suoltaa muihinkin päiviin…

  • Laura, toivottavasti paistaa, että pääsisit tekemään retken Suokkiin! Siellä on kyllä ihanaa mihin vuodenaikaan vaan, kunhan vain muistaa varustautua lämpimästi. Sunnuntaina oli kyllä ihmeellisen lämminkin, ei tuullut niin kuin yleensä.

 3. Samat sanat. Kauneutta kaikkialla ja henkeäsalpaavia värejä – ei toivoisi sen koskaan loppuvan ja kuitenkin tiedämme, että tästä se syksy kohta alkaa, ehkä saamme voimaa näistä väreistä kestää pitkän ja pimeän loppusyksyn.
  Talvihan taaas on hienoa aikaa.

  Onko kahvilassa todella noin ihanat värit nyt? Täytyypä mennä katsomaan.

  • Ume, juuri mietin tänään, että hassua, että pitkä talvi on vasta edessä. Voi kun nyt alkaisikin kevät! Talvi on kaunista, jos on valkoista ja aurinkoista. Harkitsen vakavasti silti kirkavalolampun ostoa.

   Kahvilassa oli kivan värikkäät tuolit ulkona ja sisällä niin monta ihanaa sisustuslehteä, että vähän jäi kismittämään, ettei jäätykään sinne uppoutumaan. Ehkä ensi sunnuntaina!

 4. Aivan upeita kuvia! Ihanat värit ja tunnelmat välittyvät katsojalle. 🙂

  Sunnuntait on kyllä ihania päiviä! Joskus teininä ne olivat kurjia, sillä silloin oli väsynyt ja huonovointinen ja surkutteli tulevaa kouluviikkoa. Nykyään ne ovat ihanimpia päiviä viikossa. Niin sitä ihminen muuttuu matkan varrella. 🙂

  Oi, nimenmuutos tulossa, jännää! Mäkin olen miettinyt moista omalla kohdallani, sillä en ole tähän mun blogin nykyiseen nimeen tyytyväinen.

  • Kiitos Annika! Muistan kanssa ne sunnuntaiahdistukset ja myös hartaan perjantain odotuksen. 😉 Nykyään työskentelen ihan miten sattuu, joten olen aina vähän päivistä sekaisin. Mutta sunnuntain pyhitän rauhoittumiselle, ulkoilulle ja kaikille kivoille jutuille. 🙂

   Juu, minuakin jännittää, että minkä nimen blogi saa…ajatuksia toki on, mutta katsotaan! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s