Keittiössä on parhaat bileet / The best parties are always in the kitchen

keittiopileet3

Löysin kuva-arkistosta hauskan kuvan kesältä meidän keittiöstä. Pakenimme rankkasateen yllättäessä piknikiltä meille suojaan ja jatkoimme sisäpiknikillä. Olemme naureskelleet jälkeenpäin sitä, että oli koti kuinka tilava tahansa, niin vieraat viihtyvät aina parhaiten keittiössä ja vielä lattialla istuen! Tämän vuoksi juhlia ja kaikenlaisia ihania illanistujaisia pitäisi järjestää useammin ja kutsua ystäviä syömään viikollakin, sillä tunnelma ei ole tilasta, tuoleista tai samanlaisista astioista kiinni. Tai siitä onko kotona siivottu. (Muistutan itseäni.) Huomaamme usein juhlia järjestäessä, että kahvikuppeja tai haarukoita ei ole tarpeeksi (Huom! Voin sittenkin hamstrata lisää kuppeja!), mutta hätä keinot keksii ja astioita voi hyvin käyttää luovasti ja yhdistellen.

Järjestättekö te paljon juhlia, teekutsuja, illallisia, brunsseja yms. ystäville kotona?

valojohto

valot-ikkuna-1

Olen monena iltana tihrustanut hämärässä keittiössä ja harmitellut syksyn tuomaa pimeyttä, sillä kesällä keittiömme tulvi valoa myöhäiseen iltaan asti. Sain kesällä Vihreän talon kesäjuhlista Sähkötalon lahjoittamana nuo kovin suositut valot ja nyt olen niin fiilistellyt niiden tehokkuutta. Tarvitsisin tuollaiset joka huoneeseen. Kirkasvalolamppukin on vakavasti harkinnassa….

21 thoughts on “Keittiössä on parhaat bileet / The best parties are always in the kitchen

 1. pyydän ystäviä kotiini teelle/syömään mielelläni, mutta pieni yksiö ja vähäinen astiamäärä rajoittavat vieraiden kutsumista, mutta ihan muutaman kaverin kanssa onkin kivempaa.

  • Tea, minustakin on kivaa nähdä pienellä porukalla. Silloin tulee juteltua enemmän, mutta välillä on hauskaa pitää isojakin juhlia. Pienessä yksiössä on usein ne parhaimmat juhlat ja yllättävän paljon sitä saa mahtumaan ihmisiä kahteenkymmeneen neliöönkin! Nimim. Kokemusta on. 🙂

  • Ravenwaves, tuu vaan! Kunhan et vie mintunvihreitä tikkaita! 🙂 Mä en ehkä koskaan voi muuttaa tästä, koska tikkaat ei ole meidän. Mä varmaan varastan ne.

 2. Meillä harrastetaan aivan liian vähän kekkereitä. Osaltaan johtunee siitä että olemme vielä suhteellisen uusia tässä kaupungissa (nyt kolme vuotta) ja aikuisiällä uusia tuttavuuksia on vaikeampi solmia.. Tilaa meillä kyllä olisi! Ja keittiökin lähtee kohta remonttiin..

  • Merja, ymmärrän hyvin. Meillä taas olisi hyvinkin mahdollisuus kutsua useinkin ihmisiä kylään, mutta tehdään sitä ihan liian vähän. Koitetaan aktivoitua enemmän, varsinkin näin talven korvilla. Teillä on niin mielettömän ihana koti, että sinne soisi monia kekkereitä. Oltaispa naapureita! 🙂 Tai voit olla ehkä onnellinen, ettei olla, koska olisin jatkuvasti koputtelemassa oveen. 😉
   Keittiöremppa kuulostaa kiinnostavalta!

 3. Tuonne, tuonne, tahtoo! Sama homma täällä, olkkarissa lääniä vaikka kuinka, mutta aina porukka ahtautuu keittiöön. Kuka istuu missäkin jakkaran nurkalla tai lattialla, mutta siellä vaan on aina rattoisampaa!

  • Maire, niin se vain menee! Monesti tunnelma latistuu siinä vaiheessa, kun siirrytään olohuoneeseen (tai baariin :D) tai jos on tosi paljon ihmisiä, niin eri huoneisiin muodostuu pieniä ryhmiä ja se on tylsää, kun ei voi jutella kaikkien kanssa yhtäaikaa. 🙂 Mutta keittiössä on ne parhaat bileet.

 4. Huippukiva kuva! Meillä on just tulevana viikonloppuna brunssi kavereille kotona. Oon aika innoissani siitä. 🙂

  Nuo valot on tosi hienot. Kirkasvalolamppua tai oikeastaan semmoista herätys-/sarastusvaloa olen harkinnut joka talvi, mutta vielä en ole saanut ostettua. Katsotaan, joko se tänä talvena alkaa tuntua välttämättömältä.

  • Hosuli, oi ihanaa, uskon että oot innoissasi! Kotibrunssit on parhaita!
   Sama juttu, harkittu on jo useampana talvena, mutta sitten on kuitenkin aina selvitty ilman. Olen kuullut positiivista palautetta kirkasvalolampun omistavilta, joten se kyllä kiinnostaa. Harmi kun ne on vaan niin isoja ja rumia. 🙂
   Sis.Deli kahvilassa oli ainakin viime talvena kirkasvalolamput kahvilan pöydissä…ehkä pitää mennä sinne istuskelemaan aamuisin. Solar joogaakin harrastin viime vuonna, kaikkea pitää yrittää… 🙂

 5. Mielelläni kutsuisin useammin ihmisiä kyläilemään, mutta ystävät asuu ympäri Suomea ja osa ulkomaillakin, niin pitää kuukauden, kahden varoitusajalla suunnitella juttuja. :/ Spontaanit tapaamiset on kuitenkin parhaimpia! No, kuukausi sitten laitoin kutsut menemään ja ensi kuun puolessa välissä onkin Halloween-pikkujoulut!

  • Nelly, voih, tiedän tuon suunnittelun! Minullakin asuu ystäviä eri kaupungeissa, muutama ulkomaillakin ja se on ihan väärin. Miksei kaikki läheiset voi asua samassa kaupungissa?! 🙂 Toisaalta on ihanaa ja virkistävää päästä vierailemaan ystävien luona muualla. Hei mahtavaa, että järjestät pikkujoulut, hyvä!

 6. Harvemmin tulee vietettyä mitään illanistujaisia, ja se on kyllä harmillista. Jotenkin sitä vaan viikot soljuu eteenpäin ilman että tulee pidettyä yhteyttä ystäviin muuta kuin facebookissa. Toisaalta, tässä osa-aikamaalaisuudessa on vielä niin paljon totuttelemista (hei, vielä vuosi sitten me oltiin joka viikonloppu baarissa!) että eiköhän tilanne muutu. Ostettiin meidän kakkoskoti myös sitä ajatellen, että kaikki kaupunkiorvot frendit ovat sinne aina tervetulleita 🙂

  • Enne, tuttu tunne varsinkin näin talven kynnyksellä! 🙂 Viikot todellakin vain vierii ja töistä päästyä sitä on ihana vaan mennä sohvalle viltin alle, kuin lähteä ulos tapaamaan ihmisiä.
   Oi kakkoskoti, luksusta ja hyvä ajatus takana! Me ollaan myös ajateltu, että nyt kun on kerrankin tilaa, niin pitää hyödyntää se ja kutsua usein ystäviä kylään. Tässä pitäisi vielä kyllä petrata. 😉

 7. Pingback: Keittiölempeä/ Kitchen love | Cosy home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s