Syyskoti / Fall at home

kutimet

En huiputtanut teitä sen käsityökerhon kanssa. Siinä se valmistuu, ainoa asia jonka osaan kutoa tai virkata, kaulaliina. Tai jotain muuta suoraa pötköä, kuten säärystimet. Ystävä neuvoi tietysti noiden palmikoiden kanssa. Käsialani on mahdollisimman löysää, isoilla puikoilla, nopeasti hosuen. Näkisittepä ystäväni, joka kutoo maailman ohuimmilla puikoilla upeasta, superohuesta merinovillalangasta jotain himskatin pientä piiperrystä kuvioneuleineen, kirjan ohjeita seuraten. Ja kiroilee, kun tulee virheitä. “Tään käsityökerhonhan piti olla RENTOUTTAVAA?” Siksi kai siihen tarvitaankin välillä portviiniä ja suolakurkkuja.

kirja-ja-leipa

kanerva

olohuoneessa

kaulaliina

kanerva-1 

Ikkunalaudalle oli ilmestynyt komea kanerava, kiitos tämän talouden viherkasvivastaavalle. Nyt kuppi teetä ja ulos, aurinko paistaa.

12 thoughts on “Syyskoti / Fall at home

 1. Tuota sinapinkeltaista kaipaan juuri omaankin kotiin. Täydellinen syksyväri. Mä olen pötkön kutoja myös. Tai, no sukatkin onnituu kyllä, mutta siihen se sitten jääkin.

  • Miia, sinapinkeltainen on kyllä ihana syysväri, sekä kotona että vaatteissa. Tummanvihreää, viininpunaista ja tummansinistä voisin kanssa kutoa, mutta jotenkin käsi nappaa aina niitä pastellisia keriä. Harmaa lankakerä on myös odottamassa. Hei, sukat on jo tosi hyvä!

 2. Moikka!
  Älkää väheksykö pötkön tekemistä. Tuostakin voi tehdä vaikka tyynyn, peiton, pipon, … Eli pötköt kunniaan Tosi kaunis väri ja siistiä jälkeä ;o)

  Topukka

  • Topukka, no sinäpä sen sanoit! Pötköstä on moneksi! 🙂 Kiitos! Juuri loppui lanka ja pitääkin lähteä etsimään tuota väriä lisää…

 3. Hei jee kässäkerhossa yksi superpuoli on juuri tuo että saa apua silloin kun sitä tarvitsee – vaikka joka kerta! 🙂 Aina joku tietää miten joku tehdää tai osaa auttaa päätöksissä että miten edetä 🙂

  • Taru, totta, ihan mahtavaa! Mulla oli aluksi haastavaa pelkkien palmikoiden kanssa ja Anna joutui kokoajan auttamaan. :)Mut nyt se onkin iisiä! Toivotaan, että muidenkin juttujen kanssa menee niin. Kivaa oppia uutta!

 4. Kerrassaan upea neule! Meillä on sama mieliväri näin syksyllä. Kumpa minäkin pääsisin alkuun. Mutta minä se vain jatkan kirjahyllyn kanssa puurtamista. Miksi ihmisen pitää haalia niin paljon kaikkea ympärilleen?

  • Ume, kiitos! Tuo väri on kyllä ihana ja lempparini aina vaan. Muistankin, että sulla on joku ihana huivi ja neuletakki samassa värissä. 🙂
   Tsemppiä kirjojen kanssa!

 5. Ylä-asteen pakollisella tekstiilityön kurssilla en saanut koskaan viimeisteltyä edes sitä yhtä pirun villasukkaa, siispä pysyttelen suosiolla kaukana puikoista ja ihailen lumoutuneena heitä, jotka osaavat. Ja saahan niitä villasukkia kirppariltakin 😉

  Upea kanerva, mistä noin isoja yksilöitä edes löytyy? Vai sekoitanko nyt callunaan, eikös niillä ole kuitenkin jotain tekemistä toistensa kanssa? Tekstiilitaiteilijan lisäksi ei taida myöskään hortonomin ura olla meikällä ihan listan kärkipäässä, jos uutta ammattia pitäisi lähteä hankkimaan 😀

  • Enne, mä tein kouluaikana kyllä sinnikkäästi villasukat ja jopa neuletakin! Niistä tuli ihan valtavat, molemmista. Villasukat oli varmaan kokoa 56 ja neuletakin hihat roikkui polvissa. 😀 Pidin sitä silti!
   Mä oon yhtä hyvä hortonomi kuin säkin, eli en osaa sanoa. 🙂 Luulen kanssa, että tuo on se calluna ja se löytyi ilmeisesti Stockalta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s