Lintuja ja laatikoita / Birds and boxes

maljakko

Meillä lentelee seinillä paljon lintuja siihen nähden, että olen hieman lintukammoinen. Juontanee juurensa jo lapsuudesta, kun ihailemani joutsen tuli varastamaan minulta munkin, ihan tuosta noin vaan pisteli poskeensa ja häipyi. Traumahan siitä jäi. Sen jälkeen olen muutaman kerran joutunut luopumaan jäätelöistä lokkien toimesta ja siihen vielä muutamat läjät päähän, niin johan on linturakkaus kaukana. Sen sijaan kaukana liitelevät linnut ovat kauniita ja lokkien kirkuna merellä kuulostaa piinaavan sijaan ihanalta.

Lintukortit sen sijaan viehättivät ensisilmäyksellä. Ne löytyivät Suomenlinnan Café Jääkellarista. Samoihin aikoihin iskin silmäni myös vanhaan, haaleansiniseen maljakkoon Mariankadun Olkkarissa. Laatikoissa säilytetään kaikkea maalaustarvikkeista valokuviin, koruihin ja taskuliinoihin.
lintukortit

kaapin-paalla

10 thoughts on “Lintuja ja laatikoita / Birds and boxes

 1. Haa!
  Jonkinasteinen lintukammo minullakin. Pienenä äiti pelotteli, että pulut levittävät tauteja ja niistä on pysyteltävä kaukana ja eikö meidän talomme pihalla joku ruoki puluja, niin että niitä on haitaksi asti. Eilen talitiainen lensi avoimesta keittiön ikkunasta sisään – onneksi osasi itse ulos melko pian.

  Mutta kuvissa ja tekstiileissä ne ovat upeita ja hellyyttäviäkin. Hauska kirjapinokortti teillä – minulla on sattumalta samanlainen ja saan siitä innstusta kirjahyllyn/ hyllyjen krsimiseen ja siivoamiseen.

  • Ume, jos lintu lentäisi meille sisään en tiedä mitä tekisin…luultavasti laittaisin kädet pään suojaksi, huutaisin ja piiloutuisin vaatehuoneeseen. 🙂 Toivon lintujen puolesta, etteivät lennä meille.
   Linnut ovat kyllä kauniita. Ja kirjapinot. 🙂

 2. Linnut ovat kyllä upeita ja kivoja katsella, mutta tosiaan vähän matkan päästä. Jos mikä tahansa siipiveikko tulee liian lähelle niin johan alkaa ahdistaa. Joutsenet, kurjet ja sorsat ovat lemppareitani 🙂 Tuollaisista lintukorteista tykkäisin minäkin, tulee mieleen von Wrightin veljekset.

  • Hietzu, Samaa mieltä! Minäkin tykkään kurjista ja joutsenista, huonosta joutsenkokemuksesta huolimatta. 🙂 Lintukortit olivat mielestäni niin kauniita, että näin ne heti seinällä.

  • S-A, kiitos! Mustavalkoisista kuvista isompi on Marianna Uutisen näyttelykutsukortti, nappasin sen Galerie Forsblomin näyttelystä ja pienempi on lahjaksi saatu postikortti.

 3. Linnut on kyllä jänniä. Minulla ei edes ole mitään kammoa tai traumaattisia kokemuksia, mutta kyllä silti isompi parvi lentelemässä pään yllä saa aikaan hitchcock-maisia tunnelmia 🙂

  • Jutta, ois mahtavaa saada joskus kuvattua lintuparvi jossain puistossa, se on hienon näköistä ja tosiaan tulee vähän spooky-olo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s