Joulutunnelmaa kotona / Looking for a Christmas mood

tuikut

Olen niin onnellinen, että olen vihdoin päässyt joulun odotuksen tunnelmaan. Mietin, että mistä se syntyi ja tajusin, että ihan vain rauhallisuudesta ja olemisesta. Nämä muutamat vapaapäivät tekivät todella hyvää harhaileville ajatuksille, väsymykselle ja rauhattomalle mielelle.

Olen oikeasti todella huono (lue:laiska) kaikenlaisessa kivassa askartelussa ja koristeiden väkertelyssä ja ihaillen olen lueskellut muiden innovatiivisista joulupuuhasteluista. Päätin, että tyydyn onnellisesti vain pitämään huolen siitä, että punaviiniä on aina varastossa ja ympäriltä löytyy riittävästi naposteltavaa, eli suklaata, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja sen sellaista. Juustot ja keksit ovat plussaa.

ranta

jouluherkkuja

kavyt

katajanokka-2

tuikut-1

Talouden toinen osapuoli ei innostu siitä, että haluaisin polttaa jatkuvasti kynttilöitä joka huoneessa ja sainkin jo alkusyksystä lahjaksi sekä soija-että mehiläisvahakynttilöitä. Harmi vain, että soijatuikkuja on hankalampi löytää. Vinkkejä?

ikkuna

Oletteko te löytäneet jo joulutunnelman? Niin ja aiotteko hankkia kuusen? Tänä vuonna olen kahden vaiheilla… olisihan se kiva, mutta viime vuoden kuusi varisteli niin paljon, että ei uskaltanut melkein hengittääkään päin.

I’ve been waiting for a Christmas mood and finally I think I found it. It only took a  few days away from work and I feel like a new person. I’m not really good at making all kinds of nice handicrafts and decorations so I decided that I’m happy with always having some red wine in the house and snacks like chocolate and peanuts at hand.

The only question left: to get a Christmas tree or not? Last year our tree dropped so much needles that I hardly dare to breath near it.  

8 thoughts on “Joulutunnelmaa kotona / Looking for a Christmas mood

 1. Minä en ole vielä sitä ihanaa joulun rauhaa löytänyt vaikka joulua olenkin jo fiilistellyt. Kynttilöitä poltetaan ja jouluradiota kuunnellaan. Siinä välissä yritetään selvitä koulutehtävien deadlineista.

  • Hietzu, joulutunnelma on vaikeampi löytää, kun ei ole yhtään luntakaan, mutta kynttilöiden polttelu ja jouluradion kuuntelu kuulostaa ihanalta ja rauhoittavalta! Tsemppiä dediksiin ja kohtahan se joulu onkin jo täällä ja saadaan viimeistään rauhoittua! 🙂

 2. Joulutunnelma on vielä vähän hakusessa, johtuuneko sitten täyteen ahdetusta työkalenterista, jossa vapaata seuraavan kerran perjantaina 20.12. heti klo 17 jälkeen…Täysillä joulua päin ja niin edelleen, onneksi sitten saakin viettää 1,5 viikkoa vapailla, oi onnea! Päätin myös ihailla askarteluja ja joulutouhuja muiden blogeista ja keskittyä mainitsemiisi olennaisuuksiin 😉

 3. Enne, no ymmärrän…vähän sama minullakin. Töitä on sen verran paljon, että täytyy koittaa löytää aikaa joululahjoille ja vaikka mille. Mutta kohtahan me päästään nauttimaan lomasta! Mulla on kanssa viikko joululomaa…sitä odotellessa! 😉

 4. Soijatuikkuja minäkin kaipailisin. Kerran olen nähnyt niitä jossain, mutta olivat suolaisen hintaisia… Pitää pitää silmät auki.

  Suloiset nuo sun Kastehelmi-kipot rinnakkain. 🙂 Meillä on vain vihreä, ja se oikeastaan tarvitsisi seuralaisen.

  • Hosuli, mä löysin soijatuikkuja Ekolosta, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut ostaa. Ne maksoi muistaakseni 8 €, oisko ollut 12 kappaletta. Ei se nyt tavallaan oo paha hinta, mutta kun ne tuikut kestää vaan yhden illan….hmm.
   Tykkään kovasti noista Kastehelmi-kipoista. Tuon “ruskean” välivärin ostin Iittalan lasimuseon kaupasta ja sinisävyisen olen saanut blogilahjaksi Iittalalta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s