Kuvaamista harmaana päivänä / Grey day photography

keittio

Päätin jo eilen illalla, että tänään herätessäni annan vihdoin aikaa blogille ja kuvaamiseen, kun on mukavasti vapaapäiviäkin. No, aamu tuli, mutta koti oli yhtä pimeä kuin illalla. Siinä sitten aikani murjotettua ja sadateltua päätin kaivaa jalustan esille ja kerrankin kuunnella poikaystävän neuvoja kuvien ottamiseen hämärässä. Innostuinkin sitten harjoittelemaan ja kuvaamaan pari tuntia. Mutta sanonpa vaan, että kyllä se hieman syö spontaaniutta ja inspiraatiota, kun ei enää voikaan kuvata fiiliksellä hetkessä, vaan yhden kuvan ottamiseen tarvitaan kauhea säätäminen. Onneksi ollaan kuitenkin jo niin pitkällä, että päivät alkavat vähitellen valostua!

aamiaisella-2

teepannu

aamiaisella

Kuten väreistä näkee, keskimmäiset kuvat olen ottanut keinovalossa ja koittanut parannella photarilla. Muut olen kuvannut jalustalla ilman valoja, eli hyvin hämärässä itselaukaisijalla, ISO 200:lla. Käytättekö te jalustaa näin talvella vai miten kuvaatte?

Olen ottanut tämän talven suhteellisen hyvin, näin henkisesti (tuplamäärällä d-vitamiinia, sinkkiä, omegoja ja hengitysharjoituksia), mutta haaveilen kyllä alati etelänmatkoista. Lupaan kuitenkin, ettei blogi jää enää unholaan valonpuutteen vuoksi, sillä aamuinen kuvailu valoi vähän uskoa siihen, että valoa voi sittenkin huijata kuviin jalustan avulla, kun vain viitsii ja ehtii nähdä vähän vaivaa!

Yesterday I decided that in the morning I will give some time to this blog and taking photographs because I have a few days off. But today I woke up and it was as dark as it was in the evening. How disappointing! But then I finally decided to listen to my boyfriend’s advice to use a tripod to combat the darkness. In the end I was quite happy and practiced almost two hours with lights and stuff. 

I still think it’s not so inspiring to use this much effort to photograph because I like to my blog posts to be spontaneous. Or maybe I just need to change my attitude and take this darkness as a challenge to become a better photographer.

Well, in any case, I promise I will try to blog more with the power of d-vitamins and a positive mind.

11 thoughts on “Kuvaamista harmaana päivänä / Grey day photography

 1. Minä vasta harjoittlen uuden järkkärini käyttöä.
  Joka tapauksessa, aina ilman salamaa.
  Hyvä tunnelma taas sun kuvissa, pitänee kaivaa jalusta varastosta…

  • Sarp, kivaa, että olet saanut uuden kameran! Tuntuu, että minullakin on edelleen opeteltavaa järkkärissäni, vaikka se on ollut minulla jo vuosia. Jalustaa voin kyllä suositella. Mahtavaa, että se luo kuviin valon.

 2. Hyviä kuvia olet saanut! 🙂 Samoin aina ilman salamaa ja jos vaan suinkin jaksan, niin jalustan kera. Bloggaus on kyllä monin verroin tuskaisempaa näin sydäntalvella, kaikki päivät kuluu töissä ja luonnonvalo tuntuu karkaavan ulottumattomiin.

  • Kaisa, kiitos! Juu, salamalla tulee ihan kaameita kuvia. 🙂 En tajua miksi en ole aiemmin ottanut jalustalla, tai noh, laiskuutta vain. Täytyy kuvailla aina varastoon kaikkea mahdollista, silloin kun iskee inspis!

 3. Kyllä, jalustalla joudutaan kuvaamaan täälläkin. Masentaa tämä hämäryys ja lumettomuus. Tää tahtois lunta ja pakkasta! Hyvältä kotikuvasi näyttävät ja inspiroivat ainakin minua 🙂

  • Hietzu, lumi ja pakkanen kyllä auttais! Vaikka oon ollut kyllä tyytyväinen, kun on ollut niin lämmintä. Sade ja harmaus vaan saa ankeaksi. Vaihdoin takaisin syystakkiinkin, kun hikoilin toppatakissa!
   Kiva kuulla, kiitos!

  • Tanja, sulla on aina hyviä kuvia! Mullakin ois lisäsalama, mutta en oo koskaan sitä oikein osannut käyttää….ehkä pitäis joskus koittaa. Mutta onneksi nyt innostuin tuosta jalustasta. 🙂

   • Heh, siitä on kiittäminen hyvää kameraa ja kai tässä ajan myötä on jotain oppinutkin 😀 Lisäsalaman käytössä en itsekään ole mestari, mutta on sitäkin vähän oppinut käyttämään. Sisäkäytössä kävisi kyllä ihan sellanen halpisjalustakin, pitänee jossain vaiheessa hommata uusi. Ja tosiaan kevättä kohden!

 4. Ihan kamalaa kuvata tähän vuoden aikaan ilman jalustaa! Mulla ei ole jalustaa VIELÄ. Ja kamerakin on vanha kämä, siksi kuvien ottaminen on aina kauheaa säätöä ja värien korjailu vielä enemmän säätämistä. 😀 Ensi vuoden alussa on hankinnassa sekä jalusta, että parempi kamera. Nyt kuvaan välillä ISO 1600:llakin kun valo ei vaan tahdo riittää, eikä kädet pysy tarpeeksi vakaana.

  • Johanna, ihanaa, jos saat uuden kameran ja jalustan! Mulla on ystävän vanha jalusta käytössä, ihan sellainen kevyt ja edullinen, mutta toimii oikein mainiosti sisätiloissa. Suosittelen! Joo, aikamoista photarointia ollut, mutta itseasiassa huomasin, että tänään oli jo valoisampi päivä, kuin eilen, joten kyllä tämä kohta iloksi muuttuu ja päästään taas kuvaamaan valoista kotia! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s