Uusi kotitoimisto / A new home office

string-hylla

Uusi kotitoimisto päätettiin pystyttää makuuhuoneeseen, koska siellä oli jo ennestään pöytäkone. Ei varmaan ole ihanteellisinta nukkua samassa huoneessa, jossa työskentelee, mutta koneelle on aina vähän hankala keksiä järkevää paikkaa, varsinkin jos sen haluaisi piilottaa johonkin. Ehdotin, että käännetään pöytä ikkunan eteen pitkittäin ja mahdutetaan molempien koneet samalle pöydälle. Ratkaisu onkin ihan hauska ja toimiva (ainakin niin kauan kuin Erno kestää että hölötän ja tuijottelen kun työskennellään vastakkain).

desk-3

Johtokasat pitäisi piilottaa johonkin, mutta niitä on niin paljon, että se tuntuu mahdottomalta. Työtuolit ovat edelleen etsinnän alla ja pöytäkin on aikamosta toimisto-lookkia, mutta näillä mennään nyt!

mags

tyopisteet

lamp

We decided to set up my new home office in the bedroom because Erno’s table computer was there already. I suggested that we move the table in front of the window and fit both computers on the same table. That works quite well I think. As long as he stands my chatting and staring as we work opposite each other.  

We are still looking for nice chairs and also some solution for the cables would be nice. 

Advertisements

15 thoughts on “Uusi kotitoimisto / A new home office

 1. Ikkunan edessä on kiva seurata kevään etenemistä ja odotella inspiraatiota (työn tekemiseen).
  Teidän makuuhuone on niin tilava, että työpöytä ei tunnu missään! Jossain oon nähnyt sellaisia johdonpiilotusboxeja. Olikohan Johtoilla?

  • johtojemma.fi on sivusto, josta löytyy niitä bokseja. 🙂 Iteläni on yksi, ihan loistava!

   Mulla on kaameat angstit just tota “työpiste makkarissa” -ratkasua kohti. Oon tosi tarkka siitä, että saan tarpeeksi hyvät unet, joten minkäänlaisia ylimääräisiä sähkölaitteita en meidän makkariin huoli. Aiheuttaa toki pientä pähkäilyä tilajärjestyksessä, mutta eiköhän se onnistu!

   • June, kävinkin tsekkaan ja tuollainen boksi ois mainio! Mietin vain että näyttääkse silti hassulta, jos sen sisään menee kerrallaan jotain seitsemän johtoa? 😀 En käsitä miten yhdestä tietokoneesta voi lähteä niin monta. Harkitsen tuota vakavasti jokatapauksessa!

    Ymmärrän sua hyvin! Mäkin inhoon, jos on jotain hurisevia laitteita makkarissa tai jos toinen selaa kännykkää sängyssä. 😀 Koneet kuitenkin tietty sammutetaan yöksi, joten ei niistä sen kummemmin haittaa ole ollut, jos esteettistä ei oteta huomioon.
    Ois mahtavaa jos työtilan sais erilliseen huoneeseen. Se ois mahdollisempaa, jos ois vaan yks kone, eikä molemmilla omia…
    Tsemppiä järjestelyyn!

  • Nalle, ikkunan edessä on kyllä kivaa työskennellä valoisina päivinä, mutta huomattiin, että näpit jäätyy! Sen verran vetää noista ikkunoista. 🙂 Ehkä ei tule sitten liian pitkään näpyteltyä, tai on vähän väliä käytävä keittämässä teetä.
   Täytyypä tutustua noihin johdonpiilotusbokseihin!

 2. Toimivan oloinen pöytäratkaisu! Oletko miettinyt pöydän päähän vaikka jotain kevyttä ja hyvännäköistä sermiä tms. tuomaan vähän eroa makkarin ja työhuoneen välille? Johtokaaos on kyllä yksi kinkkisimmistä (ja ärsyttävimmistä) asioista sisustuksessa!

  • Enne, sermi vois muuten olla hyvä ratkaisu, mutta pelkään, että se peittäis liikaa kivaa ikkunanäkymää, jos katsoo makkariin eteisestä päin. Samoin kävi, kun pöytä oli aluksi tosin päin ja siinä kaksi konetta, niin näkymä oli aika kaamea. 🙂 Ihanne kyllä olis, jos ois joskus erillinen työhuone. Voipi olla että työpöytä vielä vaihtaa paikkaa, kun huomattiin että ikkunan edessä on tosi kylmä työskennellä. Katsotaan!
   Miksi johtoja pitää olla miljoona?

 3. No totta,onhan tämä käytännöllisempi kuin edellinen, myönnetään. Meillä on vähän samantapainen tratkaisu, mutta joudutaan molemmat istumaan pöydän samalla puolella kun tilat ei anna muuten periksi. Haaveena olisi jos voisi vaihtaa järjestystä jotenkin niin että oltais noin vastakkain, olisi enemmän tilaa työskennellä.

  • Hietzu, on kyllä mukava kun nyt mahtuu oikeasti työskentelemään. Saa vaan nähdä kyetäänkö olemaan tällä järjestelyllä kauan, kun ikkunasta vetää niin paljon, että kädet jäätyy. 🙂
   Välillä on kyllä vaikea vekslata kalusteita edestakaisin löytämättä järkevää ratkaisua…

 4. Pingback: Värikäs makuuhuone / A colourful bedroom | Cosy home

 5. Kotitoimisto on aina vähän haasteellinen, kun pitäisi olla kaunista, mutta samalla toimivaa ja hyvä ergonomia. Itselläni on haasteita selän kanssa, kun ei haluaisi ostaa möhkötuolia, mutta Ikean siroin työtuoli ei taida olla tarpeeksi tukeva. Pitää tunkea tyynyjä tukemaan alaselkää 😀 Olisi ihanaa saada joskus erillinen työhuone! Ei tarvitsisi olla iso, mutta kuitenkin erillään. Itse tosin katson sängystä leffoja välillä, joten siinä mielessä helppoa, että iso tietokoneen ruutu on sängyn suuntaan.

  • Tanja, no niinpä, haasteellista tosiaan! Varsinkin jos on iso pöytäkone näppäimistöineen, möhkötuoleineen ja kaikkine lisävarusteineen. Oh boy. Meillä on ollut jo ihan liian pitkään etsinnässä työtuolit, mutta on ne vaan aika tyyriitä ne kaikkein kivoimmat ja edullisemmista ei meinaa löytyä tarpeeksi ergonomisia. Ja kun pitäis olla nätitkin. Ei oo helppoa. 🙂

 6. Hei, olipa kiva nähdä tämä toteutus! Meille on nimittäin tulossa hyvin samanhenkinen ratkaisu työhuoneeseen: iso pöytä, jonka toisella puolella työskentelen minä ja toisella puoliso. 🙂 Tuolit tosin mietityttävät vielä kovasti, kun perinteistä toimistomallia emme haluaisi, mutta jokin ergonominen vaihtoehto pitäis sitten löytää…

  • Hosuli, hyvä jos sait jotain idiksiä tästä järjestelystä! Meillä on suht hyvin toiminut tähän mennessä, eikä niin kovin usein olla samaan aikaan koneella.
   Onnea tuolien metsästykseen! Nimimerkillä Joku bambujakkara ja Möhkötuoli
   🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s