Keittiöjuttuja ja siivousprojekti / Kitchen stuff and a cleaning project

kitchen-stuff-1

Uskokaa tai älkää, olen saanut pidettyä kodin siistinä jo viikon! Jos tietäisitte mikä pyörremyrsky olen, ette uskoisi. Minulla on tapana jättää asiat niille sijoilleen ja miettiä, että ne voi korjata myöhemminkin. Siitä se sitten alkaa, kasojen kertyminen. Vaatteita siellä ja täällä, eteisen kaappien päällä kaikkea mahdollista kosmetiikasta kirjoihin jne.

Mutta voi vitsit miten hienoa olisi, jos tämä jatkuu, pidän siis peukkuja projektilleni korjata asiat aina oikeille paikoilleen! Se vähän helpottaisi tätä bloginkin päivittämistä, kun ei aina tarvitsisi ensin siivota kahta tuntia. Varsinkin silloin kun on ihana auringonpaiste aamulla ja tekee mieli kuvata ja sitten huomaakin, että mitään kuvauksellista ei ole näköpiirissä, kun kaikkialta tursuaa kasoja.

keittiossa

keittiossa-3

keittiossa-1

ikkunalauta-3

kotona

kitchen-stuff

keittion-ikkuna

I can’t believe that I have managed to keep everything in its right place and our flat has been clean for over a week now. It’s really difficult for me because  I’m a bit like a hurricane when it comes to house keeping. So I hope this will last. It’s so much easier to take pics for the blog if I don’t need to clean for two hours before.

28 thoughts on “Keittiöjuttuja ja siivousprojekti / Kitchen stuff and a cleaning project

 1. Heh, osuipas hyvin tämä postaus, kun itse juuri siivosin kotia, joka oli kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Sain selkäsairaslomalla parennettua tapojani ja yritin pitää kamat paikoillaan ja siivota säännöllisesti, jottei tarvitsisi joka kerta tehdä suursiivousta, mutta nyt alkoi taas lähtemään käsistä, kun elää normaaliarkea… Pääasia kuitenkin on, että olen edistynyt edes vähän 😀 Kuvienkaan otto ei olisi tosiaan niin iso projekti, jos olisi kokoajan tasaisen siistiä 😉

  • Tanja H, se lähtee kyllä käsistä aina niin nopeasti! Meillä on taas keittiö ihan kaaoksessa, mutta onneksi on tiskikone, niin se helpottaa paljon kun vain työntää kaiken koneeseen ja pyyhkii tasot. Hyvä että edistystä sielläkin, koitetaan nyt pitää tää! 🙂 Huomattavasti helpommalla kyllä pääsee, kun pikaisesti laittaa tavarat paikalleen, eikä aina tarvitsisi siivota koko kämppää…

 2. Kuulostaa kovin tutulta -nuo kasat siis! 😉 Pyrin aina aika ajoin ottamaan itseäni niskasta kiinni ja yrittää järkätä, mutta paluu normaaliin on eittämättä edessä. Kaksi pientä lasta ei helpota hommaa yhtään… 😉 Aion kuitenkin jälleen yrittää ja patistaa lapsia entistä hanakammin omien jälkiensä siivoamiseen. Nyt on samalla meneillään “kaikki turha kirppikselle ja sen jälkeen kierrätykseen”- projekti… joka keväinen ja syksyinen sekin. Tähän asti olen usein kuitenkin roudannut kirppiksellä myymättä jääneet kamat kotiin, jos niillä vaikka vielä joskus jotain… EI NÄIN! ;D Kaunista sinulla siellä!

  • Merja, mulla on meneillään sama projekti! Se on kyllä jotenkin turhauttavaa tuoda kirpparilta tavaraa takaisin, kun on jo ollut valmis luopumaan niistä. Me ollaan viety Fidalle jonkin verran juuri sellaisia. Mä muistan kuinka kova homma äidillä oli saada meidät siivoamaan, kun oltiin veljen kanssa pieniä. Meillä oli lastenkirjakin, opetustarina lapsista, jotka eivät suostuneet siivoamaan huonettaan. 😀

  • Anna, kiitos paljon! 🙂 Ihmettelin, että mikä kattila, kunnes tajusin että tuo turkoosi, keraaminen kulho näyttääkin ihan tosi hämäävästi kattilalta! Se on oikeasti sellainen pieni purkki, jossa me säilytetään purkkaa. 😀 Ihanaa viikonloppua!

 3. Kämpän siistinä pysyminen on kyllä mysteerijuttu. Tuntuu, että siivouksen jälkeen tavaroita laittaakin hanakammin paikoilleen, mutta annas olla kun muutama hassu asia unohtuu lojumaan. Siitä se sitten aina lähtee. Meillä on myös niin paljon avohyllyjä, että tuntuu että kämppä näyttää vähän sekaiselta myös silloin, kun kaikki on oikeastaan paikallaan. Huoh.

  • Oili, mysteeri, totta tosiaan! Sotku on sellainen ketjureaktio kyllä. Täytyy sanoa, että nyt viikonloppuna tämä ketju on jo hieman alkanut….nyt pitää äkkiä korjata asia! Avohyllyt kuulostaa minusta vaan ihanilta! 🙂

  • Hosuli, hih! Mä hetken mietin, että mikä ihmeen Artekin tuoli meillä on, kunnes tajusin, että Ernon vanhemmilta lainattu tuoli on kummasti unohtunut meidän keittiöön jonkun brunssin jäljiltä… 😉

 4. Oi,mahtavaa että muillakin on kasoja ja että ennen kuvaamista pitää siivota! 🙂 Tai siis,sehän on maailman tyhmintä,parasta olisi jos voisi vaan kuvata – ilman siivousta. Mutta lohduttavaa että muilla on sama tilanne:) Tänään viimeksi harmittelin kun joka paikka on täynnä leluja ja pyykkejä ja astioita ja kaikenmaailman romua..olisi ollut kiva kuvata se hetki kun aurinko paistoi. Kevään aikana on kyllä tarkoitus käydä kaikki tavarat läpi..vähemmän tavaraa = vähemmän sotkua. Ainakin haluan uskoa niin..:)
  Kivaa viikonloppua! Blogisi on yksi lemppareistani ja kotisi täydellinen ❤

  • Niina, no todellakin on kasoja! Ja muakin lohduttaa teidän kommentit, tai lähinnä huojentaa, ettei olla ainoita pyörremyrskyjä! 😉 Ois ihanaa, jos siivoukseen ei menisi niin paljon aikaa ja että vois kuvata koska vaan, kun tekee mieli. Ja tuo vähemmän tavaraa, vähemmän sotkua on niin totta! Samainen pyrkimys täälläkin. Mua innostaa sellainen ajatus, jonka joskus kuulin tai luin jostakin, että jos ois mahdollista tehdä niin että koti olisi tyhjä kuutio, jonne toisi harkiten vain ne kaikkein tarpeellisimmat ja tärkeimmät asiat, niin mitä ne olisivat ja miltä koti silloin näyttäisi? Houkutteleva ajatus, jos sen voisi toteuttaa! Ehkä me toteutetaankin sitä nyt vaikka koti ei olekaan tyhjä kuutio… 🙂 Ja kiitos paljon, onpa ihana kuulla, ilahdutat kovasti!

 5. Minulla on sama toive, saada keittiö pysymään siistinä, nyt kun remppa tulee niin tulee myös lisää säilytystilaa. Ehkä se auttaa pitämään pinot ja kasat poissa pöydiltä ja tasoilta!

  • Merja, säilytystila auttaa! Ja varmaan uudessa keittiössä haluaa (ainakin aluksi :D) pitää kaiken siistinä ja nauttia siitä. Vitsit siitä teidän keittiöstä tulee varmasti ihana!

 6. Mä oon myös epäillyt olevani jotenkin geneettisesti kykenemätön laittamaan tavarat samantien paikoilleen, ja niistä pienistä kasoista kasvaakin aika nopeasti vuoria… Ihanaa etten ole yksin tämän asian kanssa!

 7. Minulla on Meerin kanssa tunnetusti sama vika, toivattavasti se ei ole peritynyt ainakaan yhtä pahana seuraavalle polvelle. Arvostan kovasti blogin pitäjän kykyä luoda ja säilyttää kauneutta ympärillään. Kasojen kertymiseen liittyy myös vaikeus tehdä päätöksiä – pitää vai säilyttää, siinäpä se pulma.

  • Katrina, no kyllä se osaa niitä kasoja rakennella…ollaan molemmat siinä hyviä. 😉 Ehkä ongelma on se, että se ei uskalla koskea mun kasoihin ja mä kestän helpommin omiani, kuin toisen, joten… 😀 Meillä on ehkä muutenkin erilainen siisteyskäsitys. Tavallaan symppistä, että toisen mielestä meillä ei oo koskaan sotkuista. Mua häiritsee lähinnä just ne kasat, pölypallot ei niinkään, heheh.

  • Eliisa, kiitos! 🙂 Mintut tikkaat oli täällä kodissa jo, kun tää vuokrattiin. Voit arvata, että ihastuin niihin yhtä paljon kuin isoihin ikkunoihin. Mun pitää varmaan varastaa ne, jos muutetaan täältä joskus… !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s