Suosittelen / I recommend

aamuaurinko

viikissa

viikissa-5aamiainen-sangyssasky-2

engel

aamiainen-terassilla

pioni

sammal

kallio

Suosittelen avaamaan aamulla ikkunat, tuulettamaan huoneen ja hengittämään raitista ilmaa. Suosittelen syömään aamiaista sängyssä ja murustamaan lakanoille. Tai ulkona kirkon portailla, puistossa, ystävän pihalla tai omalla tuuletusparvekkella. Suosittelen repun hankkimista. Olo kevenee, kun saa kulkea kädet vapaina. Suosittelen juoksulenkkejä. Joskus kannattaa myös juosta ihan täysillä karkuun omia ajatuksia. Suosittelen rauhoittumista, hengittämistä, keskittymistä ja leikkokukkia. Suosittelen mitä lämpimimmin retkiä merelle, Suomenlinnaan, kallioille, metsään. Jonnekin, jossa tuulee, kuohuaa, pauhaa tai on välillä hiirenhiljaista. Kokeilkaapa joskus upottaa myös paljaat varpaat pehmeään sammaleeseen.

Tämän lisäksi suosittelen myös kasvishampurilaisten tekoa itse, jonkun kivan lehden tilaamista ja galleriakierroksia. Kun kaipaat kipeästi jotain uutta vaatetta tai hiustyyliä, niin suosittelen ostamaan uuden kynsilakan, se auttaa kummasti ainakin hetkeksi. Mitä te suosittelette?

Kiitos Niina haasteesta!

I recommend opening the windows in the morning and breathing the fresh air. I recommend eating breakfast in bed and letting the crumbs fall on the sheets. Or otherwise having a picnic breakfast outside in the park, on a balcony or in your friend’s back yard. I recommend getting a backpack. It feels so light not to carry things in your hands. I recommend running. Sometimes it’s good to run as fast as you can. I recommend relaxing, taking a deep breath and concentrating on just being. I recommend flowers. I recommend trips to the sea side or to the forest. Try Suomenlinna for example. I recommend submerging your feet in the moss.

I also want to recommend cooking home made vegetable burgers, ordering a nice magazine and making gallery rounds. If you are in a need of new clothes or a hair style I recommend buying a new nail polish first. That might help for a while. What do you recommend?

Thank you for the challenge, Niina!

23 thoughts on “Suosittelen / I recommend

  • Lady of the mess, kivaa ja huulipunakin toimii! 🙂
   Allergiat on ikäviä. Itse olen vain lievästi pujolle ja joillekin heinille…vielä ei ole ollut oireilua, mutta toisaalta en edes muista koska pujo kukkii…

  • Katja, ihana kuulla, kiitos! 🙂 Rakastan tuulettamista, se virkistää heti ja tulee vähän sama olo kuin olisi juuri siivonnut! Hyvää hämäystä.

 1. Viimeinen kuva iski suoraan hermoon! Suosittelen itse niiden kukkivien hedelmäpuiden tuijottelua, kirjaston aarteita (olen löytänyt itse uudestaan pitkän tauon jälkeen) ja iltahämärällä kaupungissa seikkailua.

  • Suvi, kiitos suosituksista! Aionkin heti tänä viikonloppuna toteuttaa suosituksesi ja mennä ihailemaan kukkivia puita! Tiedän, että ainakin magnolia kukkii nyt Kaisaniemen puutarhassa. Toivottavasti jotkut vaaleanpunaiset puutkin jo. Kirjastosta en ole aikoihin lainannut mitään, mutta lehtienlukusalissa tulee vietettyä aikaa kerran kuukaudessa, kun uudet lehdet ilmestyy. Iltaseikkailuista kaupungissa tuli mieleen auringonlasku, sitä suosittelen, sillä vaaleanpunaiseksi värjäytyvä taivas on aina yhtä kaunista.

  • Lau, hei kiitos kun suosittelit! Kaivoin eilen yöllä kuulokkeet kaapista ja uppouduin levyyn samalla kun väänsin tuskaisena yhtä näyttelyhakemusta. Levy helpotti ja rauhotti, mutta myös häiritsi silleen kivasti, että se vaatii tänään uuden kuuntelun. Jee, uutta musiikkia on aina ihana löytää, kiitos!

 2. Ihana, ihana postaus. Tuli tarpeeseen tähän jostain syystä hieman ankeaan iltaan. 🙂 Suosittelen kaikkia samoja paitsi murustamista, yyyyyyh leivänmurut lakanoissa… Hihii. Erityisesti kanssasuosittelen reppua laukun sijaan, just noin se menee! Kevyttä ja vapaata.

  Suosittelen myös Pomodoro-tekniikan käyttämistä, keväisiä kävelyretkiä johonkin läheiseen luontokohteeseen, syvään hengittämistä ja blogeja, joista tulee hyvä mieli (niin kuin tästä!).

  • Hosuli, onpa kivaa kuulla! Mä jotenkin itsekin kaipasin tällaista uppoutumista kivoihin asioihin. Elo on tuntunut vähän raskaalta nyt ja koitan kovasti ammentaa kaikesta kivasta ja positiivisesta. Luonnosta sitä rauhaa löytyy aina!
   Heh, myönnetään että leivänmurut lakanoissa oli jotenkin vähän romantisoitu ajatus, eihän ne kivalta tunnu! 😀
   Mä en ollut ikinä kuullutkaan Pomodoro-tekniikasta, piti googlettaa ja olin että häh, mikä tomaatti? ” Olet tehnyt nyt yhden tomaatin”, mutta joo, sehän kuulostaa ihan viisaalta! Ja toimis mulle, koska oon aika keskittymishäiriöinen. Kiitos siis tästäkin viisastumisesta!

 3. Ikkunan avaamisen merkityksen ymmärtää todella vasta kun sitä ei voi tehdä. Eli täällä kärvistellään julkisivurempan kourissa vielä kuukausitolkulla ikkunat kiinni teipattuina. Mutta kaikkea muuta kivaaa voi tehdä. Kiitos ideoista! Ulos on pakko päästä. Joskus pelkästään kirjaston käytävillä kävely (erityisesti Kallio ja Riku) auttaa. Että meillä on tällaistakin tarjolla, sitä voi aina välillä ihmetellä!

  • Ume, julkisivurempat on kyllä kärsimystä, muistan itsekin joskus odottaneeni pressujen poistoa kuin kuuta nousevaa. Onneksi kohta on kesä ja voi viettää päivät ulkona auringossa!
   Kirjastot on parhaita!

 4. Ihana postaus. Minä haluaisin juoda kupillisen hyvää kahvia tuossa porstuan rappusilla. Miksi minulla on aina niin kiire ja kahvi on kylmää? Kiitos ihanasta blogistasi. Piristää päivää ja kaikki kauniit kuvasi nostavat hetkeksi arjen yläpuolelle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s