Kesäaatoksia / Summer thoughts

    kitchen

Sadetta ja paistetta vuoronperään. Kassissa sateenvarjo ja aurinkolasit. Kesäretket vaihtuvat lennosta kahvilareissuihin. Haaveilen kesämökistä, siirtolapuutarhamökistä ja matkoista päivät pääksytysten (vitsit kun tykkään näistä hassuista, vanhoista sanonnoista). Olen saanut sopivasta kesän joutilaisuudesta kiinni. Odottelen sopivaa päivää pestä ikkunat ja tehdä jääteetä. Minulla ei ole varsinaista kesälomaa, mutta lyhennetty työviikko antaa mahdollisuuden vapaapäiville. Mietin viettääkö ensimmäistä kertaa kaupunkijuhannusta, vai olisiko se ihan hölmöä? Mitä suunnitelmia teillä on?

pikkulautaset

keittiossa

kori

tarjotin

valaisin

yrtit

olohuone-taulut

amy-winehouse

keittio-kukkia

kakluunilla-1

luonnonkukkia

eteinen

One second it’s raining and the next moment the sun is shining. I carry both an umbrella and sun glasses in my bag, and a planned walk in the nature can change to sitting in a café on the fly. I’m still dreaming of summer cottages and journeys and waiting for a good day to wash the windows. I don’t have a proper summer holiday but the shorter working weeks give a chance for multiple mini vacations. I’m thinking of spending the traditional Finnish Midsummer in the city for the first time ever. Your summer plans? 

6 thoughts on “Kesäaatoksia / Summer thoughts

 1. Sää näyttää sellaiselta että olisi varmaan sama viettää kaupunkijuhannusta. Uimaankaan en taida uskaltaa. Olimme kuitenkin ehtineet jo sopia että menemme pienellä porukalla viettämään juhannusta lapsuudenkotiini. Jos on yhtä kylmä ilma kuin tänään (olisi tarvinnut lapaset ja paksumman takin) niin grillaaminenkaan ei taida tuntua kovin kivalta. Noh, saunomaan ainakin päästään ja se jos mikä on mukavaa ja odottamisen arvoista. 🙂

  • Hietzu, saunominen on parasta ja kuuluu juhannukseen! Sun suunnitelmat kuulostaa kivalta. Harmi tosiaan, jos sää on ankea. Siksi mekin mietitään poikkeuksellisesti kaupunkijuhannusta. No, ihanaa juhannusta jokatapauksessa, seura ja tunnelmahan se kuitenkin on tärkeintä!

 2. Onpa mukavat kuvakulmat.
  Lomalla kunnostetaan kesähuonetta.
  Mietin just että jos olisi puilla lämpiävä sauna lämmittäisin joka päivä sen.
  Mukavia kesäpäiviä sinulle olit sitten maalla tai käupungissa.

  • Sarp, kesähuone kuulostaa ihanalta! Mä meinaan haljeta, kun mietin kesämökkejä-ja huoneita, oi että kun olisi oma! Oon samoilla linjoilla sun kanssa, että sauna lämpiäis ehdottomasti joka päivä, jos sellainen ois. Mulle kelpais sähkösaunakin! 😀 Mutta onhan puusauna ihan eri asia. Ihanaa juhannusta sinulle myös!

 3. Mulla on loma vasta elokuussa. Mutta tässä on vietetty viiden päivän minilomaa. Kun saa itse suunnitella työvuoroja niin on kiva koittaa väsätä vähän pidempiä vapaapäiväputkia kesään. Tosin se tietään huomisesta alkavaa yhdeksää työpäivää peräkkäin. Juhannus menee iltavuorossa ja vuoroin sitten hurauta muun perheen luo 3kilometrin päähän mummulaan. Juhannusperinne. Saunaa/uimista/grillailua/kokko jne…
  Kivaa keskikesän juhlaa sinne, kyllä se kaupungissakin juhlaksi taittuu, kun en ajatellut antaa työvuoronkaan kokonaan “pilata” juhlintaa. 🙂

  • Heidi, sun juhannussuunnitelmat kuulostaa just hyvältä! Saunaa ja grillausta mäkin haluisin! Jos jäädään kaupunkiin, niin sit nuo ei harmikseen taida onnistuu. Mutta eiköhän me jotain keksitä!
   Minilomat on mainioita. Jaksaa paremmin puurtaa töissä kun välillä saa vähän pidemmän hengähdystauon. 😊 Rentouttavaa juhannusta teille myös!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s