Hemmottelusauna / Sauna pampering

luonnonkosmetikkaa

En tiedä pitäisikö olla huolestunut, kun viikkoni kohokohta on lauantain saunavuoro? Alan haaveilemaan saunasta jo aina alkuviikosta ja harmistun, kun jotain menoa ilmaantuu (onneksi sentään) juuri lauantaivuoron päälle. Nyt kun ulkona on kökkösää, haluaisin saunoa koko ajan. Sallinette siis tämän ylistyspostauksen rakastamalleni ajanvietteelle.

Pakkaan saunaan aina isomman kassin kuin viikonloppureissuille. On nääs purteloa joka lähtöön. Ensin kuivaharjausta, sitten kuorintaa päästä varpaisiin, kasvohoitoja, paljon löylyä, vilvoittelua ja lisää löylyä ja taas jotain naamioita. Lauantaisaunani on oikeastaan eniten sellainen henkinen hemmotteluloma työviikon jälkeen.

kukka

kuivaharja

luonnonkosmetiikkaa

Kuvissa näkyy muutamia kosmetiikan lempparituotteitani tällä hetkellä. Joukossa on ikisuosikkeja, kuten tuo Dr. Hauschkan kasvovesi josta en luovu ikinä, Santen hoitoaine ja Urtekramin rhassoul-shampoo. Ne on ja pysyy, vaikka välillä hairahdunkin kokeilemaan jotain muuta välissä. Uudeksi suosiksi täytyy nostaa Sugarilta testiin saamani Acorellen deodorantti, sillä se on toiminut hyvin, eikä allergisista kutinaoireista ole enää tietoakaan, joten tuo deodorantti tulee jäämään käyttöön tulevaisuudessakin. Laveran kosteusvoiteen loppumista taas odotan innolla, sillä haaveilen tällä hetkellä kookostuoksusta.

Tuhlasin niin ihanalta kuulostavaan Aloréen kosteusvoiteeseen ja nyt hieman harmittaa, kun se ei imeydykään ihan niin hyvin, kuin haluaisin, vaikka myyjä vannoi muuta. Aion silti käyttää sen loppuun tai ehkä sekoittaa sen kanssa jotain kevyempää voidetta.

pyyhe

saunaan

Joskus kun pääsee mökille puusaunaan, niin se on sitten kohokohta erikseen. Välillä saunon myös tyttöjen kanssa yleisissä saunoissa, esimerkiksi Harjutorilla, se on ihana! Muistelen myös lämmöllä Tampereen Rajaportin saunaa. Yrjönkadun uimahalli on edelleen testaamatta, mutta se on haaveissa. Ja on meillä saunakerhokin, tietty.

sauna

vihreaa

sitruunavesi

sinivuokot

I wonder if I should be concerned that the highlight of my week is the sauna on Saturdays? I start to dream about it already in the beginning of the week and feel annoyed if something turns up for the same time. Now when the weather is bad I would like to go to the sauna all the time. My sauna bag is bigger than my weekend bag because of all the cosmetics. I love all kind of caring treatments and peeling masks. Relaxing in the sauna is a perfect moment of pampering after the work week.  

10 thoughts on “Hemmottelusauna / Sauna pampering

 1. Minustakin kasvanut pieni saunafriikki lähiaikoina, ja huomaan miettiväni usein mistä löytyisi paikkoja missä pääsisi saunomaan… Tänään viimeksi pääsin nauttimaan löylyistä kaverin saunavuorossa, ja on se kumma kuinka mieli lepää, kun kuuma höyry leviää pienessä kopissa!

  • Lusikka, ihanaa että pääsit kaverille saunomaan. Yhdessä on vielä paljon kivempi saunoa, kun voi höpöttää samalla. 🙂 Meillä ois varmaan kauhea vesi-ja sähkölasku, jos ois oma sauna. 😉

 2. Asuin 10 vuotta Hesassa, enkä omistanut vakkarisaunaa. Jotenkin saunominen vain jäi eikä enää tullut mentyä vaikka olisi ollut mahdollisuus. Nyttemin se kuuluu taas parhaisiin rentoutumismuotoihin noin 3x viikossa.

 3. Huippu postaus! 🙂 Mä odotan myös saunavuoroa aina kuin kuuta nousevaa, etenkin nyt takaisinmuuton jälkeen se tuntuu tietty mahtavalta! Meillä vuoro on viikolla just sen takia, ettei missattais sitä viikonlopun menojen takia. Täytyypä ehdottomasti ottaa mallia sinun puuhista ja pakata jatkossa isompi kassi mukaan! 🙂

  • Maija, hauskaa, että säkin ootat saunavuoroa innolla. 🙂 Mä taas otan susta malllia ja harkitsen vakavasti saunavuoron vaihtamista viikolle, jos siellä olisi vielä vapaata, koska lauantai on kyllä hankala. Paitsi välillä se on myös kiva, kun voi kutsua ystäviä saunomaan ja sitten viettää iltaa. Tosin tunnin vuorossa saa olla aika ripeä. 🙂

 4. Minä olin juuri eilen järven rannalla saunomassa vanhassa kunnon saunassa. Oi että oli ihanaa. Yhtään purnukkaa ei shampoon ja hoitoaineen lisäksi ollut matkassa, mutta silti tuntui, että virkistyin ihan mahdottomasti. Kolme kertaa pulahdin 15-asteiseen veteenkin uimaan. Sauna on kyllä ihana!

  • Kirjailijatar, kuulostaa aivan ihanalta! Eipä ne purnukat ole välttämättömiä, sillä sauna itsessään on niin virkistävä ja puhdistava. Varsinkin puusaunassa se oikein korostuu, kun saa niin pehmeät löylyt. Uimaan en ole vielä saunan jälkeen päässyt, mutta toivottavasti tänä kesänä!

 5. Sauna on niiiiiin paras juttu. Olen nyt muutaman viime vuoden ajan saanut asua asunnossa, jossa on sauna, ja siitä luksuksesta luopuminen tuntuisi hyvin vaikealta. Saunavuoron kanssa on joskus se ehtimisen ongelma, mutta toisaalta siinä on jotain spessumpaa kuin kotona saunomisessa… 🙂

  Kiitti myös kosmetiikkavinkeistä! Mulla on ollu tuo sama dödö testissä, ja se on tosiaan mainio.

  • Hosuli, ai oma sauna!? Ihanaa, se on luksusta! Pitäis ehdottomasti myös hyödyntää enemmän kaikkia yleisiä saunoja, niissä on tunnelmaa! Ja eipä kestä, kosmetiikkavinkkejä otan itse myös aina ilolla vastaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s