Huikea Rooma / Amazing Rome

     rome-views-2

rome-green-and-plants-6

rome-green-and-plants

rooma-rome-4

rome-flowers-2

rooma-rome-1

rome-plants-1

rome-tiber

monti-green-1

Rooma oli huikea, aika älytön, kiehtova, hyvin vihreä, lämmin ja äänekäs. En ihastunut, en rakastunut, mutta hämmästelin. Nyt tekee mieli katsoa Rooma-sarjaa ihan omalla kotisohvalla punaviinin kera. Nähtiin Colosseum, Vatikaani, Pietarinkirkko ja Forum Romanum, muun muassa. Käveltiin jalat rakoille ja hikoiltiin auringossa. Rooma on ihmeellinen. Minun on helpompi käsittää pienempiä asioita, kuten vaikkapa söpö jäätelöbaari tai marmorikaiteelle unohtunut rusetti. Niistä lisää myöhemmin.

Rome is enormous, dazzling, fascinating, very green, warm and noisy. I didn’t fall in love but I was amazed. Now I have a craving to watch the HBO Rome TV show on our couch with some red wine. 

We saw the Colosseum, Vatican, St. Peter’s Basilica and the Roman Forum, for example. We walked until we had blisters on our feet and sweated in the sun. Rome is amazing. It’s easier for a little human being to deal with smaller things like a cute ice cream bar or a bow tie forgotten on a marble railing. I will tell you more about those things later.

7 thoughts on “Huikea Rooma / Amazing Rome

 1. Mä olen menettänyt sydämeni Roomalle täysin. Periaatteenani on yleensä, ettei samaa kohdetta tarvitsisi uudelleen nähdä, kun maailma on kuitenkin täynnä ihania paikkoja. Rooman suhteen olen joutunut taipunumaan muihin aatoksiin. Olin siellä nuorena tyttönä AuPairina kesän ja muuten lomaillut, mutta tarpeekseni en taida koskaan saada. Vaikka kaupunki vilisee turisteja, on ilmapiiri kuitenkin jotenkin aito. En osaa edes selittää. Mutta lisää kuvia odotellessa 🙂

  • Karin, kivaa, että kerroit sun ajatuksista! Mullakin on vähän periaatteena, että matkustaisi aina jonnekin uuteen kohteeseen, mutta itse taasen vietin Glasgow’ssa yhden syksyn ja sen jälkeen tekee aina säännöllisin väliajoin palata sinne ja ikävä on vähän väliä. Joten poikkeuksia pitää olla! 🙂 Roomaankin haluan vielä joskus palata ehkä vähemmän turistiseen aikaan ja jotenkin enemmän ajatuksen kanssa. Lisää kuvia luvassa!

  • Lady of the Mess, olepa hyvä, lisääkin on luvassa! Minullakin on vähän aina matkakuume, vaikka juuri tällä hetkellä haluaisin olla hetken ihan vaan kotona. 🙂 Suurin haaveeni on Islanti.

 2. Vein miehen Roomaan viisitoista vuotta sitten. Oli ihana ja lämmin pääsiäisviikonloppu, ja Rooma täynnä pyhiinvaeltajia. Reissusta on tosi kivoja muistoja, mutta ei tullut tarvetta päästä ihan heti uudestaan. Ehkä sitten kun reissusta on kulunut 20 vuotta?

  • Merja, kuulostaa hienolta! Ihanaa, että on jäänyt hyvät muistot. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen on varmasti hyvä aika palata. Mäkin voisin palata Roomaan ehkä viiden vuoden päästä. 🙂

 3. Mun tekis mieli mennä uudestaan, viime reissusta taitaa olla kuusi vuotta. Etenkin nyt kun näin nämä sun upeat kuvat! Me kierrettiin myös kaikki perusnähtävyydet ja oli niissä kyllä hämmästeltävää, huhhuh. Kaikkein huikeinta minusta oli käydä Pantheonissa.

  Mieletön tuo köynnöskasvi kadun yläpuolella! Mä muistan että silloin helmikuussa puissa oli appelsiineja 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s