Syksy kai se / I guess it’s autumn, then

    omenat

Koko keho palelee, se on syksy. Kupissa mausteista teetä. Punaviinikausi korkattu. Omenat pullistelee, mietin omena-toscapiirakkaa, pataruokia ja keittoja. Kynttilät ja lukuhetket. Aika mukavaa. Kohta on aika aloittaa kässäkerho ja lähteä lankakaupoille.

peikonlehti purjelaiva piilopaikka-muki syksy  kynttilat-kakluuni   kynttilalyhty
kasvisleipa  candles  books

 

My whole body is freezing, so autumn must be here. I drink spicy herbal infusions and red wine. On my mind are apple pies, casseroles  and hot bowls of soup. It’s time to light the candles and curl up on the sofa with a book. I think it’s nice. It’s also time to start our handicraft club with my friend soon.  

10 thoughts on “Syksy kai se / I guess it’s autumn, then

  • Lady of The Mess, niin juuri! Sen jälkeen kun ostin kumisaappaat, ei ole sade niin haitannut, mutta odotan kyllä innolla niitä kirpeän aurinkoisia säitä harmauden sijaan!

 1. Niiden lämpimien syyspäivien jälkeen oli kyllä vähän järkystys miltä kylmä tuntuu iholla,siis kokonaisvaltainen kylmyys. Kyllä saa vetää jo villasukkia ja neuleita päälle jo ihan huoletta. Mutta minua aina viehättää ensilumi, oli se sitten räntää tai puhdasta lunta. Tulen siitä hyvälle tuulelle.

  • Hurmioitunut, mäkin innostun aina ensilumesta, kuin lapsi konsanaan. Aloitin taas vaatekaapin siivousoperaation, kun täytyy etsiä kaikki lämpimät huivit ja lapaset…

 2. Olen kyllä suuri syksyihminen; kaikki se fiilistely ja tunnelma, villasukat, omeat ja kaneli sekä lämpimät keitot unohtamatta kynttilöitä ja lyhtyjä! Oi oi ihana syksy! Tulee sellainen olo, että on lupa vaan käpertyä sohvalle ja fiilistellä, kun ulkona tulee räntää!

  • Lusikka, sinäpä sen sanoit: on lupa käpertyä sohvalle. Se on ihanaa! Kävin kirjakaupassa fiilistelemässä lukemista syksyksi. Palasin kuitenkin tyhjin käsin, kun tiesin että omassa hyllyssäkin löytyy vielä paljon luettavaa….

 3. Syksyssä on taikaa. Olen aina pitänyt syksyn alati pimenevistä illoista ja kynttilöiden hehkusta hämyisessä illassa. Nyt on hyvä aikaa tarttua myös puikkoihin ja kutoa jotain lämmintä päällepantavaa tulevaa talvea varten.

  • Mimosan kotona, syksy on kyllä tunnelmallista aikaa. Minullakin olisi yksi ohje odottamassa, sellainen hyvin helppo neulepaita. Täytyykin etsiä ja alkaa suunnittelemaan lankojen värejä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s