Meri, vuoret ja rauhoittuminen / The sea, the mountains and calming down

  Pioppi-2

Hei te siellä! Pahoittelen vallinnutta blogihiljaisuutta. Sairastelin ensin viikon, sitten karkasin rauhoittumaan ja hengittelemään pieneen kalastajakylään Etelä-Italiaan toiseksi viikoksi kahden ystäväperheen kanssa ja palatessani sairastuin taas kuumeeseen. Nyt olen tolpillani ja koitan saada kiinni siitä onnellisesta ja inspiroituneesta olosta, jonka matka antoi. Syksy on ollut hyvin raskas ja stressaava, joten matka auttoi kovasti tuomalla pienen hengähdystauon kaikkeen. Nukuin paljon, keräilin kiviä ja simpukoita, (kuvassa merisiili), kiipesin mandariinipuuhun, luin ja tuijotin lumoutuneena merta, vuoria ja alati vaihtuvaa maisemaa.

Pioppi-3Pioppi-1

Tiedättekö sen tunteen, kun on täynnä ajatuksia, hyviä lauseita, tarinoita ja tunteita ja kun on valmiina tarttumaan niihin ja viemään jotain eteenpäin, ne kaikki häviävätkin taivaan tuuliin ja jää vain tyhjä, hölmistynyt olo? Sellainen tunne on vähän nytkin ja ollut jo pitkään. Aion koittaa pyydystää niitä, yksitellen.

mattokuva-1

Pioppi-4

Tämän maiseman, vuoret, pilvet ja meren värit kuvasin yhä uudelleen. Ne vaihtoivat väriä ja muotoja tiheään. Alla oleva hetki toi mieleen jotkut maalaukseni ja ajattelin, että maisemiin on vielä palattava. Nyt olen ihmisissä.

Etelä-Italia-17

Kirjoitin hiekkaan meidän kaikkien matkalla olleiden nimikirjaimen. Ystävien kanssa oli helppo matkustaa. Kierreltiin lähikyliä tai istuttiin kotitalon terassilla ihailemassa merta ja opeteltiin iltaisin tähtiä. Haettiin kyliltä ruokaa ja kokattiin kuudelle aikuiselle ja parille lapselle vaikka munakoisovuokaa tai mozzarellasalaattia ja kokeiltiin paikallisia ravintoloita. Kiemurreltiin kapeita vuoristoteitä ja ihmeteltiin missä kaikki ihmiset olivat.

Etelä-Italia-18

Pioppi-6

Talomme piha oli täynnä valtavia rosmariinipensaita, oliivipuita, mandariini-greippi-ja sitruunapuita, yrttejä ja kukkia. Ja gekkoja.

Pioppi-5

Pioppi-7

Etelä-Italia-8

Etelä-Italia-7

Minusta tuntuu, että tämä on paikka, jonne palaan ja palaamme vielä. Kaipaan selvästi tällaisia rauhallisia paikkoja, joissa ei ole liikaa ärsykkeitä ja parasta on vain kävellä ja katsella ympärilleen. Käväisimme myös paluumatkalla pikaisesti Napolissa ja siellä jo alkoi ahdistamaan ihmisvilinä, melu, lika ja oikeastaan vähän kaikki. Luulisi siis, että kotonakin on nyt ihan hyvä olla. Sovitaan niin.

Mitä teille kuuluu?

Hello and sorry about the silence! First I was sick for one week, then we ran away to Southern Italy with our friends for another week and when we got back I got sick again. Now I’m finally feeling Ok and I’m trying to catch that happy and inspiring feeling I had during our trip.  This autumn has been really ponderous time for me so it was a really good time to have a little break. We were travelling with our friends and their kids and everything went so well and it felt like lovely family time together. The house we lived in was surrounded by olive trees, citrus trees, flowers and rosemary bushes. The best thing was just watching the sea, the mountains and the sky change their colors. How are you?

13 thoughts on “Meri, vuoret ja rauhoittuminen / The sea, the mountains and calming down

 1. Oih, pääsin niin hienosti pääni sisällä Italian tunnelmiin. On ollut varmasti rentouttava matka. Pakko kysyä ohjetta tuohon munakoisovuokaan. Näytti todella herkulliselta, mikäli oli se mikä vilahti kuvissa. Kiitos muutenkin ihastuttavasta ja arjen estetiikkaa hyvin esiin tuovasta blogistasi, jota on ollut ilo seurata jo hyvä tovi. Mukavaa joulun odotusta sinulle.

  T: Petra

  • Petra, onpa kiva kuulla! Ja kiitos ilahduttavista sanoista!

   Munakoisovuoka tehtiin oikeastaan lasagnen tapaan kerrostamalla. Varsinaista ohjetta ei ollut, mutta ensin kannattaa valmistaa pitkään haudutettu tomaatikastike (pastakastikkeen tapaan, oman maun mukaan). Meillä siihen tuli ainakin valkosipulia ja tuoreita yrttejä. Munakoisot siivutettiin pitkittäin(2-3kpl, vuoan koon mukaan) ja pyöriteltiin vehnäjauhoissa (en tiedä kuinka oleellista tuo on maun kannalta?). Munakoisot paistettiin pannulla jonka jälkeen niitä ladottiin ensimmäinen kerros öljyttyyn uunivuokaan. Päälle tomaattikastiketta. Sen jälkeen taas munakoisokerros ja sitten taas tomaattikastiketta jne. Lopuksi päälle parmesania ja uuniin. Täytyykin koittaa tehdä tuota kotona joku päivä!

   Ihanaa joulun odotusta sinulle myös!

 2. Ihanan näköinen paikka, varmasti silmä ja mieli lepää. Toivottavasti sairastelut on nyt ohi ja pääset nauttimaan talven (joulun) tulosta. Tai ainakin toivottavasti nauttimaan, ei mennä stressin puolelle 😉

  • Jutta, uskon ja toivon, että sairastelut on nyt sairasteltu. Ja stressatakaan en aio. 🙂 Muutama joululahjaidea on jo mielessä ja kynttilöitä polteltu, glögiä juotu ja rauhotuttu. Sitä se aika pitkälti on…

 3. Hyvin tiivistetty tuo ajatus sanojen ja ideoiden katoamisesta, olen törmäillyt samaan tunteeseen pitkin syksyä. Jatkuva pimeys, epävarmuus ja väsymys ei varsinaisesti auta niiden metsästämisessä, mutta uskoisin, että pari viikkoa kuviesi paratiisissa voisi taatusti edesauttaa asiassa! 😉 Iloa, valoa ja voimia loppuvuoteen!

 4. Pingback: Parvekkeelta näkyvä kaunein maisema / Loving the view from the balcony | COSY HOME

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s