Tunnelmointia / Christmas feeling

kakluuni-3

Alkaa vähitellen tuntua siltä, että joulu lähestyy. Ostin kilon mandariineja, suunnittelen vaalean glögin valmistamista omenamehusta ja poltan kynttilöitä. Pitkästä aikaa jotenkin kiva ja viihtyisä kotiolo.

I slowly start to feel that it’s going to be Christmas soon. I bought a kilo of mandarins and am planning to make light “glogg” (a traditional spiced Christmas drink) from apple juice. It’s nice to burn candles and enjoy just being at home.

12 thoughts on “Tunnelmointia / Christmas feeling

  1. Teidän kakluuni on niin kaunis! Muutenkin ihanan tunnelmallinen kuva. Mikähän tässä syksyssä on, että tuntuu olleen monellekin (minä mukaanlukien) niin raskas? Ainakin syytän valon puutetta, aurinkoa ei ole meilläpäin näkynyt viikkokausiin. Onneksi kohta kääntyy taas valoisammaksi, pelkkä lumikin jo auttaisi.

    • Jutta, kiitos! On se aika hieno jöhkäle ja kiva tunnelmanluoja, vaikka ei toimikaan. Valottomuudesta tämä raskas olo varmaan johtuu. Tuntuu, että samanlainen harmaus on jatkunut jo tosi pitkään. Päivä ei valkene ja kaikki jotenkin seisoo paikoillaan. Onneksi välillä on vähän kirkkaampiakin päiviä ja tosiaan kohta jo muuttuu valoisammaksi! Kyllä tää tästä!

  2. Minullakin ollut mielessä glögin valmistus omenamehusta, mutta vielä en ole kerennyt keitellä! Tuoreita viikunoita olen yrittänyt metsästää, mutta niitä en ole vielä lähikaupoistani löytänyt…Täytyy lähteä varmaan hiukan kauemmaksi.

    • Lusikka, kivaa! Tein viime vuonna glögiä ja muistelen, että siitä tuli oikein hyvää. Keittelin pitkään neilikoita, tähtianiksia, kanelitankoja ja muita mausteita mehussa. Olisikohan silloin ollut jotain mustaviinimarjamehua, mutta nyt tekisi mieli kokeilla vaalemapaa versiota. Viikunat on ihania, toivottavasti löydät!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s