Paratiisin hedelmät / Fruits of Paradise

paratiisi-kulho

Pyhäpäivän ja auringonpaisteen kunniaksi väriä ja paratiisia. Suhteeni Arabian Paratiisiin on ollut muuttuva. Nuorempana sinikeltainen kuvitus tuotti lähinnä puistatusta, kun taas kolmenkympin jälkeen Paratiisi alkoi tuntua raikkaalta. Se tuo mieleeni myös rakkaan ystäväni perheen, jossa lapsena aina nautittiin teetä Paratiisi-kupeista ja syötiin hapankorppua juustolla ja kallenmätitahnalla. Kesällä sain valita Arabialta lempituotteeni ja yllätyksekseni en saanut silmiä irti tuosta kulhosta ja tiesin, että se tulisi ilahduttamaan minua aina. Ja niinhän siinä kävikin.

paratiisi-ja-ananas

Ylläolevan kuvan olen ottanut Annikan luona, ihanassa Vihreässä talossa. Ehkä pidän tuosta Paratiisista siksi niin paljon, että se tuo mieleen kesän.

paratiisi

paratiisi-ja-sitrukset

Mikä teidän suhteenne on Paratiisiin?

I got this lovely Paradise bowl from Iittala last summer and I’m loving it. When I was younger I thought Paradise was way too granny-style. Guess I’m old enough to love it now. They bring me memories of past summers. When I was a kid my dear friend’s family always served tea from Paradise cups and we ate crisp rye-bread with cheese and fish roe paste.

How do you like it?

10 thoughts on “Paratiisin hedelmät / Fruits of Paradise

  1. Meillä on mustavalkoista jokapäiväisessä käytössä. Tykkään.
    Minullakin oli lapsena ystävä, jonka kotona oli tämä alkuperäinen Paratiisi soikeine leipälautasineen.

  2. Fanitan tuota kulhoa täysillä! Nuorempana en minäkään ollut suuremmin Paratiisin perään, mutta nykyään tuo perinteinen sini-keltainen puhuttelee kovastikin. Tädillä ja siskolla on noita kahvikuppeja, ja niitä katselen joka kyläilykerralla sillä silmällä. Koko astiastoa en kylläkään ottaisi, rajansa se kuvioinnillakin.

    • Meeri, hauskaa! Mä kanssa vähän himoitsen niitä kahvikuppeja, kun ne on niin kivan mallisetkin. Koko astiasto ois ehkä vähän liikaa minunkin makuun. Juuri sellaisina pieninä annoksina ihana ja virkistävä!

  3. Minulla ei ole mitään lapsuus/nuoruusvuosien suhdetta Paratiisiin, mutta ehkä vähän vierastan kuviota, sillä keltainen on itselleni melko vaikea väri. Olen enemmän kallellaan siniseen. Mutta näyttäähän se noihin väreihin yhdistettynä raikkaalta. Voi, maailmassa on niin paljon kivoja astioita ja niin vähän kaappitilaa!

    • Hurmioitunut, maailmassa todellakin on niin paljon ihania astioita. Vielä kun tykkää vähän kaikenlaisista, sekä vanhoista, että uusista, valkoisista ja värikkäistä, rustiikkisistakin, niin siinähän sitä on. En olisi uskonut, että itsekään innostun keltaisesta ja sinisestä, varsinkaan noin kirkkaina, mutta toisin kävi. Harvassa muussa astiassa tykkäisin. Ne on varmaan ne kivat lapsuusmuistot, jotka vaikuttaa. 🙂

  4. Tuo kulho siintää omissakin haaveissani. Sain joskus alle parikymppisenä lahjaksi astiaston kahvikupit ja asetit. Olin silloin ihan että plaah, miten mummot. Nyt ne ovat lempikuppini!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s